ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Κωνσταντάτος: Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κάνει αυθαίρετα έργα στο σκοτάδι

Κόντρα για τα διοικητικά όρια Γλυφάδας - Ελληνικού Αργυρούπολης διότι η δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας κάνει αυθαίρετα έργα στο σκοτάδι. Δεν προσκόμισε τον τεχνικό φάκελλο του έργου, και αυτό μπορεί να σημαίνει κακοτεχνία. Σύμφωνα με σχόλια συμπολιτών μας, η νομοθεσία προϋποθέτει συγκεκριμένο πάχος ενώ ο δήμος Γλυφάδας πράττει κατά το δοκούν. ( Δείτε στο τέλος ) 

Η κόντρα των αστικών κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται , στα διοικητικά όρια Γλυφάδας - Ελληνικού με έναυσμα την ασφαλτόστρωση ενός κομματιού της λεωφόρου Γούναρη που σύμφωνα με τον Γιάννη Κωνσταντάτο ανήκει διοικητικά στον δήμο του.

Είναι σαφές ότι οι ''γαλάζιοι'' του Δήμου Γλυφάδας διαχρονικά, όπως και σήμερα, έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα τι ανήκει στο δήμο μας , και τι ανήκει σε γειτονικούς δήμους. Το ανάλογο ισχύει και σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας, όπου έχουν χάσει το μέτρο και εγκληματούν κατά τόπου και δημοτών για την ευημερία των ημετέρων τους. 

Το γεγονός να έχουν περάσει δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια αιτήσεων και ψηφίσματος 4.500 δημοτών Γλυφάδας , χωρίς σύννομη ενέργεια από τη πλευρά της διοικήσεως και των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, για επαναλειτουργία του τοπικού σταθμού ΓΛΥΦΑΔΑ FM, κατάμαρτυρά την φαυλότητα όσων εκλέγονται και εκλέγουν στο δήμο Γλυφάδας.

Όπως αναφέρει ο Γ. Κωνσταντάτος, και έχει απόλυτα δίκιο ''Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μάθει να κάνει έργα στο σκοτάδι'' , και συμπληρώνουμε εμείς, με τρία χρόνια παράνομες αποφάσεις και πιστώσεις του δημοτικού χρήματος.

Διαβάστε τι αναφέρει ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει μάθει να κάνει έργα στο …σκοτάδι – Γιατί αποκρύψατε το έργο από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Παπανικολάου;

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου με μία κατάπτυστη ανακοίνωση γεμάτη ανακρίβειες, δείχνει για ακόμα μία φορά το μένος και την εμπάθεια που έχει για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και προσωπικά για τον Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

Ο κ. Παπανικολάου θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί με όρους κομματικού αμφιθεάτρου, ούτε ο ίδιος μπορεί να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης της δεκαετίας του 50΄ και μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής.

Σε ανακοίνωση του, κατηγορεί τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, ότι αντέδρασε αδικαιολόγητα, σε εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιεί ο δήμος Γλυφάδας, νύχτα και αιφνιδιαστικά, δίχως να έχει ενημερώσει ως όφειλε τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, αφού μέρος των εργασιών, καλύπτουν και δρόμο που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Παπανικολάου και η τεχνική του υπηρεσία, ότι για να κάνουν συνεργεία άλλου δήμου, οποιεσδήποτε εργασίες σε όμορο δήμο χρειάζεται αυτονόητα έγγραφη άδεια από τον οικείο Δήμαρχο και τις τεχνικές του υπηρεσίες.

Σε επιτόπια αυτοψία που έκαναν, κατά την διάρκεια των εργασιών ασφαλτόστρωσης, αντιδήμαρχοι του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και στα ευνόητα ερωτήματα που έθεσαν στους υπευθύνους, δέχθηκαν προπηλακισμούς γηπεδικού χαρακτήρα από τον δήμαρχο Γλυφάδας, γεγονός που αμαυρώνει τον θεσμό του Δημάρχου που εκπροσωπεί ο κ. Παπανικολάου.

