ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η Βάνα Μπάρμπα αποχωρεί από την παράταξη του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου

Βόμβα μεγατόνων στα δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας γράφει στις ''δημολογίες'' του ο κ. Γιάχος. Εμείς δεν θα εκφέρουμε καμία άποψη επί όσων αναφέρει η κ. Μπάρμπα τα οποία θα αξιολογηθούν από τους αναγνώστες μας.

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 03.00 μ.μ. η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάνα Μπάρμπα πρωτοκόλλησε στον Δήμο επιστολή της, με την οποία δηλώνει ότι αποχωρεί από την παράταξη του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου με βαρύτατες καταγγελίες.

Είναι ολοφάνερο ότι η γνωστότατη ηθοποιός και Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας, η οποία διακρίνεται για την ευθύτητά της, "έβραζε" από καιρό, με τα όσα περίεργα συμβαίνουν στον Δήμο, οπότε δεν άντεξε άλλο και τα βρόντηξε.

Τα όσα γράφει στην δήλωσή της για τον "αδάμαντα της νομιμότητας" Γιωργάκη Παπανικολάου είναι αποκαλυπτικά και χρήζουν εισαγγελικής έρευνας.

Είναι πλέον φανερό ότι το απόστημα έσπασε.

Μετά την αποχώρηση τον από την παράταξη του Δημάρχου, του Δημοτικού Σύμβουλου με το ήθος και την ποιότητα του κ. Στέλιου Θεοδοσόπουλου, ο οποίος είναι γνωστός για το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, σήμερα τον ίδιο δρόμο ακολούθησε η ασυμβίβαστη κ. Βάνα Μπάρμπα, η οποία "δεν μασάει τα λόγια της".

Ασφαλείς πληροφορίες μας φέρουν και άλλους Δημοτικούς Συμβούλους αποφασισμένους να αποχωρήσουν από την παράταξη του Δήμαρχου Γιωργάκη Παπανικολάου, για πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρούς λόγους...

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή ανεξαρτητοποίησης της κ. Μπάρμπα και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι όντως πρόκειται για βόμβα μεγατόνων στα Δημοτικά πράγματα της Γλυφάδας.

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα
Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας
Ορφέως 6 Γλυφάδα 166 75
Τηλ: 211 0174 226 κιν: 6944 318 218

Γλυφάδα 07 Σεπτέμβρη 2018
Αριθμ.πρωτ. Δήμου Γλυφάδας 25121

Προς: 1) Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Γεώργιο Παπανικολάου.
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας κ. Στρατή Παναγάκο,
(κ. Πρόεδρε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλώ να μου δοθεί ο λόγος για να αναγνώσω την παρούσα η ίδια.)

Κοινοποίηση:

- Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας.
- Προϊσταμένη της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κυριακίδου, για να κοινοποιήσει την παρούσα προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
- Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Δ Η Λ Ω Σ Η

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

“Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με γραπτή δήλωσή του προς το προεδρείο να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί...”

Με την παρούσα δήλωσή μου σε συνάρτηση με την παρ. 3 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωστοποιώ την αμετάκλητη απόφασή μου να αποχωρίσω από την δημοτική παράταξη “Η Γλυφάδα μας”, δηλώνοντας ότι καθίσταμαι ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Θα ήταν εκ μέρους μου ασέβεια, τόσο προς εσάς τους συναδέλφους μου όσο και προς τους δημότες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, εάν δεν εξηγούσα τους λόγους που με οδήγησαν σε μια τόσο σοβαρή απόφαση.

Άλλωστε αν είναι κάτι που με χαρακτηρίζει και είμαι υπερήφανη γι αυτό, είναι τα σταράτα λόγια και η ντομπροσύνη μου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το 2014, δέχθηκα την πρόταση να συστρατευθώ στην παράταξη που θα διεκδικούσε την Διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, με υποψήφιο ένα νέο άνθρωπο, με ευρωπαϊκό αέρα, τον κ. Γιώργο Παπανικολάου.

Όπως είχε πει, τόσο σε εμένα όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις του, εφόσον εκλεγόταν Δήμαρχος, η Διοίκηση του Δήμου θα γινόταν με σεβασμό στους νόμους και στα χρήματα των πολιτών και με πλήρη διαφάνεια στην διαχείριση όλων των υποθέσεων του Δήμου χωρίς στεγανά και γκρίζες ζώνες.

