ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έξι μήνες φυλακή στον εφοπλιστή Πετράκη για το ξύλο στην Αλεξία Έβερτ

Η Ελληνική δικαιοσύνη έπειτα από αναίτιο ξυλοδαρμό γυναίκας καταλογίζει έξι μήνες φυλακή στον εφοπλιστή Πετράκη για το ξύλο στην Αλεξία Έβερτ.

Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν το τσακισμένο φτερό μιας Ferrari.

Ο νεαρός εφοπλιστής καταδικάστηκε χθες απο το Γ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε έξι μήνες φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό της Αλεξίας Έβερτ πριν απο τέσσερα χρόνια στο Κολωνάκι.

Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν το... τσακισμένο φτερό μιας Ferrari.

Η Αλεξία Έβερτ είχε την ατυχία να τρακάρει με το αυτοκίνητο της το super car του εφοπλιστή, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι.

Στην θέση του οδηγού βρισκόταν ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία, ο οποίος περίμενε τον Πετράκη και την τότε σύντροφο του για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους.

Όταν το αυτοκίνητο της Αλεξίας Έβερτ προσέκρουσε στο αριστερό φτερό της Ferrari του εφοπλιστή, ο σωματοφύλακας του τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο για να τον ενημερώσει.

Τότε ο εφοπλιστής κατέβηκε από παρακείμενο κτίριο σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας Θεούς και δαίμονες για το στραπατσαρισμένο φτερό της πανάκριβης Ferrari.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η Αλεξία Έβερτ, “ο Πετράκης την έσπρωξε και την πέταξε βίαια κάτω στην άσφαλτο, ενώ ταυτόχρονα την κλώτσησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί”.

Το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον των δικαστών, τόσο ο εφοπλιστής, όσο και η πρώην σύντροφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όπως άλλωστε και ο πρώην σωματοφύλακας του, υποστήριξαν ότι η Αλεξία Έβερτ “παραπάτησε και χτύπησε μόνη της”, τονίζοντας ότι, “έπρεπε να είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ απο τους αστυνομικούς πράγμα που δεν συνέβη”.

Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε τον εφοπλιστή σε έξι μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη. Ο Θέμης Πετράκης κατηγορούνταν και για απειλή, κατηγορία η οποία υπέπεσε σε ειδική παραγραφή βάσει νόμου του 2016 που αφορούσε στην αποσυμφόρηση των υποθέσεων των ελληνικών δικαστηρίων.

Το Ιστορικό

Με το που κατέβηκε η Εβερτ εμφανίστηκε ο γόνος εφοπλιστή, μαζί με έναν ένοπλο φουσκωτό (κατά την έκφρασή της) και άρχισαν να την προπηλακίζουν: «Με έβριζαν χυδαία, μου έλεγαν ότι "θα πληρώνεις τη Φεράρι για επτά ζωές, θα την πληρώσεις με αίμα, θα σε βρούμε όπου κι αν πας και θα σε κάνουμε να μετανιώσεις". 

Στη συνέχεια μου πέταξαν στο κεφάλι έναν τόμο του Χρυσού Οδηγού. Επεσα κάτω και ένας απ' αυτούς άρχισε να με κλωτσά στο σώμα και να με κτυπά στο κεφάλι. Μία κοπέλα, η κοπέλα του Πετράκη νομίζω, ενώ βρισκόμουν στο έδαφος άρχισε να με βρίζει κι αυτή» αναφέρει και προσθέτει με οργή: «Δεν πρόκειται να ξανασταματήσω. Ακόμα κι αν νομίζω ότι χτύπησα άνθρωπο δεν θα σταματήσω. Θα πάρω το 166 και θα τους πω ότι νομίζω ότι χτύπησα κάποιον και ότι είμαι στη διάθεσή τους. Δεν πρόκειται εγώ να ξαναφάω ξύλο...».

Η κυρία Αλεξία Εβερτ επέστρεφε εκείνο το βράδυ μαζί με τη μητέρα της από προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτο Ράφτη: «Περάσαμε ωραία, ήταν μια καλή προεκλογική συγκέντρωση και άφησα τη μητέρα μου στο σπίτι της και κατευθύνθηκα στο δικό μου. Οταν έφτασα στην οδό Ηροδότου, ο δρόμος είναι σκοτεινός, ο κ. Καμίνης ξέρετε δεν μας φώτισε καλά την περιοχή. Ηταν σκοτεινός και στενός. Μεγάλο το αυτοκίνητό μου. Μεγάλη και στραβοπαρκαρισμένη η μαύρη Φεράρι. Την έξυσα στο πίσω μέρος λιγάκι. Κι όμως προθυμοποιήθηκα και κατέβηκα να αφήσω τα στοιχεία μου».

Εκείνο ίσως που εξόργισε περισσότερο από κάθε άλλο την κυρία Εβερτ είναι όταν ένας αστυνομικός ρώτησε τον γιο του εφοπλιστή: «Εάν γνώριζες ποια είναι η κυρία, θα την χτυπούσες;». Και αυτός απάντησε: «Οχι, εάν ήξερα πως ήταν η κόρη του Εβερτ δεν θα έκανα τίποτα και τώρα που το έμαθα ζητώ συγγνώμη...». 

Δηλαδή, λέει η κυρία Εβερτ, εάν ήταν οποιαδήποτε άλλη γυναίκα τα ίδια θα έκανε; Θα σταματούσε το ξύλο μόνο εάν γνώριζε ότι επρόκειτο να κτυπήσει κάποια επώνυμη ;

Το μόνο που λυπήθηκα ήταν η μάνα του Πετράκη που ήλθε στο σπίτι μου για να μου ζητήσει συγγνώμη και να μου πει "δεν αναγνωρίζω τον γιο μου μ' αυτά που έκανε"». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της κυρίας Εβερτ.

Τριτοκοσμική χώρα

Αυταπόδεικτα τρίτος κόσμος η Ελλάδα ακόμα και σήμερα , διότι αν γνώριζε ο Πετράκης ότι η κυρία είναι από το σινάφι της πολιτικής δεν θα την χτυπούσε , κατά τον ίδιο τρόπο που οι μετέχοντες του συστήματος δίωκαν με καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις τους πρωτεργάτες της Ραδιοφωνίας, και  υπηρετούσαν και υπηρετούν τους αντισυνταγματικούς ομίλους Διαπλοκής.

Τονίζεται ότι αν δεν επρόκειτο για εφοπλιστή, και την ανάλογη ενέργεια είχε πράξει ένας αντιεξουσιαστής, η ακόμα ένας άλλος πολίτης,  η ποινή θα ήταν εντελώς διαφορετική διότι μπορεί να ανέφεραν ότι είχε ακόμα και δόλο ώστε να την σκοτώσει λόγω οικογενειακής σχέσεως με πολιτικό πρόσωπο. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έξι μήνες φυλακή στον εφοπλιστή Πετράκη για το ξύλο στην Αλεξία Έβερτ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">