Εάν ο Δήμος Γλυφάδας είχε ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης, για το συγκεκριμένο έργο δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, και θα συναινούσαμε στο έργο ασφαλτόστρωσης, αρκεί φυσικά οι προδιαγραφές του έργου να είναι οι ανάλογες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Για ποιο λοιπόν λόγο ο Δήμος Γλυφάδας δεν έστειλε μία απλή αίτηση εργασιών στον Δήμο Ελληνικου-Αργυρούπολης;

Για ποιο λόγο διάλεξε τον δρόμο των εντυπώσεων και της έντασης, ξεκινώντας ένα έργο αυθαίρετα μέσα στο σκοτάδι, το οποίο είναι υψηλής επικινδυνότητας και ασφάλειας;

Μήπως δεν ήθελε, η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπουλης να δει τον τεχνικό φάκελο του συγκεκριμένου έργου, πράγμα απαραίτητο προκειμένου να συμφωνήσει, και τα συνεργεία να προχωρήσουν τις εργασίες;

Τι υποκρύπτει η συγκεκριμένη ενέργεια, απόκρυψης της υποχρεωτικής ενημέρωσης που θα έπρεπε να έχουν οι υπηρεσίες μας για το έργο αυτό;

Όπως και να έχει ποτέ δεν είναι αργά. Καλούμε τον Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος, και να δώσει εντολή στις τεχνικές του υπηρεσίες να κάνουν μία απλή αίτηση στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπουλης, και να δοθούν άμεσα οι σχετικές άδειες για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, εάν φυσικά πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές. 


Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι” για να κάνει οποιοσδήποτε ότι θέλει.

Καθιστούμε προσωπικά υπεύθυνο τον δήμαρχο Γλυφάδας κ. Παπανικολάου, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί από τις κακοτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί στα διοικητικά όρια του δήμου μας, από τις εργασίες των συνεργείων του.

Όσο αφορά για τον Δήμου Αλίμου, που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, τον καλούμε πρώτα να μάθει την πραγματικότητα και μετά να μιλάει.

Του γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχει προσφύγει σε κανένα δικαστήριο για αλλαγή ορίων με τον Άλιμο. Ο Δήμος Αλίμου πρώτος διεκδίκησε την αλλαγή ορίων με τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης στα διοικητικά δικαστήρια και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης απάντησε με αντίστοιχη κατάθεση φακέλου.

Δήμαρχος Γλυφάδας με αβάντα το ΣΚΑΙ και τους Αλαφούζους 

Απίστευτο κι όμως …Ελληνικό. Η ασφαλτόστρωση κεντρικού μας δρόμου έμεινε στη μέση, για ένα γινάτι!

Πρόκειται για μια από τις απίθανες ιστορίες, που θα λέμε μετά από πολλά χρόνια στα παιδιά μας και θα γελάμε.

Εξηγώ αμέσως: Χθες το βράδυ συνεχίσαμε – όπως ενημέρωσα με σχετική ανάρτηση – την ασφαλτόστρωση στην οδό Γούναρη, στο τελευταίο της κομμάτι από Παπανδρέου μέχρι Κύπρου, κάτι που κάνει διαχρονικά ο Δήμος Γλυφάδας στο συγκεκριμένο δρόμο, όποτε είναι απαραίτητο, με δικές του φυσικά δαπάνες, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα.

Χθες, όμως, τα πράγματα ξαφνικά άλλαξαν. Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο επειδή όπως φώναζε ο μισός δρόμος δήθεν του ανήκει!

Καλά ακούσατε: Ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, έκανε επί ώρα φασαρίες και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία με αυτόφωρο. Για να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών δήμων, η ασφαλτόστρωση της Γούναρη θα συνεχιστεί από το Δήμο μας στο μισό του δρόμου μόνο…

Προφανώς δεν θέλουμε καμία αντιδικία με τον όμορό μας Δήμο. Προφανώς είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε, με δαπάνες του Δήμου μας, ολόκληρο το έργο – και ας μην ζητήσει ποτέ συγγνώμη ο ο Δήμαρχος του όμορου Δήμου για την ανήκουστη αυτή συμπεριφορά – εφόσον απλά σταματήσουν οι απειλές και οι εντάσεις. Ο μόνος τελικός χαμένος από αυτή την υπόθεση είναι ο πολίτης, που θα αντικρίζει αυτό το γελοίο – και συνάμα επικίνδυνο για τους οδηγούς και τους περαστικούς – θέαμα.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αν ο κ. Κωνσταντάτος επιμείνει στη στρατηγική της έντασης, να φτιάξει τουλάχιστον το συντομότερο δυνατό το κατά δήλωσή του «δικό του μισό» του δρόμου.

