ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λ. Αυγενάκης: Πόσοι ακόμα θα πρέπει να «θυσιαστούν» για την πολιτική σωτηρία των Τσίπρα-Καμμένου;

Με ένα twitt ο Βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. 

Λ. Αυγενάκης: Πόσοι ακόμα θα πρέπει να «θυσιαστούν» για την πολιτική σωτηρία των Τσίπρα-Καμμένου;


Tweet Λ. Αυγενάκη: «Προφανώς για τον Πρωθυπουργό η μάχη τελείωσε και ήρθε η ώρα των αποκεφαλισμών. Πόσοι ακόμα θα πρέπει να πέσουν, μέχρι να βρεθεί άκρη στο μίτο των πολιτικών ευθυνών; Πόσοι θα θυσιαστούν για την πολιτική σωτηρία των βασικών υπαίτιων της τραγωδίας, του Πρωθυπουργού της ώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του συναρχηγού του;»

URL: https://twitter.com/l_avgenakis/status/1025644111058165762

Εμείς από τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' σας θυμίζουμε ότι δεν είναι ο καταλληλότερος χρόνος για πολιτική σπέκουλα διότι:

1) ακόμα δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για τα αίτια των πυρκαγιών, 
2) οι φωτιές συνέβησαν σε μια χρονική περίοδο που ήταν στο προσκήνιο το σκάνδαλο NOVARTIS και αμέσως μετά τις φωτιές ασφαλώς εξαφανίστηκε από το προσκήνιο τόσο των ΜΜΕ, όσο και του ενδιαφέροντος των αρμοδίων και της κοινής γνώμης.  
3) Οι πολιτικές ευθύνες δεν είναι σημερινές, είναι διαχρονικό φαινόμενο μιας πολιτείας η οποία ουδέποτε δημιούργησε το πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας και σεβασμού στον χωροταξικό σχεδιασμό.
4) Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ευθύνες όλων των αστικών πολιτικών κομμάτων δεκαετιών για την άναρχη δόμηση σε δασικές και άλλες εκτάσεις, όπως και η ολιγωρία σε περιπτώσεις καταπατητών, η ακόμα και αδειών σε πλήρως ακατάλληλες περιοχές.

Ο ''πελαγωμένος'' πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να θυμηθεί όσα ανακινούσε προεκλογικά το κόμμα του '' κανένας δεν περισσεύει '', όπως και '' δεν θα ξεχάσουμε κανένα και τίποτα '' , και να ανατρέξει σε αρκετά δημοσιεύματά μας , τα οποία ( ορισμένα εξ' αυτών) τα αποστείλαμε στο Μαξίμου.

Προσωπικά ήμουν ο μοναδικός κάτοικος ΝΟΤΙΩΝ προαστίων Αττικής, ο οποίος έπειτα από τις εκλογές του 2014, και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιοποίησα την κατάσταση η οποία επικρατεί στην περιοχή μας, με καταπατημένες δασικές εκτάσεις, όπως και τις παρεμβάσεις του Δήμου εντός της Α' Ζώνης του Υμηττού, σε περιοχή NATURA, και ασφαλώς έγινα το κόκκινο πανί ειδικά για τον αντιπεριφερειάρχη νότιου τομέα, καθώς και για τους διοικούντες του δήμου, όμως ακόμα και για ορισμένα τοπικά στελέχη της τοπικής ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας.

Ακολουθεί μιντιακή προπαγάνδα

Είναι σαφές ότι η τραγωδία στο Μάτι έχει δημιουργήσει συγκρουσιακές δυνάμεις, πρωτόγνωρες μέχρι σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αμφισβητούνται κάποιες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπάρχει ''φαγωμάρα'' σε ορισμένες συνιστώσες.

Ο Νίκος Τόσκας αποχώρησε από την κυβέρνηση, και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης είναι θέμα χρόνου να φύγει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνιστώσα «Πράττω», του Νίκου Κοτζιά, είναι η πρώτη που χτυπιέται. Αλλωστε, πρόκειται για προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή «γενίτσαρους», επομένως είναι πιο εύκολη η κριτική.

Περίεργη στάση, που προκαλεί γκρίνιες, κρατά και η κίνηση των «53» η οποία είναι απούσα από τις εξελίξεις.

Ο άλλοτε λαλίστατος σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας Νίκος Φίλης τηρεί αφωνία ενώ εξαφανισμένος είναι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, στο στόχαστρο συντρόφων έχει μπει και ο Νίκος Παππάς κυρίως λόγω της προσπάθειάς του να βγει εντελώς από το κάδρο και να μην καεί από τις φωτιές. 

