ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Απαγορεύονται πλέον τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται πλέον να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι εντός του σχολικού χώρου που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου.

Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού, όπως διευκρινίζει το υπουργείο.

Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, tablets, διαδραστικούς πίνακες κτλ), μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων – «οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, και για τους ίδιους λόγους, δεν επιτρέπεται η χρήση – λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

# Αρκετά κράτησε η τεχνολογική υποβάθμιση της παιδείας , διότι κινητό και μάθηση δεν είναι συνυφασμένα, και είναι γνωστό ποια χρήση γίνετε στις μέρες μας με τις selfie και τα βιντεάκια παντός τύπου. Το κινητό στο σπιτάκι και στη βόλτα, αν και για εμάς οι γονείς που αγοράζουν κινητό σε παιδιά κάτω των δέκα ετών δεν έχουν πλήρη επίγνωση τι πράττουν.

# Συγκεκριμένα έχουμε οικογένειες που αγοράζουν κινητό σε παιδιά του νηπιαγωγείου θεωρώντας ότι θα τα κάνει έξυπνα !! Σας πληροφορούμε ότι η ευφυΐα δεν διαμορφώνεται από κινητά τηλέφωνα , ούτε κοιτάζοντας οθόνες , η ευφυΐα απαιτεί διάβασμα , κυρίως από βιβλία τα οποία δεν ακτινοβολούν και δεν αποπροσανατολίζουν με εκατομμύρια ποικίλες επιλογές - μορφώνουν.

# Εμείς , οι οποίοι είμαστε σαφείς επί δεκαετίες, αναμένουμε από τη δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας, η οποία έχει αναγάγει σε σπορ να φωτογραφίζεται με παιδιά σχολείων , να επιδείξει ιδιαίτερη προσοχή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">