ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θέληση για λύση απέναντι στους επαγγελματίες εθνικιστές

Διαχρονικά είναι πολύ μικρή η κατανόηση που δείχνουν οι πολίτες της χώρας μας στην ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος να κλείσει μια συμφωνία με μια καταφανώς μικρότερη και πιο αδύναμη χώρα όπως η ΠΓΔΜ, και το κακό ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία του 90 με τον Σαμαρά αρμόδιο υπουργό.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Τα συλλαλητήρια, τα οποία επαναλαμβάνονται τις αμέσως επόμενες ημέρες , καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την στενοκεφαλιά της Νέας Δημοκρατίας, και εν γένει όλων των εθνικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων.


Η Ν.Δ πιέζεται από εταίρους στο εξωτερικό, αλλά και απο τις ακραίες εθνικιστικές της εσωτερικές τάσεις σε αντικρουόμενες εκφάνσεις και ακροδεξιές κορώνες , ενώ είναι σαφές ότι η ίδια ως κόμμα απεδείχθη ανίκανη να διαχειριστεί το ζήτημα με ένα μικρό κρατίδιο.

Το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με κοινοβουλευτική διάσπαση αν προκύψει μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία να καταλήξει στη Βουλή για έγκριση. 

Το ζήτημα το ''φορτώνεται'' αυτούσια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και ένα σημαντικό ζήτημα εξωτερικής πολιτικής θα αποτελέσει , όπως ήδη αποτελεί , λαβή για χείριστες επιθέσεις, ύβρεις, κ.α.

Είναι αυταπόδεικτο ότι ζούμε σε μια εποχή πολυδιάστατη - παγκοσμιοποίησης, και μάλιστα σε όλους τους τομείς, και ενώ η έμφαση της Νέας Δημοκρατίας ως ακροδεξιό κόμμα δίνεται στην ονομασία της ΠΓΔΜ , εμείς από το δικό μας μετερίζι έχουμε να θέσουμε τα ακόλουθα.

1 ον) Δεδομένου ότι στη χώρα μας γεννήθηκε το πολίτευμα το οποίο ονομάζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , και επί δεκαετίες χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από εκατοντάδες χώρες, η ΝΔ καθώς και τα εθνικιστικά κόμματα της χώρας μας μπορούν να το αποτρέψουν ; Αν δεν μπορούν να το αποτρέψουν , δεν αποδεικνύεται ότι είναι υποκριτές αναφορικά την ονομασία της ΠΓΔΜ ;

2 ον) Αντί να υπάρξει από τη πλευρά όλων των κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου μια ενιαία πολιτική αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα , για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες πατριδοκάπηλων , καθώς και εμπορίου πολιτικής με στόχο κυβερνητικές καρέκλες και αξιώματα από τη πλευρά της ΝΔ και άλλων κομμάτων.

Η ΝΔ για την ονομασία των Σκοπίων από την «εφημερίδα της λάσπης»

Η Πειραιώς αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει να ενημερώνει το φίλα προσκείμενο σε αυτόν τύπο και όχι τα κόμματα και τους πολίτες


«Το είδαμε και αυτό. Αντί του κ. Τσίπρα, να ενημερώνει η γνωστή εφημερίδα της λάσπης τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφώνησε η κυβέρνηση με τα Σκόπια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Δεν μας εκπλήσσει που το έντυπο που εκτέλεσε όλες τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της ΝΔ και του προέδρου της, αναλαμβάνει πλέον και επισήμως χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου».


Θέληση για λύση απέναντι στους επαγγελματίες εθνικιστές

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ πιέζει τον Ζόραν Ζάεφ με αναχρονιστικά επιχειρήματα

Οι Σαμαρικοί σέρνουν τη Νέα Δημοκρατία στα συλλαλητήρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνάει τη γραμμή του 2008, σιωπά και κρύβεται αναφέρει η ΑΥΓΗ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θέληση για λύση απέναντι στους επαγγελματίες εθνικιστές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">