ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα - μοτοπορεία την Τετάρτη 6/6 στις 18:00 στα Προπύλαια

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και δεκαέξι χρόνια περίπου και δικαιούται άδεια από το 2010. Τον Νοέμβριο του 2017, εν μέσω μιας πρωτοφανούς μιντιακής τρομοϋστερίας και πολιτικών παρεμβάσεων που στόχευαν στην αναίρεση της τακτικής του άδειας, ο Δ. Κουφοντίνας κατάφερε να πάρει αυτό που δικαιούταν 7 χρόνια: την πρώτη διήμερη άδεια με ακραίους περιοριστικούς όρους. 

Αυτομάτως ασκήθηκε από την αρχιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, πειθαρχική δίωξη στον εισαγγελέα που έπραξε κατά πώς ορίζει ο νόμος με αποτέλεσμα την αυτοεξαίρεσή του. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και τον Φεβρουάριο του 2018 με την υποχρεωτική παραίτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα που ψήφισε υπέρ της δεύτερης άδειας, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας ακόμα και στους υποτακτικούς τους.

Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, η εκδικητικότητα κράτους και κεφαλαίου και η αστυνομοδικαστική αυθαιρεσία εφαρμόζονται κατά κόρον σε όλους εκείνους του αγωνιστές που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι, που δεν έχουν αποκηρύξει τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, που δεν έχουν υπογράψει δηλώσεις μετάνοιας. Εδώ και δυο μήνες ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας δικαιούται να πάρει την τρίτη του άδεια, η οποία φυσικά έχει παγώσει εξαιτίας του παράτυπου εισαγγελικού βέτο. Από τις 30 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας αιτούμενος να του χορηγηθεί κανονική τακτική άδεια και να καταργηθεί το εισαγγελικό βέτο.

«Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας. Και επειδή τίποτα και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.» Δ. Κουφοντίνας.

Κι επειδή δικό μας καθήκον είναι να σταθούμε με όποιον τρόπο δύναται στο πλευρό κάθε επαναστάτη, έτσι και τώρα ακολουθούμε το δρόμο της αλληλεγγύης στο πλευρό του Δ. Κουφοντίνα που εδώ και χρόνια μάχεται με αξιοπρέπεια εντός των τειχών της αστικής «δικαιοσύνης», υπερασπιζόμενος τις επαναστατικές του επιλογές.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Καλούμε: στη μοτοπορεία την Τετάρτη 6/6 στις 18:00, Προπύλαια
και στην πορεία το Σάββατο στη 13.00, Μοναστηράκι

Ταμείο αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα - μοτοπορεία την Τετάρτη 6/6 στις 18:00 στα Προπύλαια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">