ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ( ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες ως Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα που απευθύνει προς τους Έλληνες πολίτες μετά την επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Σε συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ήρθαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:


Βόρεια Μακεδονία είναι το όνομα της γείτονος που ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζάεφ, μετά και τις επαφές του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία. Τόνισε ότι συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα και ενημέρωσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ο Ιβάνοφ καταφέρεται εναντίον του Ζάεφ και για τον τρόπο που γίνονται οι συζητήσεις, λέγοντας ότι «είναι μη σοβαρό και ανεύθυνο ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να επιλύεται τηλεφωνικά και με προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών».

Ο Ζόραν Ζάεφ απάντησε στον Γκιόργκι Ιβάνοφ από το φόρουμ που διεξάγεται στα Σκόπια.

«Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες και πρέπει να οικοδομήσουμε μια συνεργασία για να εξυπρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας», είπε ο κ. Ζάεφ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ( ΒΙΝΤΕΟ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">