ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το Ποτάμι ξεχείλισε από το Κίνημα Αλλαγής

Αποχώρησε το  ''Ποτάμι'' από το Κίνημα Αλλαγής μετά τη σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ψήφισαν 97 στελέχη υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά σε μία συνεδρίαση που δεν έλειψαν και οι αιχμές από τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα σενάρια που θέλουν το κόμμα του να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστώντας τους ΑΝΕΛ.

Η συνεδρίαση είναι κλειστή και ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση.

Ο αρχικός στόχος του * εκφραστή των διαπλεκόμενων ο οποίος ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το ΚΙΝΑΛ. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος από τον Σεπτέμβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση προκάλεσε κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκουκαι του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου στο οποίο προτείνουν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, του Ποταμιού υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια). 

Ταυτόχρονα προτείνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία υλοποίησής τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, ενός χρόνου και τριών χρόνων, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, που θα τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι υποστηρίζουν την πρότασή του δεν επιθυμούν η συγκεκριμένη πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους.

Οι βουλευτές πάντως κάνοντας έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους, στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι , καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, «Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. 

Μια σύντομη παρέμβαση του Γιάννη Κουρδομένου

Εμείς είμαστε κάθετα κατά της διαπλοκής των ιδιοκτητών ΜΜΕ, ενώ σχεδόν όλα τα αστικά κόμματα - πολιτικοί , πρεσβεύουν ένα διαφορετικό μοντέλο, διότι χωρίς ΜΜΕ , και κυρίως ραδιοτηλεοπτικά, πολιτικοί και κόμματα ίσον ανύπαρκτοι.

Η επιδίωξή μας, για την οποία μας πολέμησαν αρκετές φορές με διώξεις - κατασχέσεις, κ.α, ήταν από τη δεκαετία του 70 να δούμε την κοινωνία να παίρνει τη κατάσταση στα χέρια της, και ειδικότερα στους Ο.Τ.Α, τις Περιφέρειες, κ.α., ενώ αυτό δεν γίνεται αρεστό, τόσο στο κεφάλαιο, όσο και σε πλειάδα πολιτικών - αστικών κομμάτων, όμως με την μετεξέλιξη των sosial media επιβεβαιωθήκαμε , και στο εγγύς μέλλον ακόμα περισσότερο.

Το 2014 , προεκλογικά, κορυφαίο τοπικό στέλεχος σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές μου ανέφερε: Χωρίς κόμμα γίνετε ; Και του απήντησα : Μάλιστα γίνετε. Το 2019 θα διαπιστώσουν πως ακριβός γίνετε. Γιατί αποτελεί αναγκαιότητα η ύπαρξη ενός αστικού πολιτικού κόμματος για την διαχείριση του Ο.Τ.Α ; Που το έχετε δει θεσμικά να έχει υπάρξει είτε στο Ελληνικό Σύνταγμα , είτε σε κάποια διάταξη ;

Η δική μας επιδίωξη είναι: Όταν τα χρήματα τα οποία παρέχονται για τέλη, πρασινόσημα, φόρους, κ.α. , δεν έχουν κομματική και ιδεολογική ταυτότητα, το ανάλογο πρέπει να συσταθεί και για την διοίκηση του Δήμου. Πολυσυλλεκτική , πλουραλιστική , πολυφωνική , και κυρίως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ διοίκηση, η οποία να διεκδικεί υπέρ του τόπου και όλων των δημοτών με κάθε αστικό κόμμα στην διακυβέρνηση της χώρας μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το Ποτάμι ξεχείλισε από το Κίνημα Αλλαγής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">