ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι δήθεν «νοικοκυραίοι» λιντσάρισαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Το βίντεο από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος με δώδεκα κλωτσιές στο κεφάλι είναι κατατοπιστικό, και δεδομένου ότι είδαμε, ακούσαμε, και διαβάσαμε όσα αναφέρθηκαν από χιλιάδες ''παντογνώστες'' , καθώς και από αναρίθμητους φασίστες, κρίνουμε ότι δολοφονήθηκε, και τα όσα λέγονται από τη πλευρά των ειδικών, καθώς και μερίδας ακραίων, είναι χαρακτηριστικά πως αντιλαμβάνονται την κοινωνική μετεξέλιξη στη χώρα μας.

Ο Ζάκ Κωστόπουλος δέχτηκε δώδεκα κλωτσιές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί και μια πέτρα, από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και το φίλο του επί της οδού Γλάδστωνος, ενώ όπως δείχνει το βίντεο ούτε μαχαίρι κρατά όπως ισχυρίστηκαν, ούτε έχει ληστέψει, και σαφώς δεν φαίνεται επικίνδυνος. Το αντίθετο. Φοβισμένος φαίνεται και επιχειρεί να φύγει.

Ειδικά το τελευταίο χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι, όπως φαίνεται στο βίντεο, θα ήταν θανατηφόρο για οποιονδήποτε πολίτη, και θέτουμε δημόσια σε αυτούς τους βάρβαρους, αν το δικό τους παιδί επιχειρούσε κάτι ανάλογο θα ήθελαν οι άλλοι να λειτουργήσουν κατά τον δικό τους ακραίο και δολοφονικό τρόπο ;

Αν δεχθούν οι «νοικοκυραίοι» όσες κλωτσιές έριξαν στο κεφάλι του Κωστόπουλου θεωρούν ότι θα ζήσουν στη συνέχεια ; Όπως είδατε στο βίντεο ο ιδιοκτήτης και ο ''φίλος'' του ήταν δυο άτομα , και πίσω από αυτούς υπήρχαν αρκετοί ακόμα , ήταν πολύ εύκολο να τον πιάσουν από τα χέρια και να τον ακινητοποιήσουν, όμως επέδρασαν δολοφονικά ένστικτα. 

Είναι πασιφανές ότι δεν είχε δυνάμεις να σηκώσει ούτε το  πυροσβεστήρα, άρα πόσο επικίνδυνος μπορούσε να είναι ;

Το γεγονός ότι σηκώθηκε , έπειτα από τόσα χτυπήματα τα οποία δέχθηκε στο κεφάλι , οφείλετε στην κατάσταση στην οποία ευρίσκετο , διότι το 99 των πολιτών έπειτα από τόσα χτυπήματα δεν θα είχε ξανασηκωθεί , ( ειδικότερα με το τελευταίο ) θα είχε ακαριαίο θάνατο.

Έπειτα και την τελευταία κλωτσιά στη πλάτη , τη δέκατη τρίτη , σηκώθηκε , ασφαλώς δεν πρέπει πλέον να είχε πλήρη λειτουργία ο εγκέφαλός του , και μάλλον ούτε η όραση του θα ήταν επαρκής , και έπειτα από λίγα μέτρα έπεσε μόνος του πάνω στο τραπέζι παρακείμενης καφετέριας. 

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τον κυνήγησαν, τον χτύπησαν με γκλόπ, του πέρασαν χειροπέδες και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Το βίντεο σίγουρα το έχετε δει, όμως δείτε για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνος ήταν ο Κωστόπουλος , και τις μεθόδους των δυο δολοφόνων.




Είναι 3 παρά δέκα, μεσημέρι της Παρασκευής και ο 33χρονος κείτεται στο έδαφος κρατώντας με τα χέρια του το κεφάλι του και τον λαιμό του. Εικόνες φρίκης, εικόνες που αποκαλύπτουν την αγριότητα της αυτοδικίας.

Το βίντεο  δείχνει τον Ζακ Κωστόπουλο, αιμόφυρτο στο έδαφος και ανάμεσα σε σπασμένα τζάμια. Ένας αστυνομικός καλεί το ΕΚΑΒ και ένας πολίτης εξηγεί στον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί.

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είναι ακριβώς δίπλα στον αστυνομικό και παρακολουθεί.

Την ίδια στιγμή η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι τα θλαστικά τραύματα δεν είναι τέτοια που θα μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο, όμως υπήρξε εγκεφαλικό οίδημα και αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η δικηγόρος της οικογένειας Χρύσα Πετσιμέρη ανέφερε ότι "υπάρχουν παραλείψεις όσον αφορά την προανακριτική έρευνα. Για παράδειγμα η αστυνομία δεν πήρε φωτογραφίες, δεν σφράγισε το χώρο, ενώ υπάρχουν και δυο μαρτυρικές καταθέσεις από γειτονικά καταστήματα εκ των οποίων ο ένας μάρτυρας σημειώνει ότι ο 33χρονος δεν μπήκε για ληστεία".

