ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πράσινο φως για τα αυθαίρετα κτίσματα


Πράσινο φως για να μεταβιβάζονται ορισμένες κατηγορίες αυθαίρετων κτισμάτων με οικοδομική άδεια δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα από το πολυσέλιδο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό που κατατέθηκε με αρκετούς μήνες καθυστέρηση χθες στη Βουλή.

# Και εις ανώτερα , από το κόμμα της προδοσίας , το οποίο επί τέσσερα χρόνια διεύρυνε τη διαπλοκή , και νομιμοποιεί πάσης φύσεως παραβάσεις και παρανομίες , ενώ στον αντίποδα θεώρησε υπερβολικό να δικαιώσει τους πρωτεργάτες των ερτζιανών. Για πολλοστή φορά δημόσια σας αποκαλούμε το κόμμα προδοσίας. Επισημαίνεται ότι από το κομματικό ραδιόφωνο του εν λόγω κόμματος , το οποίο κάναμε την ηλιθιότητα να στηρίξουμε , έχουν παρελάσει πάσης φύσεως τυχάρπαστοι , και ουδέποτε δόθηκε , έστω και μια φορά , το βήμα  στους πρωτεργάτες των FM κυμάτων !!!

Σύμφωνα με τον νόμο 4495/17, όσοι ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε πολεοδομικές παραβάσεις δεν έχουν τη δυνατότητα μεταβίβασης, ωστόσο τώρα περνά στα ψιλά γράμματα η μεταβίβαση τεσσάρων εκ των επτά περιπτώσεων. Οι 4 περιπτώσεις είναι οι εξής:

1 Κάθε κατασκευή που έχει εκτελεστεί κατά παράβαση εκδοθείσας οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, με την οποία δημιουργούνται χώροι κύριας ή βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα στοιχεία της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους και του όγκου του διαγράμματος κάλυψης/δόμησης και δεν θίγονται στοιχεία του φέροντα οργανισμού.

2 H εκτέλεση εργασιών μικρής κλίμακας της παρ. 2 του άρθρου 29, που διενεργούνται χωρίς την προηγούμενη έκδοση της εν λόγω έγκρισης.

3 H εκτέλεση εργασιών και εγκαταστάσεων κατά παράβαση διατάξεων του κτιριοδομικού κανονισμού.

4 Oι εργασίες και οι κατασκευές της κατηγορίας 3 της περίπτωση γ’ του άρθρου 96 που δεν εντάσσονται στις περιπτ. του άρθρου 30 και της παρ. 2 του άρθρου 29.

Παρατείνονται κατά έξι μήνες όλες οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης αυθαιρέτου. Αναλυτικότερα, οι νέες ημερομηνίες υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ορίζονται ως εξής:

* υπαγωγή έως 8/10/2018, με μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 20%.
* υπαγωγή από 9/10/2018 με έως 8/4/2019, με μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 10%.
* υπαγωγή από 9/4/2018 έως 8/10/2019 με αύξηση του ενιαίου ειδικού προστίμου κατά 10%.
* υπαγωγή μετά τις 9/10/2019 με αύξηση του ειδικού ενιαίου προστίμου κατά 20%.

Μειώνεται 50% το πρόστιμο για τη νομιμοποίηση ισογείων βοηθητικών χώρων (αποθήκες, χώροι στάθμευσης κ.λπ.) έως 50 τ.μ., ενώ κατά τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας η πολεοδομία οφείλει πρώτα και όχι κατόπιν, όπως προβλεπόταν, να ελέγχει μαζί με τα τοπογραφικά διαγράμματα κάλυψης αν έχει γίνει καταβολή ΕΦΚΑ και εισφορών προς το Δημόσιο.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου επιτρέπει τοποθέτηση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάνελ και κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μόνο με την έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πράσινο φως για τα αυθαίρετα κτίσματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">