ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές Τηλεοπτικών σταθμών για τις τηλεοπτικές Άδειες

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, 'Αλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα κατά του Νίκου Παππά και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα και στρεφόντουσαν τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών απέρριψε τις αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που ζητούσαν να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Ειδικότερα υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Γεώργιο Παπαγεωργίου και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Ηλία Μάζο και Δημήτρη Μακρή, συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το θέμα της χορήγησης των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών απερρίφθησαν και οι δύο εισηγητές της υπόθεσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η απόφαση να δημοσιευθεί άμεσα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2016 η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον τότε σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου είχε ασχοληθεί για πρώτη τότε φορά με το θέμα της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Τότε η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.

Τώρα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, 'Αλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και 120 εργαζόμενοι στο Μέγκα, και στρεφόντουσαν τόσο κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, όσο και κατά του ΕΣΡ και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Τα κανάλια υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, έρχεται σε σύγκρουση με το Σύνταγμα, τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς νομοθετικούς κανόνες, αλλά είναι αντίθετες και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επισημάνσεις του Γιάννη Κουρδομένου: Το ΣτΕ δεν σφάλλει αναφορικά με την απόφαση του σ'αυτή τη περίπτωση, όμως οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης ενέχουν παθογένειες και αντισυνταγματικότητα.

Συγκεκριμένα: Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, παράλληλα είναι ιδιοκτήτες της digea, καθώς επίσης, είναι ιδιοκτήτες του 80% των ραδιοφωνικών σταθμών του Ν.Αττικής.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και το ΣτΕ πρέπει να είναι προσεκτικοί στην δική μας προσφυγή έπειτα από την αδειοδότηση των καναλιών.

Τονίζεται ότι επί 33 χρόνια ισχύει το ιδιότυπο καθεστώς διαπλοκής των ΜΜΕ του Ν.Αττικής, και ειδικότερα οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών , και παράλληλα της DIGEA, είναι στο απυρόβλητο επί δεκαετίες λειτουργώντας για εμάς ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ σειρά μέσων της αυτής και άλλης μορφής.

Το 1991 οι κυβερνώντες δεν μας παρείχαν μια (1) άδεια την οποία σύννομα αιτηθήκαμε , και έκτοτε έχουμε υποστεί τεράστια οικονομική βλάβη και σειρά από διώξεις - κατασχέσεις.

Αναμένουμε ποιους θα αδειοδοτήσει το Ε.Σ.Ρ αναφορικά με την ραδιοφωνία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές Τηλεοπτικών σταθμών για τις τηλεοπτικές Άδειες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">