ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χειροπέδες στο κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Στην πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος με την κοκαΐνη στο Κολωνάκι φαίνεται πως προχώρησε η Αστυνομία μετά την σύλληψη του φερόμενου ως «εγκεφάλου» ο οποίος καταζητείτο εδώ και δύο χρόνια.

Ο 54χρονος που εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης πιάστηκε προχθές το μεσημέρι σε διαμέρισμα της συντρόφου του στην Καλλιθέα. Χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 54χρονος ήταν συνέταιρος σε γνωστό sushi bar του Κολωνακίου, ήταν γνωστός στην αθηναϊκή νύχτα και «έσπρωχνε» κοκαΐνη σε κόσμο που τον γνώριζε αλλά δεν γνώριζε τίποτα γι αυτόν.

Ήταν 9 Φεβρουαρίου του 2016 όταν και ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη όλων των μελών του κυκλώματος. Τότε κλιμάκιο της Ασφάλειας πήγε στο σπίτι του στο Λυκαβηττό, ωστόσο η γυναίκα του που φέρεται να μην γνώριζε για τις μπίζνες σκόνης του άνδρα της, είπε πως είχε ήδη φύγει και δεν απαντούσε στα τηλέφωνά του. Έκτοτε, τα ίχνη του χάνονται.

Μετά από 2,5 χρόνια, φαίνεται πως προδόθηκε από κάποιες «κινήσεις» κινητών τηλεφώνων, οι οποίες αρκούσαν για να τον εντοπίσουν. Στα τέλη της εβδομάδας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τελικά συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα το οποίο ήταν χωρισμένο σε δυο ομάδες, είχε διεισδύσει στα σαλόνια του Κολωνακίου και διακινούσε κοκαΐνη και χασίς, στα κοσμικά κέντρα της περιοχής.

Μάλιστα από τις δεκάδες τηλεφωνικές συνομιλίες μελών του κυκλώματος αλλά και πελατών που έχει καταγράψει ο υπέρ-κοριός της Ασφάλειας, παρελαύνουν ονόματα «φωτιά» της κοσμικής Αθήνας, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα εξετάστηκε η εμπλοκή τραγουδίστριας στο κύκλωμα για την οποία όμως δεν προέκυψαν στοιχεία.

Η παρέα άρχισε να δρα από το 2013 όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας μπήκε μέτοχος στο εστιατόριο - μπαρ του Κολωνακίου. Από τότε άρχισαν και οι περίεργες κρατήσεις στο μαγαζί. Πασίγνωστα άτομα από την εγχώρια σόου μπιζ άρχισαν να συρρέουν αλλά όχι για το φαγητό. Οι περισσότεροι έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρουν για το υπόγειο, κοντά στις τουαλέτες.

Οι κρατήσεις ήταν άλλοτε για «ένα άτομο» ή «για τραπέζι», πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν παραγγελία για «μπουκάλι». Ανάλογα με την κράτηση ο ιδιοκτήτης καταλάβαινε και την ποσότητα κοκαϊνης που ήθελε ο κάθε πελάτης.

Οι πελάτες έφταναν στο εστιατόριο – μπαρ και το αλισβερίσι γινόταν στις τουαλέτες. Ο 53χρονος επιχειρηματίας ωστόσο δεν έκανε τη διακίνηση μόνο στο κατάστημα. Έκανε και βόλτες. Με το αυτοκίνητο κινούνταν στα πέριξ του Κολωνακίου και παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Επισήμανση του ''Γ'': Πολύ ''πρωτοποριακή'' η μέθοδος του εν λόγω, διότι απ' όσο γνωρίζουμε την ίδια μέθοδο ακολουθούν από τη δεκαετία του 70 οι ''εγκέφαλοι'', όμως έχουμε ένα ερώτημα προς τις τοπικές αρχές.

Κάποιοι ''άλλοι'', οι οποίοι επί σειρά ετών διακινούν ποσότητες στα Νότια προάστια , και τη Γλυφάδα, 24 ώρες το 24ωρο, είναι γνωστοί στις αρχές , όμως η δράση τους συνεχίζεται, και σύμφωνα με πληροφορίες μας, ορισμένα άτομα τα οποία θα ζούσαν μερικά χρόνια ακόμα ήδη έχουν αποδημήσει.

Χρειάζεται προεργασία πολλών ετών μέχρι να υπάρξει κάτι ανάλογο στη δική μας περιοχή ;

Τέλος, κάποια στιγμή πρέπει οι αρχές να μεριμνήσουν ώστε οι επώνυμοι χρήστες κοκαίνης να τεθούν δημόσια, ώστε η νέα γενιά να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να έχει αυτά τα πρότυπα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χειροπέδες στο κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">