«Καμμένος» είναι από την υπόθεση του Ματιού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο νεαρός, αμφιβόλων προσόντων αλλά υπέρμετρης αλαζονείας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, χρεώνεται από τους συντρόφους του τη συνέντευξη τύπου – παρωδία με τον Νίκο Τόσκα όπου όλοι δήλωναν περήφανοι. Επίσης του χρεώνουν την πλήρη αποτυχία στην επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης.

Σύντροφοί του βρήκαν την ευκαιρία να τον «κοντύνουν» μιας και έχει ισχυρές προσβάσεις στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα κυκλοφόρησε η φήμη, μέσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι Τζανακόπουλος και Τσακαλώτος είχαν «θερμό επεισόδιο, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο.

Θυμίζουν επίσης ότι Παππάς και Τζανακόπουλος δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων κι αν ο πρώτος γυρίσει δυναμικά στο Μαξίμου τότε ο Τζανακόπουλος θα πάει στον «πάγκο».

Άγριες διαθέσεις κατά της Ρένας Δούρου, έχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία της χρεώνουν βεβαίως την εξαφάνισή της επί 13 ημέρες αλλά και το γεγονός ότι δεν ανέλαβε τις ευθύνες της εκθέτοντας και το κόμμα. Η κ. Δούρου πόνταρε πολύ στο πολιτικό της μέλλον, να αποτελέσει ουσιαστικά την μετά Τσίπρα εποχή, όμως, φαίνεται ότι η καριέρα της «κάηκε» στο Μάτι. Και σίγουρα κάποιοι που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την περίπτωσή της βρήκαν την ευκαιρία να αντεπιτεθούν.

Τέλος, στο στόχαστρο βρίσκονται κι άλλα στελέχη, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, που θεωρείται αδύνατο να παραμείνει στη θέση του στον ανασχηματισμό, αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κάνει τη μία πιο απαράδεκτη δήλωση από την άλλη, όταν όλοι του θυμίζουν τις συμβουλές που έδινε για νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Επίσης, εξαφανισμένοι είναι οι κ. Δραγασάκης και Βούτσης, οι οποίοι προτιμούν να κάθονται σε μια γωνιά και να περιμένουν πότε θα πέσουν οι τόνοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν πολλά στελέχη να στηρίξουν τον πρωθυπουργό ο οποίος, λένε οι ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. «Πελαγωμένος», είναι η λέξη που χρησιμοποιούν, για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα, και ειδικά ως πρωθυπουργός.

Γιάννης Κουρδομένος: Εμείς για πολλοστή φορά, από το δικό μας μετερίζι, καταλογίζουμε ευθύνες, και μάλιστα εγκληματικές, σε ορισμένους συμπολίτες μας οι οποίοι/ες για προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες εκμαύλισαν τόσο το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όσα έπρεπε να ισχύσουν στο τόπο μας.

Σε άλλα δημοσιεύματά μας έχουμε αναφέρει ότι απαιτούσε επιβεβλημένη αναγκαιότητα να υπάρξουν σύγχρονες δομές ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, άρτια συστήματα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ, ειδικά σε περιπτώσεις ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, και να υπάρχει ένας φορέας σε κάθε νομό, αντί όσων τηρούνται μέχρι σήμερα,  ο οποίος να βρίσκεται ως ο βασικός αρμόδιος σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, αντί να χρειάζεται ο φαύλος κύκλος ο οποίος ισχύει στη χώρα μας. ( Ένας υπεύθυνος σχεδιασμού - συντονισμού, αντί για το γαϊτανάκι αρμοδίων και συναρμοδίων.) 

Τέλος, οι ευθύνες καταλογίζονται σε όλες τις κυβερνήσεις, και σε όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα τα οποία επί δεκαετίες για λόγους ψηφοθηρίας επέτρεψαν και διόγκωσαν την άναρχη δόμηση σε περιοχές πλήρως ακατάλληλες για συνοικισμούς και κατοίκηση.

Υ.Γ: Ο Υπουργός ''Διαστήματος'' , Νίκος Παππάς, όφειλε να μην δώσει ιδιαίτερη βάση σε όσα του μετέφεραν ορισμένοι, διότι σήμερα μπορούσαμε να διαθέτουμε ένα άρτιο σύστημα Πολιτικής Προστασίας, ακόμα και χωρίς δορυφόρους. 

* Ευελπιστούμε να μην υπάρξει ανάλογο συμβάν στα νότια προάστια Αττικής, διότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο , με ισχυρούς ανέμους πολλών μποφόρ, θα ισχύσουν ανάλογες καταστάσεις με το Μάτι. ( Βλέπε Άνω Γλυφάδα, Πανόραμα Βούλας, κ.α.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λ. Αυγενάκης: Πόσοι ακόμα θα πρέπει να «θυσιαστούν» για την πολιτική σωτηρία των Τσίπρα-Καμμένου; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">