ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι

Περίπου δέκα άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 16:00, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στο Κολωνάκι.

Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατούσαν βαριοπούλες, πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο κτίριο της οδού Μασσαλίας. Αρχικά έσπασαν με τις βαριοπούλες την τζαμαρία και στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αμέσως μετά έφυγαν από το σημείο τρέχοντας, ενώ η αστυνομία, που διενεργεί έρευνες για τους δράστες, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια προσαγωγή έως αυτή την ώρα.

Η πρεσβεία, με ανάρτησή της στο twitter, ζητεί την προστασία αυτών των ιδρυμάτων από τις ελληνικές αρχές, καθώς επίσης και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες.

Στην έντονη καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων κατά των Ελληνοαμερικανικών Ενώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα προχώρησε η αμερικανική πρεσβεία. Σε ανάρτησή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Έλληνες να επιβάλλουν τους νόμους, να προστατέψουν τους θεσμούς και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη.

Το μήνυμα των Αμερικανών είναι σαφές, καθώς καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συλλάβει τους δράστες και να σταματήσει να δείχνει ανοχή στα φαινόμενα ανομίας.

Είχε προηγηθεί η επίθεση με βαριοπούλες που εξαπέλυσαν άγνωστοι, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, γύρω στις 4 το μεσημέρι, δέκα άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι, πέταξαν φέιγ βολάν και έφυγαν.

Στα χαρτάκια που πέταξαν, ζητούσαν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Χθες, είχαν εισβάλει στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανή 'Ενωση, επί της οδού Φράγκων στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα αγνώστων πέταξε «τρικάκια» (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψε συνθήματα με σπρέι, πριν αποχωρήσουν από τον χώρο.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Ενώ η πλειονότητα των συντακτών ''δημοσιογράφων'' αρθρογραφεί ανώνυμα , εμείς επώνυμα ζητήσαμε να παρασχεθεί ΑΔΕΙΑ στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς επίσης, η Αμερική να κοιτά τη δουλειά της και όσα ισχύουν στη χώρα τους , αντί να συμπορεύεται με ακραία δεξιά κόμματα της Ελλάδας.

Για τελευταία φορά επώνυμα αξιώνουμε από την κυβέρνηση ΑΔΕΙΑ στον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να εξηγήσουμε στους Αμερικανούς ότι υπάρχει κατάλυση της νομιμότητας όταν άδικα στερείς από ένα κρατούμενο την ΑΔΕΙΑ που δικαιούται, και δεν μπορούν να βλέπουν μονοσήμαντα ένα συγκεκριμένο ζήτημα. Άλλωστε τις επιθέσεις τις προκάλεσαν οι ίδιοι , διότι έχουν συμπράξει με ένα ακραίο ελληνικό κόμμα να μην δοθεί η άδεια που δικαιούται ο κρατούμενος.

Δέχεστε τον φασισμό και τα βασανιστήρια επί των ημερών μας ; Ο κρατούμενος σύννομα - θεσμικά -  δικαιούται άδεια και εσείς τον εξοντώνεται.

Νίκη στην Απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα - Καταδικάζουμε τον Φασισμό απ΄όπου κι' αν προέρχεται.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στο Κολωνάκι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">