ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Θάνος Μικρούτσικος οριστικά με το ΚΚΕ

Την οριστική του στήριξη στο ΚΚΕ δήλωσε, με τον πιο εμφατικό τρόπο, ο Θάνος Μικρούτσικος κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης για τη συλλεκτική έκδοση Καντάτα για την Μακρόνησο – Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη.

Η συλλεκτική αυτή έκδοση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Για την έκδοση μίλησαν στην εκδήλωση τόσο ο Θάνος Μικρούτσικος, όσο και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Θάνος Μικρούτσικος: « Είναι αυτονόητη η ευγνωμοσύνη μου στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Η ψυχική ανάταση που τόσο πολύ χρειαζόμουν αυτή την περίοδο μου έδωσε τεράστια δύναμη για τη συνέχεια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.
Το ΚΚΕ είναι το πιο ιστορικό κόμμα στην χώρα μας.
100 χρόνια παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών. Και αυτό το αναγνωρίζουν, κατά βάθος, ακόμα και όσοι δεν συμφωνούν μαζί του.
Είχα και εγώ κάποιες φορές τις επιφυλάξεις μου - όχι για την στρατηγική του - κυρίως για αυτή την περίφημη ιστορία, «το κυνήγι του εφικτού».
Όποιος όμως διαβάζει με πάθος Ιστορία θα παρατηρήσει τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια ότι ακόμα και αρχικά ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις, σε ολόκληρη την Ευρώπη, κυνηγώντας το εφικτό, είτε ενσωματώθηκαν απολύτως στο σύστημα, είτε περιθωριοποιήθηκαν.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου : Μπορεί να είμαι ο μοναδικός πολίτης ο οποίος δεν αντιλαμβάνεται πλήρως πως το ΚΚΕ παλεύει για τα συμφέροντα των πολλών, διότι όταν ξεκινήσαμε πειραματικά να λειτουργούμε στα FM κύματα , τη δεκαετία του 70, πριν τα δημοτικά, τα πολιτικά, και τα διαπλεκόμενα ραδιόφωνα των ομίλων και των κομματικών φίλων των κομμάτων εξουσίας, και εν συνεχεία διωκόμενοι την δεκαετία του 80, απαριθμούσαμε περίπου 2.000 χιλ. άτομα στο Ν.Αττικής, πριν το βρώμικο 89 , και πριν λειτουργήσουν με παρεμβάσεις της Νέας Δημοκρατίας τα πρώτα πειρατικά - δημοτικά ραδιόφωνα.


Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους, διότι στο Νομό Αττικής εδραιώθηκαν τα εμπορικά μέσα λίγων οικογενειών , καθώς και λίγα δημοτικά με σαφή σχέση διαπλοκής με τα αστικά κόμματα εξουσίας, και από τις 2.000 χιλιάδες ασχολούμενους, και κυρίως από 50 περίπου οι οποίοι επιθυμούσαν την επαγγελματική ενασχόληση με το χώρο, δεν αδειοδοτήθηκε κανείς.


Αντιθέτως καταθέσαμε αιτήσεις για τοπικά ραδιόφωνα επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, και εν συνεχεία δεχτήκαμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις, ώστε τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ , να έχουν έρεισμα σε τοπικό επίπεδο, να βάζουν στο χέρι τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου από τους Ο.Τ.Α , και να μεριμνούν επιλεκτικά για σειρά ημέτερων.


ΓΛΥΦΑΔΑ FM & ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ, 1977 - 2005 , και τα δυο τοπικά ραδιόφωνα τα έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με σειρά διώξεων - κατασχέσεων, ενώ στον αντίποδα γνωστοί πειρατές , με κεραιοσυστήματα στον Υμηττό , και σε άλλα όρη του Ν.Αττικής , βρίσκονται επί δεκαετίες στο απυρόβλητο. 


Ας εξετάσουν ορισμένοι τι εξυπηρετείται , ποια είναι η αριστερά , και ποιοι είναι οι αριστεροί. Είναι ξεκάθαρο ότι οι δικές μας εκπομπές δεν ήταν πανηγύρι , διότι από τη δεκαετία του 90 υπήρχε από τη πλευρά μου καθημερινά επίθεση κατά των κομμάτων εξουσίας.


