ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλέξης Τσίπρας: Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί

«Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητο» ανέφερε ο πρωθυπουργός σχετικά με τους πληγέντες από την λαίλαπα της πυρκαγιάς

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το συγκεκριμένο μήνυμα του Α.Τσίπρα, για εμάς στην Γλυφάδα, και συγκεκριμένα στον χώρο του κατασχεθέντα ΓΛΥΦΑΔΑ FM παραπέμπει σε όσα είχε αναφέρει προεκλογικά παρουσία ημών, και όμως επί τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και μας ξέχασαν , και μας παρέκαμψαν, καθώς επίσης, επί τέσσερα χρόνια, τουλάχιστον στο Ν.Αττικής, έχει προκύψει κορεσμός στα ερτζιανά FM, και ενώ έχουν γεμίσει κάθε συχνότητα κάθε λογής συμφέροντα - πάσης φύσεως - στα νοτιοανατολικά προάστια δεν υφίσταται ούτε ένα (1) ενδογενές μέσο ραδιοτηλεοράσεως, άρα δεν υφίσταται υγιές πλαίσιο δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, αμεσότητας, πολυφωνίας, πλουραλισμού, αναλογικότητας, και εν γένει Πολιτισμού.

Ο Τσίπρας είναι ευφυής πολιτικός, όμως προφανώς του διαφεύγουν πολλά.( Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εστίες δεν ήταν τυχαίο φαινόμενο , και ''αποτελούν συνέχεια'' διαπλοκής και συμφερόντων των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007.) Στη χώρα μας πολλά απ΄ όσα συμβαίνουν προκαλούν θλίψη, οργή, αλληλεγγύη, κ.α., όμως σχεδόν πάντα υποκρύπτονται σκοπιμότητες και συμφέροντα, κυρίως πολιτικοοικονομικά. Τα οργανωμένα συμφέροντα, έσω και έξω, όπως έχει αποδείξει η Ιστορία, δεν κωλύονται να πράττουν κατά το δοκούν.

Αλέξης Τσίπρας: «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας αβοήθητοΑλλά και τίποτα δε θα μείνει δίχως απαντήσεις»: 

Την προσωπική αυτή δέσμευση έδωσε στον ελληνικό λαό από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Tο μήνυμα του πρωθυπουργού:
«Ελληνίδες, Έλληνες 
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα όλων μας, τούτες τις ώρες. Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν. 
Κι αυτό είναι αβάσταχτο για τον καθένα και τη καθεμιά. Πιο πολύ για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Αλλά και για όσους από μας βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης. Για όσους κατανοούν ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο, από τη ανθρώπινη ζωή». 
Και στη συνέχεια της δήλωσής του τόνισε:
«Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Και στη μνήμη όσων χάθηκαν, κηρύττουμε τριήμερο Εθνικό πένθος».
Από την άλλη, συνέχισε, «δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλει. Γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης. 
Γιατί μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία. Η Ελλάδα», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Τέτοιες ώρες, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα έρθει η ώρα τους, όταν θα αναζητήσουμε -ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς- τα πώς και τα γιατί. 
Τώρα είναι ακόμη η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα. Αγώνα για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί. Αγώνα για να νικήσουμε τη φωτιά. Αγώνα για να βρούμε τους αγνοούμενους Να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές. Και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί. Με απόλυτο σεβασμό και βαθιά αναγνώριση:
Στους πυροσβέστες μας, που δίνουν έναν απίστευτα ηρωικό αγώνα. Στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της αστυνομίας που χθες έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Με απέραντο σεβασμό στους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν αυτή την ώρα το παρών στο μέτωπο της ζωής». 
Και, καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με έμφαση:
«Θέλω να δεσμευτώ, ότι:
Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. 
Τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της Πολιτείας αβοήθητο.
Αλλά και τίποτα δε θα μείνει χωρίς απαντήσεις.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ξένους ηγέτες που έσπευσαν να μου εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Η Ελλάδα περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές. Τους ευχαριστούμε που η σκέψη τους είναι δίπλα μας. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις, θα σταθούμε όρθιοι.
Σας ευχαριστώ».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλέξης Τσίπρας: Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb