ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πάνος Τότσικας: Να μην παραχωρηθούν σε Ιδιώτες οι δασικές εκτάσεις

Την Τετάρτη 25 Ιουλίου δοκιμάζοντας μια συσκευή πειραματικά μετά από αρκετά χρόνια άκουσα για λίγο τη μπάντα των μεσαίων κυμάτων , και έπεσα σε μια εκπομπή στο Πρώτο η οποία είχε στο τηλέφωνο τον αρχιτέκτονα πολεοδόμο Πάνο Τότσικα ο οποίος είναι από τους ελάχιστους οι οποίοι παραμένουν αναλλοίωτα στις αρχές τις οποίες είχαν διακηρύξει πριν από δεκαετίες. 

Όπως ανέφερε τα σχέδια για παραχώρηση  των δασικών εκτάσεων σε ιδιώτες, με το πρόσχημα ότι θα φυλάσσουν το χώρο, αποτελεί ευθεία προσβολή κάθε νοήμονα ανθρώπου , διότι οι ιδιώτες επιβουλεύονται να κάψουν εκτάσεις ώστε να δημιουργήσουν, είτε εργοστάσια εξόρυξης, είτε ακόμα και για διευρυμένη καταπάτηση με στόχο την οικοπεδοποίηση , και αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τόσο τον δασικό χαρακτήρα των εκτάσεων, όσο και την παραλία η οποία ήδη σε μεγάλο βαθμό έχει ιδιωτικοποιηθεί και φράζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Το οξύμωρο της Ιστορίας είναι ότι οι εν λόγω πολιτικές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας φέρουν την υπογραφή πολλών στελεχών τα οποία επί δεκαετίες έδιναν τον αγώνα η δήλωναν ότι τάσσονται κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, δασικής και ακτογραμμής - παραλιών. 

Πραγματικά χάρηκα που άκουσα την τοποθέτηση του Πάνου , διότι παραμένει ένας πραγματικά αυθεντικός αγωνιστής των ιδεωδών του , για προστασία δασικών εκτάσεων - ακτογραμμής - παραλιών, και σαφώς οι πολιτικές εξωτερικές και άλλες για ξεπούλημα της δασικής - δημόσιας περιουσίας θα οδηγεί σε ανάλογα περιστατικά, και αυτό οφείλουν να τους απασχολήσει, τόσο τους εντός όσο και τους φερόμενους ως ''θεσμούς''.

Εν το μεταξύ ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στο Μαξίμου και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι και τις ευθύνες.

Συγκεκριμένα μεταδόθηκε ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να αποδώσει ευθύνες για την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική και στο στόχαστρο του φαίνεται να έχουν μπει ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας καθώς επίσης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης.

Η αντίδραση από το Μαξίμου ήταν να εκδοθεί μία επιθετική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζονταν ότι:

«Την ώρα της μάχης, που οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τον εντοπισμό των αγνοουμένων και την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, ο ΣΚΑΙ ανακάλυψε δήθεν πρόθεση του Πρωθυπουργού για «καρατομήσεις» των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό και αφού σήμερα το πρωί απέτυχε να κάμψει το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών τους, επιχειρεί τώρα να υπονομεύσει τον αγώνα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας και να κάμψει το ηθικό όσων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, τη μάχη για τον περιορισμό των συνεπειών μιας πρωτοφανούς καταστροφής.

Το ηθικό, όμως, των επιτελικών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και όλων όσων δίνουν τη μάχη στο πλευρό των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθεί από τα ψέματα του ΣΚΑΙ.

Κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει άλλωστε τις πρακτικές και το ρόλο του. Γνωρίζει πως ό,τι έκανε σήμερα το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον.

Ο ΣΚΑΙ απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι παραμένει πιστός στην παράδοση της υπονόμευσης και της προβοκάτσιας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε».

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και στο εξής θα κάνουν εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκεκριμένα , όπως αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «μετά από τη χυδαία επίθεση στο πρόσωπο των αρχηγών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε εντεταλμένη υπηρεσία εκτέλεσε ο ΣΚΑΙ με αποκλειστικό στόχο να πλήξει το ηθικό των στελεχών και μελών των δύο Σωμάτων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν θα συμμετέχουν πλέον σε εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Ο ΣΚΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να επιδίδεται στην ακατάσχετη προπαγάνδα, τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του εναντίον της κυβέρνησης, και του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη δική μας παρουσία».

Δεδομένου όσων αναφέρουν από το Μαξίμου, εμείς από τον κατασχεθέντα ΓΛΥΦΑΔΑ FM, 1977 - 2005, αναφέρουμε ότι αν το 2014 είχε έρθει πραγματικά στην εξουσία η Αριστερά κανείς δεν θα συμμετείχε σε εκπομπές καναλιών τα οποία βρέθηκαν σε ένα χώρο με την συμβολή της ΝΔ , την χρηματοδοτούσαν, και μέχρι σήμερα προπαγανδίζουν υπέρ αυτής είτε με άμεσες, είτε και με έμμεσες μεθοδολογίες.

Πέραν αυτών, είναι γνωστό ότι οι δράσεις οι ανθρωπιστικές, περιβαντολλογικές, κ.α., οι οποίες διοργανώνονται από τη πλευρά μέσων, συνήθως έχουν ως συμπαραστάτες τις οργανώσεις , τα στελέχη, και τους ψηφοφόρους της ΝΔ, και ήταν σαφείς ακόμα και την προεκλογική περίοδο στο Δήμο Γλυφάδας διαφημίζοντας με άμεσο τρόπο τον υποψήφιο Γ. Παπανικολάου αντί του συνόλου των υπολοίπων υποψηφίων.  

Ως ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα ως κυβέρνηση κάνατε τις επιλογές σας, και εμείς στη ΓΛΥΦΑΔΑ ,ως ανεξάρτητοι πλέον, οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι θα κριθείτε μελλοντικά , διότι η κοινωνία σας στήριξε ώστε να την καλύψετε στις προσδοκίες της.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com 

Υ.Γ: Αναλογιστείτε ότι από τη δεκαετία του 70 κατοικούμε δίπλα στον Υμηττό, στο βουνό, και ουδέποτε προσωπικά επιχείρησα να τοποθετήσω έστω ένα κεραιοσύστημα, ενώ στον αντίποδα εκατοντάδες άλλοι έχουν στήσει βουνά από κεραίες και κοντέινερ σε δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους. 

Τους χώρους, όπως και τους επιχειρηματίες, τους γνωρίζετε και δεν χρειάζεται να αναφερθούν, όπως γνωρίζετε ότι τα ερτζιανά , επίσης ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ, υπέπεσαν καθαρά στον ΕΜΠΟΡΙΚΟ χαρακτήρα, ενώ ακόμα και στην μήτρα του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ - ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ , τις Η.Π.Α , εκτός των αμιγώς εμπορικών σταθμών, δόθηκαν πέραν των τριών χιλιάδων LOWER POWER τοπικές ΑΔΕΙΕΣ.) Η δική μας Δημοκρατία πότε θα αποκατασταθεί πλήρως ;

Οι  «καρατομήσεις» που ανακάλυψε ο ΣΚΑΙ τι θα εξυπηρετούσαν ; Ποιος φέρει ευθύνη όταν υπάρχουν σχεδιασμένες δράσεις για εστίες φωτιάς ; Οι μοναδικοί υπαίτιοι είναι οι δράστες, και ενδεχομένως όσοι κινούν τα νήματα για οικονομικούς και άλλους λόγους καίγοντας συγκεκριμένες περιοχές του Ν.Αττικής.

* Εμείς από το δικό μας μετερίζι καταλογίζουμε ευθύνες σε όλους μας, διότι ακόμα και σήμερα , το 2018 , δεν έχουμε πετύχει την Ομόνοια και τον τεχνολογικό και τον οργανωτικό σχεδιασμό που απαιτείται, όπως και την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ που χρειάζεται ο λαός μας,  ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να υπάρχουν άμεσα οδηγίες στους κατοίκους των περιοχών που καίγονται και να μην θρηνούν οι δικοί τους άνθρωποι θύματα. ( Η άναρχη δόμηση είναι σαφές ότι θα οδηγεί σε ανάλογα περιστατικά και χρειάζεται τόσο πολιτειακή όσο και κοινωνική μέριμνα. ) 

* Εμείς γνωρίζουμε ότι σε προηγμένες χώρες υφίστανται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκτάκτου ανάγκης σε συγκεκριμένες συχνότητες και όσοι κάτοικοι βρίσκονται σε ειδικές περιοχές εκτός των φακών, κ.α., διαθέτουν και ένα ειδικό ραδιοφωνάκι για οδηγίες από την πολιτική προστασία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πάνος Τότσικας: Να μην παραχωρηθούν σε Ιδιώτες οι δασικές εκτάσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">