Υ.Γ: Πριν από εμάς στα FM δεν υπήρχε ούτε ο Τσαουσόπουλος, ούτε ορισμένοι άλλοι που παρουσιάζονται ως πρωτοπόροι στα FM κύματα. ( Ας ερωτηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος, η ακόμα καλύτερα , πλην όσων έχουμε δημοσιοποιήσει για τις διώξεις στα τέλη της δεκαετίας του 70, καθώς και το 1983, όπως και το 93, 99, 2005, θα υπάρξει και συνέχεια. )


* Η επιδίωξη τόσο των ''δεξιών'' , όσο και των ''αριστερών'', είναι να βρισκόμαστε εσαεί στο περιθώριο, αν και η δική μας επιδίωξη ποτέ δεν ήταν να βρίσκεται έστω και ένας πολίτης ( Ελληνας - Ελληνίδα ) στο περιθώριο, διότι όπως μεταδίδαμε πριν από δεκαετίες σε ένα σύμπαν με εκατομμύρια γαλαξίες και πλανήτες κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, εκ'πομπός και παράλληλα δέκτης, όμως ως είθισται στη χώρα μας, τα περισσότερα αστικά πολιτικά κόμματα, πολιτικοί, επιδιώκουν τα στενά κομματικά τους συμφέροντα, και όσων θεωρούν στενούς συνεργάτες, ( συνεργάσιμους ), και αδιαφορούν πλήρως για τον ρόλο κάθε ανθρώπου, ο οποίος δεν είναι να βρίσκεται στην θέση του ''δέκτη'', η του χειραγωγούμενου, ο ρόλος τους είναι παράλληλα να είναι ''εκπομποί'', και ισότιμα συμμετέχοντες στην πολιτική,  στα κοινά, και επί παντός επιστητού. 

Άλλωστε απ' όλα έχει ο ''μπαξές'', η μήπως δεν υφίσταται πληρότητα και υπάρχουν κενά, τόσο κοινωνικά, όσο και πολιτισμικά, και κυρίως ισοπολιτείας - δημοκρατίας ; Ειδικά , αναφορικά με τη Μουσική , και κυρίως την Ελληνική, είναι παντελώς εξαφανισμένα από τα ραδιόφωνα χιλιάδες έργα - δημιουργίες διότι τόσο οι εταιρείες, όσο και οι ιδιοκτήτες ραδιοφώνων , κάνουν εμπόριο κυρίως με τα καινούργια άκρως εμπορικά. 

# Είναι χαρακτηριστική η πικρία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι το έργο του είναι ''θαμμένο'' σε υπόγεια και αποθήκες χωρίς να μεταδίδεται. ( Εμείς επιχειρούμε, και αν τελικά αξιωθούμε , σύντομα τοπικά,  σε μικρή κλίμακα, θα μεταδίδουμε Ραδιοφωνικά τα ''κομμένα'' - εξαφανισμένα από τα εμπορικά ραδιόφωνα με έμφαση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Σαφώς όπως προετοιμάζω τη δομή προγράμματος, ( περίπου ''σκηνοθεσία'' ) απαιτείται πολύς κόπος και πολλή εργασία, για κάτι που θα περιοριστεί σε πολύ μικρή κλίμακα,τοπικά, και δεν θα το ανεβάσουμε στο διαδίκτυο για όλους. )

* Αξιώσαμε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σαφές νομικό πλαίσιο για όλους, καθώς και συχνότητες, και ούτε καν μας απήντησαν, ενώ είναι γνωστό ότι ραδιοφωνικά γίνεται πλιάτσικο. Αξιώσαμε επίσης, στην Ψηφιακή Πλατφόρμα της ΕΡΤ να δοθούν συχνότητες και στις τοπικές κοινωνίες, όμως ''φωνή βοώντος εν τη ερήμω''. Άλλωστε το να έχει η ΕΡΤ ψηφιακή πλατφόρμα ανακινήθηκε πρωτίστως, σε ανύποπτο χρόνο, τη δεκαετία του 90, από τον υποφαινόμενο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Θάνος Μικρούτσικος οριστικά με το ΚΚΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">