Είναι πραγματικά κρίμα η όποια διαφωνία ή απλά ξεροκεφαλιά να οδηγεί σε υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόσφατα, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε με τον Δήμο Αλίμου στα δικαστήρια για θέματα ορίων. Από ό,τι φαίνεται και ο Δήμος Γλυφάδας, θα οδηγηθεί στα δικαστήρια πάλι με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, πάλι για θέματα ορίων.

Και είναι φυσικά κρίμα για τους εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας να κάθονται βραδιάτικα να ακούνε τις απειλές του Δημάρχου και δύο Αντιδημάρχων του γειτονικού μας Δήμου, που είτε είναι εμμονικοί είτε νομίζουν ότι στο δρόμο πάνω παίζεται αγώνας μπάσκετ και ως καλοί διαιτητές πρέπει να προσέχουν μήπως κανένας παίκτης πατάει την εξωτερική γραμμή…

Τέλος, επισημαίνεται όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, ότι με έξοδα του δήμου του σε 20 ημέρες θα αποπερατωθεί η λεωφόρος Γούναρη.

Υ.Γ: Στη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ θα γελάμε επί δεκαετίες με όσα θα ισχύσουν εις βάρος των ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ του Δήμου Γλυφάδας. Άλλωστε έχουν μείνει ελάχιστες ημέρες ακόμα...

Η Αναρχία χείριστου είδους από τη πλευρά των νεοφιλελεύθερων του Δήμου Γλυφάδας , αμαυρώνει θεσμούς , τόπο , και δημότες - δημότισσες. Η δημοτική αρχή της οργάνωσης της ΝΔ λειτουργεί με όρους υποδεέστερους των κουκουλοφόρων.

Είναι σαφές έπειτα απ' όσα διαδραματίζονται σε τοπικό επίπεδο, ότι τα αστικά κόμματα είναι ''φερετζές'', και αυταπόδεικτα πίσω από αυτά στη πόλη της Γλυφάδας βρίσκονται αναρχικοί. Οι παρανομίες σε σύννομες ενέργειές μας, ( αιτήσεις ), καθώς και στο Ψήφισμα των δημοτικών εκλογών του 2014 περισσοτέρων από 4.500 χιλιάδων συμπολιτών μας , είναι σήμα κατατεθέν ποιοι βρέθηκαν στα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας. 

Συνένοχοι στο έγκλημα 

Μια τοπική κοινωνία η οποία γνωρίζει τι υφίσταται και ταυτίζεται με εγκληματίες των θεσμών και του δήμου δεν διαφέρει από δαύτους, καθώς επίσης, η φερόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι ''μπιχλιμπίδι'' , με αδέρφια, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, Πεθερούς, και ψηφοφόρους της ΝΔ. Τονίζουμε ότι έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τις προσφυγές μας στην δικαιοσύνη και τον άρειο πάγο και δεν έχει κινηθεί καμία απολύτως ενέργεια.

Αναλογιστείτε πόσα χρόνια κινούσαν αυτεπάγγελτα καταχρηστικές ενέργειες διώξεων - κατασχέσεων σε βάρος μας, έπειτα από πλήρεις φακέλλους, αιτήσεις, παράβολα για αδειοδότηση, και αν πρόκειται για τους ιδίους δικαστές - εισαγγελείς , οι οποίοι δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια ενέργεια σε σειρά παρανομιών των αιρετών του δήμου Γλυφάδας οι οποίοι στοχεύουν στην φυσική μας εξόντωση.

Κουκούλα χείριστου είδους είναι το σύστημα και πλειάδα αστικών κομμάτων - στελεχών.

