ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου

Εμείς δεδομένου ότι δεν διεπόμαστε από ρεβανσισμό κατά της παρατάξεως του Κώστα Κόκκορη, σε αντιδιαστολή πολλών άλλων σελίδων οι οποίες μισθώνονται από την ''γαλάζια'' διοίκηση της ΝΔ, δημοσιοποιούμε τα δελτία τύπου της ''Δυνατής Γλυφάδας''.

Η εν λόγω παράταξη δεν μας εκπροσώπησε ως δημοτική αρχή, και μάλιστα παρανόμησε επί των σύννομων πρωτοκολλημένων αιτήσεών μας στο δήμο τη περίοδο 2010 - 2014. Οι συμπολίτες μας, και σαφώς και οι εκτός πόλης μπορούν να κρίνουν.

Μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, που αντί να απολογείται για τα προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, με την διασπορά των κοινωνικών υπηρεσιών σε διάφορα σημεία της πόλης, επαίρεται κιόλας!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε με γεγονότα.

Το κτήριο επί της οδού Μυστρά και Επιδαύρου, στο χωροταξικό κέντρο της πόλης με χρήσεις εμπορικού κέντρου, πλέον των 1.000 τετραγωνικών μέτρων ισόγειων χώρων και άλλων τόσων υπόγειων, λειτουργούσε άριστα για 2 χρόνια, μέχρι την ανάληψη του Δήμου από τη σημερινή διοίκηση. Εκεί ιδρύθηκαν επί των ημερών μας και στεγάστηκαν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, καθώς επίσης και ΚΕΠ, ΚΑΠΗ και φορείς της πόλης.

Στις 23/9/2015 ο κύριος Παπανικολάου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την καταγγελία της σύμβασης, για μεταφορά σε δήθεν καλύτερη θέση και σε πιο άνετες εγκαταστάσεις. 

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ο κύριος Κόκκορης επισήμανε ότι θα ήταν προτιμότερο να βρεθεί πρώτα ο χώρος και μετά να καταγγελθεί η σύμβαση για μεταφορά και «να γίνει διαγωνισμός και αν βρείτε συμφερότερη και καλύτερη ποιοτικά προσφορά να καταγγελθεί η σύμβαση». 

Ο κύριος Παπανικολάου απάντησε ότι σε ένα μήνα θα έχει τρέξει ο διαγωνισμός. Παρά ταύτα, η παράταξη μας ψήφισε ομόφωνα την καταγγελία της σύμβασης, μετά τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί καλύτερος χώρος.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε και τι έγινε; Βρέθηκε χώρος στην οδό Γούναρη, που αποδείχτηκε ακατάλληλος και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για χρήσεις που ήθελε ο Δήμος.

Έτσι το ΚΕΠ έγινε περιφερόμενος θίασος!

Ο Δήμος πλήρωνε μισθώματα διπλά για περίπου ένα χρόνο, για τις ίδιες χρήσεις!

Όπως προκύπτει δε από mail που είχε σταλεί, ο ιδιοκτήτης του κτηρίου της οδού Επιδαύρου, είχε ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Ιούλιο του 2017, με σκοπό μια λογική μείωση του μισθώματος αλλά απάντηση δεν έλαβε ποτέ.

Η όλη διαχείριση του παραπάνω θέματος είναι απόρροια της λογικής ‘κάνω ότι θέλω και δεν ακούω κανένα’! Εάν είχαν ερωτηθεί οι υπηρεσίες του Δήμου θα είχε αποφευχθεί το φιάσκο της οδού Γούναρη, αφού όταν κλήθηκαν να αποφανθούν για τη νομιμότητα του κτηρίου, μετά από καταγγελία, διαπίστωσαν την παρανομία χρήσης αυτού.

Ο δε Δήμαρχος αντί να απολογηθεί για τα λάθη του, με προφάσεις στρέφεται πειθαρχικά εναντίον των υπαλλήλων που έκαναν τη δουλειά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι εμείς ως Δημοτική Αρχή, μειώσαμε το κόστος μισθωμάτων του Δήμου κατά 60%, αυξάνοντας τα νοικιαζόμενα τετραγωνικά και δημιουργώντας από την αρχή Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Ιατρεία, Μαγειρείο, Φροντιστήριο, Τράπεζα Χρόνου και στηρίξαμε τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">