Κατά την κ. Πετσιμέρη στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε νεκρός και κανείς δεν συγκινήθηκε να του βγάλει τις χειροπέδες κάτι που προκάλεσε αίσθηση σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Η ίδια σημειώνει επίσης ότι "δεν έφερε μαχαίρι στο χέρι και κάποιος κατέθεσε ψευδώς ότι είδε τον νεαρό να κυνηγάει με μαχαίρι με σκοπό να σφάξει κόσμο”, ενώ για τον ιδιοκτήτη ανέφερε ότι "είχε όλο το χρόνο να εξαφανίσει όσα στοιχεία ήθελε ο ιδιοκτήτης και κανείς δεν τον προσήγαγε".

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τον Ζακ Κωστόπουλο

Οι «εχθροί» μπήκαν στην πόλη. Αυτοδικία, βαρβαρότητα, οι δήθεν «νοικοκυραίοι» στα όπλα, λιντσάρισμα, ο μεσαίωνας επιστρέφει, ένας άνθρωπος του «περιθωρίου», ξεχασμένος, ανήμπορος, μόνος απέναντι σε πολλούς.

Ανατριχιαστικό. Δυστυχώς όχι μοναδικό, αν σκεφτούμε τις συνεχόμενες ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, σε άστεγους. Η διαφορά αυτή τη φορά ήταν το βίντεο, η εικόνα, το μέρα μεσημέρι, η απελπισμένη προσπάθεια διαφυγής, εν τέλει ο θάνατος.

Ένας λιγότερος. Ένα παιδί, που πολύ πριν τα 33 του χρόνια είχε προλάβει να ζήσει το μπούλινγκ από τον κυρίαρχο καθωσπρεπισμό, το ρατσισμό, την κοινωνική απομόνωση.

Δεν αρκούσε, όμως για ορισμένους… Ο Ζακ Κωστόπουλος περίσσευε, όπως τόσοι άλλοι. Ο Ζακ, ένας άνθρωπος σε διαρκή κίνδυνο, ζωηρός, ακτιβιστής, τολμηρός, διαφορετικός, ένα παιδί που είχε απέναντί του θηρία έτοιμα να τον κατασπαράξουν. Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά τώρα τα κατάφεραν. Και τον κατασπάραξαν. Δυστυχώς και μετά την άγρια δολοφονία του με μέρος των ΜΜΕ να υποκαθιστά, για άλλη μια φορά, τη δικαιοσύνη ή ακόμα χειρότερα να σκυλεύουν τον δολοφονημένο προς χάρη της όποιας τηλεθέασης.

Αυτοδικία… Ο Ζακ τιμωρείται χωρίς δεύτερη σκέψη με την ποινή του θανάτου, χωρίς ενδιάμεσους, χωρίς δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας κάθε έννοια κράτους Δικαίου, η υπεράσπιση της ιδιοκτησίας υπέρτατη αξία, οι δήθεν ευυπόληπτοι πολίτες υπερασπιστές του «τάξη και ασφάλεια», της ομοιομορφίας, του δόγματος της «μηδενικής ανοχής». Ο Ζακ δεν χωρούσε στο πλάνο τους.

Θα πούμε το αυτονόητο: χρειάζεται να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της τραγικής υπόθεσης και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, τόσο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά και σε όσους πιθανά με τη στάση τους επέτρεψαν τη δολοφονία του. Αλλά δεν αρκεί. Η απάντηση στον κοινωνικό κανιβαλισμό και σε όσους, πολιτικά και κοινωνικά τον «νομιμοποιούν», προϋποθέτει μια σειρά από πρωτοβουλίες. 

Προϋποθέτει συντεταγμένη παρέμβαση από την ίδια την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, παράλληλα με τη διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Προϋποθέτει μια διαφορετική προσέγγιση του φαινομένου της χρήσης των ουσιών και της αντιμετώπισής του. Προϋποθέτει ένα ενεργό αντιφασιστικό κίνημα με γρήγορα αντανακλαστικά. Μόνο έτσι θα διαμορφωθούν νέες συνειδήσεις και ταυτόχρονα θα περιφρουρηθούν οι αδύναμοι, όσοι και όσες ωθούνται στο περιθώριο της πόλης και της ζωής.

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και υπόσχεται να συνεχίσει τον αγώνα για μια κοινωνία, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι δήθεν «νοικοκυραίοι» λιντσάρισαν τον Ζακ Κωστόπουλο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">