Δεν είναι του παρόντος, να αναφερθούμε επί προσωπικού, όμως το γεγονός να πληρώνουν σειρά ημέτερων για ανάρτηση των δελτίων τύπου και ανακοινώσεων της οργάνωσης της ΝΔ η οποία διοικεί το δήμο, ενώ στην Τερψιθέα που λειτουργούσαν οι δυο τοπικοί σταθμοί να τοποθετούν λινάτσες στα κάγκελα των πλατειών κατάμαρτυρά το δόλο από τη πλευρά τους.

Υπάρχει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ; ( Τονίζω για δεύτερη φορά , θα γελάμε επί δεκαετίες σύμφωνα όσων ακολουθεί η τοπική οργάνωση της ΝΔ ) Επιπροσθέτως, δεν προκαλεί εντύπωση σε κανένα ότι δεν υπάρχει ούτε μια ενέργεια κατά όλων των παρανομιών από τη πλευρά της διοικήσεως του Δήμου Γλυφάδας, από συλλογικότητες, οργανώσεις, εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, κ.α, πλην λαμπρών εξαιρέσεων από τη πλευρά λίγων δημοτών ; 

Κάποια στιγμή θα μας αναφέρετε πόσο κόστισε το ''μαλλί'' για τη ''τσέπη'' σας και παίζοντας κατά των ανθρωπίνων ζωών των συμπολιτών μας ; 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Ασφαλτική Προεπάλειψη και Συγκολλητική Επάλειψη 

Έλεγχοι πριν από την Κατασκευή 
(1) Το προσωπικό μελετά και ελέγχει τα σχέδια και τις προδιαγραφές του Έργου και ιδιαίτερα ό,τι αφορά: 
i. στους τύπους των ασφαλτικών γαλακτωμάτων που προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν στις εργασίες προεπάλειψης και συγκολλητικής επάλειψης. 
ii. στην απαιτούμενη ποσότητα ασφαλτικού γαλακτώματος ανά μονάδα επαλειφόμενης επιφάνειας. 
iii. στις απαιτήσεις δειγματοληψίας, δοκιμής και έγκρισης του ασφαλτικού γαλακτώματος. 
iv. στις απαιτήσεις και τους περιορισμούς (καιρικές συνθήκες) εφαρμογής. 
v. στη μέθοδο επιμέτρησης και πληρωμής των εργασιών ασφαλτικής προεπάλειψης και συγκολλητικής επάλειψης. 
(2) Προσδιορίζονται τα σημεία προμήθειας των ασφαλτικών γαλακτωμάτων και εξασφαλίζεται ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο Έργο έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί. 
(3) Ελέγχεται ο εξοπλισμός του Αναδόχου: 
i. Ο διανομέας του ασφαλτικού γαλακτώματος ως προς τη συμμόρφωσή του με τις απαιτήσεις για κατάλληλη θέρμανση και κυκλοφορία του γαλακτώματος, για επαρκή ρύθμιση της παροχής και ομοιόμορφο ψεκασμό του γαλακτώματος, καθώς και για την καλή λειτουργία των οργάνων, δεικτών και μετρητών. 
ii. Ο εξοπλισμός που διατίθεται για τον καθαρισμό των προς ψέκαση επιφανειών (αεροσυμπιεστής ή/και μηχανικό σάρωθρο), ως προς την καλή λειτουργική κατάσταση και την επάρκεια της δυναμικότητας. 
(4) Από το εργαστήριο επιβεβαιώνεται ότι η βάση της οδοστρωσίας ή η ασφαλτική στρώση που πρόκειται να προεπαλειφθεί ή συγκολληθεί, αντίστοιχα, πληρούν όλες τις σχετικές προδιαγραφές. 
(5) Οι επιφάνειες της βάσης οδοστρωσίας και η ασφαλτική στρώση επιθεωρούνται και εξασφαλίζεται ότι είναι καθαρές και απαλλαγμένες από ξένες ύλες. κ.τ.λ κ.τ.λ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Κωνσταντάτος: Ο Δήμαρχος Γλυφάδας κάνει αυθαίρετα έργα στο σκοτάδι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">