ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπαμπινιώτης σε Κουρουμπλή: «Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας!»

Τον ισχυρισμό περί αναγνώρισης της ''μακεδονικής γλώσσας'' από το 1977 διέψευσε μέσω του διαπλεκόμενου - αντισυνταγματικού ομίλου Αλαφούζου, ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπαμπινιώτης.

«Το μόνο θέμα που συζητήθηκε σε εκείνη τη διάσκεψη του ΟΗΕ ήταν ο μεταγραμματισμός τοπωνυμίων με λατινικούς χαρακτήρες διαφόρων χωρών μεταξύ των οποίων και των Σκοπίων» εξήγησε ο κ. Μπαμπινιώτης. «Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπίων ως ''Μακεδονικής''».

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» ήδη από το 1977, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Το 1977 στο πλαίσιο συνεδρίου του ΟΗΕ η Ελλάδα αναγνώρισε τη ''μακεδονική γλώσσα''» σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση παλεύει για να αναγνωριστεί ως σλαβική γλώσσα. 

Δήλωσε δε, πως υπήρξε συμφωνία του Τίτο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «διαχρονικά ακολουθήθηκε η γραμμή αυτή. 

Βάλαμε στο τραπέζι ζητήματα που κάποιοι τα απέφευγαν όπως το γλωσσικό». Υποστήριξε ακόμα πως κατά το παρελθόν καμία κυβέρνηση «δεν είχε θέσει ποτέ ζήτημα συντάγματος στις διαπραγματεύσεις».

Σημείωση του ''Γ'': Ο καθηγητής έχει παρέχει την ετυμολογία του  διαπλεκόμενου ; Προφανώς δεν θα την έχει αναφέρει όπως χρειάζεται στην σωστή του διάσταση , και ειδικότερα αναφορικά με τα Νεοδημοκρατικά - Αντισυνταγματικά μέσα Αλαφούζου.

Επίσης, το φαυλοκρατία έχει αποδοθεί επ' ακριβώς από τον Γιώργο Μπαμπινιώτη ; Τέλος , ζήτημα Ελληνικής τίθεται ; Το αναφέρουμε διότι παρακολουθώντας τα δρώμενα της νεοελληνικής πραγματικότητας θεωρούμε ότι η πλειονότητα ούτε ομιλεί ούτε πράττει Ελληνικά.

* Στον παρελθόντα χρόνο είχαμε το mega , ενώ τα τελευταία χρόνια υφίσταται το skai Αλαφούζου ως την ''εκχυδαίοποίηση'' της διαπλοκής. 

* Χυδαιοποίηση εκ του Χυδαία Ποίηση , και στη συγκεκριμένη περίπτωση χυδαία μορφή δημοσιογραφίας. Εννοούμε δημοσιογραφία η οποία επιδιώκει την στήριξη της δεξιάς , άρα αστικού κόμματος , το οποίο πρεσβεύει αντί της ισοπολιτείας και της ισονομίας την ανταποδοτικότητα από ολιγαρχικά συμφέροντα - υπηρετώντας ημετέρους. 

Είναι σαφές ότι η ΝΔ είναι ακροδεξιό κόμμα, και το καταμαρτυρούν οι καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις κατά αριστερών πολιτών αντί της αδειοδοτήσεως την οποία σύννομα αιτήθηκαν. Σαφώς ότι ξεκινήσει λάθος στη χώρα μας συντηρείται λάθος από όλες τις κυβερνήσεις.

Κύριε Καθηγητή να το συμπεριλάβετε σε επόμενη έκδοση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπαμπινιώτης σε Κουρουμπλή: «Δεν ετέθη ποτέ θέμα αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας!» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">