ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Athens Pride 2018 στην πλατεία Συντάγματος


Athens Pride 2018 στην πλατεία Συντάγματος με μαζική πορεία, στην οποία εμείς από τον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να είμαστε παρόντες, και θα το αιτιολογήσουμε αναλυτικά πιο κάτω.
«Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του.
Περίπτερα μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και πολιτικών νεολαιών όπως η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οικολόγων πράσινων, του PES ( σοσιαλιστές και δημοκράτες) έχουν στηθεί Κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος.
Μετά την πορεία ακολουθεί πάρτι με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Μαρίνας Σάττι, της Ευρυδίκης και της Ελεονώρας Ζουγανέλη.
Αποδεχόμενη το αίτημα του “Athens Pride-Φεστιβάλ Υπερηφάνειας”, η Βουλή των Ελλήνων θα προβάλλει απόψε, για πρώτη φορά, το λογότυπο του φορέα σε μέρος της πρόσοψης του κτιρίου της, στη διάρκεια της εκδήλωσης-παρέλασης του Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος. 
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, η Περιφέρεια Αττικής καθώς και πολιτικά κόμματα στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media που συνοδεύεται από video, αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης, αναφέροντας ότι η η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.
«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018 »


Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας.
ΓΛΥΦΑΔΑ FM: Θέση του Γιάννη Κουρδομένου: Όπως θα διαπιστώσει ο διφορούμενος πρωθυπουργός της χώρας, όπως και τα στελέχη του κόμματός του , Νίκος Παππάς, κ.α., η ΓΛΥΦΑΔΑ είναι θηλυκού γένους και διέθετε δυο τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΓΛΥΦΑΔΑ FM, οι οποίοι αντί να αδειοδοτηθούν δέχτηκαν σειρά από αναίτιες διώξεις - κατασχέσεις και κλείσιμο.
Σας αποκαλούμε δημόσια υποκριτές και ψεύτες διότι επί ημερών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαταστάθηκε ούτε η ισονομία, ούτε μια κοινωνία προόδου και ευημερίας. 
Αναφορικά με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ , Νίκο Παππά , η ισότητα που επικαλείται είναι τεράστιο ψεύδος, διότι η δημοκρατία δεν αποκαταστάθηκε στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυο τοπικοί σταθμοί της ΓΛΥΦΑΔΑΣ δεν λειτουργούν.

Προσωπικά θεωρούμε ότι ο ''γάμος'' μεταξύ ''αριστεράς - δεξιάς'', καθώς και νοτίων προαστίων - κέντρου, δεν βοήθησε σε κανένα βαθμό τα Νότια προάστια Αττικής, και αναφερόμαστε στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Η ομοφυλία αποτελούσε προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ , η μήπως η διαπλοκή ;

Αναφορικά με τους ομόφυλους, ομόφυλες, η άποψή μας είναι ότι έχουν πολλά κοινά σε επίπεδο λειτουργίας με τα πολιτικά αστικά κόμματα - πολιτικούς, και ειδικότερα με ορισμένα στελέχη της Β'Αθηνών και της Γλυφάδας, οι οποίοι/ες είτε είναι βουλευτές της περιοχής μας, είτε δεν είναι , είτε είναι αιρετοί, είτε δεν είναι, το ίδιο είναι, διότι δεν έχουν να επιδείξουν επί σειρά ετών ούτε μια ενέργεια για τον τόπο που διαμένουν. 

Δεν είδαμε τις ανακοινώσεις τους τοπικά, άρα δεν γνωρίζουμε αν συμπορεύονται με την κυβέρνηση, και αν συμφωνούν με την έμφαση στην ομοφυλία αντί της δημοκρατικότητας και της πραγματικής δημοκρατίας, καθώς και της κοινωνικής ευημερίας, αντί των αντισυνταγματικών διαπλεκόμενων ομίλων , τους οποίους συντηρείτε και υπηρετείτε μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς αποκαταστάσεις και δικαιοσύνη.

Όπου υπάρχουν αρκετές ψήφοι εκδηλώνετε ενδιαφέρων , και στις περιπτώσεις πολιτών που έδιναν τον αγώνα επί σειρά ετών ώστε να διαμορφωθεί το κλίμα απεμπλοκής από τον διπολισμό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , και να βρεθείτε στην εξουσία , δεν παρέχετε τίποτα ;

Μη ξεχνάτε ότι ο πολίτης είναι ένας, και το 2019 θα σας τιμωρήσει κάθε ένας. ( Σημειωτέων δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε ομοφοβικός, όμως θα σας τιμωρήσω. ) 
Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ , Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ισότητα. Έμπρακτα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. #athenspride2018.
Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, ενός θεσμού που συμβάλλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.
Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων Πολιτών το έτος 2016, η Περιφέρεια κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει.
Δεν αρκεί όμως μόνο η μη διάκριση, για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει τη συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά από το έτος 2015, συμμετέχει με τις προαναφερθείσες συμβολικές δράσεις υποστήριξης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της Χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
« Η ομοφοβία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασικό στοιχείο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνύπαρξη. Διεκδικούμε πραγματική ισότητα, ουσιαστική αποδοχή για όλους τους ανθρώπους. Είναι ζήτημα αγάπης, όχι φύλου, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.


Η ομοφοβία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασικό στοιχείο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνύπαρξη. Διεκδικούμε πραγματική ισότητα, ουσιαστική αποδοχή για όλους τους ανθρώπους. Είναι ζήτημα αγάπης, όχι φύλου.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride. Και αυτή τη φορά δηλώνει «παρούσα». Παρούσα στη ζωή, στο δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…
Το ίδιο δηλώνει και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ… «Παρούσα» σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την οριστική άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη».
Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το φετινό Athens Pride και συμμετέχει δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας, με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής ομοφοβίας, σεξισμού και τρανσφοβίας. Στο πλευρό όσων αγωνίζονται υπέρ της αξιοπρέπειας και της ισότητας
Οι Νέοι του Ποταμιού συμμετέχουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Athens Pride, στηρίζοντας έμπρακτα τις θεμελιώδεις αξίες, το δικαίωμα στην ισότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη διαφορετικότητα, στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, στην κοινωνική συμβίωση και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, από όπου κι αν προέρχεται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Athens Pride 2018 στην πλατεία Συντάγματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">