Με την συμβολή όλων μας οι δημότες πείστηκαν και μας εμπιστεύθηκαν, εκλέγοντας τον κ. Παπανικολάου Δήμαρχο της Πόλης μας και εμάς τους Δημοτικούς Συμβούλους, ως ισότιμους συνεργάτες του αλλά και ασυμβίβαστους τηρητές της νομιμότητας και της εφαρμογής των δημόσιων δεσμεύσεών μας.

Δυστυχώς με την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο πλέον κ. Παπανικολάου, τα όσα ακολούθησαν ήταν εντελώς διαφορετικά από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Οι πραγματικές του προθέσεις για το πώς θα διοικούσε τον Δήμο, ήταν η εγκαθίδρυση στο Δημαρχείο μιας ομάδας έμπιστων φίλων του, οι οποίοι, με την δική του παρότρυνση και κάλυψη, διοικούν τον Δήμο εξωθεσμικά, παρακάμπτοντας το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και δίνοντας εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, παρότι δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα.

Αγαπητοί συνάδελφοι αναφορικά με εμένα, όπως γνωρίζετε με απόφαση του Δημάρχου είχα ορισθεί τομεάρχης Πολιτισμού.

Από την αρχή της θητείας μου εγώ με την ομάδα μου έχουμε διοργανώσει κάθε εκδήλωση.

Ανεξήγητα όμως ο Δήμαρχος αποφάσισε να μην μου δείξει την πρέπουσα εμπιστοσύνη και τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισε να οργανώνει μόνος του τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου με λυπεί ιδιαίτερα, με προδίδει και με μειώνει σαν Δημοτική Σύμβουλο αλλά και σαν προσωπικότητα του πολιτιστικού χώρου, αφού δεν επιλέχθηκε καμία πρότασή μας και όλες οι αποφάσεις ήταν δικές του.

Σε όλη μου τη ζωή έχω μάθει να προσφέρω αλλά και να εργάζομαι στο «μαζί», όμως ο κύριος Παπανικολάου με την συμπεριφορά του με παραγκώνισε, καθιστώντας με ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο.

Δυστυχώς την ίδια τακτική με την ενός ανδρός αρχή και την ουσιαστική διοίκηση του Δήμου, από την γνωστή “κλειστή ομάδα” των εξωθεσμικών φίλων του Δημάρχου, την ζούμε σε όλο το φάσμα των δημοτικών δραστηριοτήτων.

Οι κατά καιρούς επισημάνσεις μου για μια σειρά ζητήματα κακοδιοίκησης, δεν βρήκαν ανταπόκριση, παρότι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2017 “χτύπησα δημόσια το καμπανάκι” κι απευθυνόμενη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου είπα “...τέρμα το σιωπητήριο, δεν είμαστε πρόβατα να μας φέρνετε να ψηφίζουμε ότι θέλετε χωρίς ενημέρωση”.

Αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχουν με την διαφάνεια και την χρηστή διοίκηση που υποσχεθήκαμε στους δημότες,

- οι αλόγιστες σπατάλες για τις κόκκινες νύχτες,
- η άγνοια για το κόστος του νέου κοιμητηρίου,
- οι εξωφρενικές δαπάνες για δένδρα που ήδη άρχισαν να ξεραίνονται,
- η ανακατασκευή των πεζοδρομίων χωρίς την τήρηση της νομοθεσίας,
- η αδιαφάνεια στη διαχείρηση του Δ.Α.Κ.,
- το αλαλούμ με την διοίκηση του ΚΑΠΠΑ,
- η εγκατάσταση του ΚΕΠ στη Γούναρη και το άρον άρον ξήλωμά του,
- το κουκούλωμα της δύσοσμης υπόθεσης της ΔΕΑΠ με τους αγνοούμενους πίνακες της πινακοθήκης Πιερίδη,
- οι επιλεκτικές προσλήψεις ημετέρων,
- οι συνεχόμενες ποινικές διώξεις και οι οικονομικοί καταλογισμοί στη διοίκηση του ΓΚΟΛΦ,
- οι απίστευτες σπατάλες για τους χριστουγενιάτικους στολισμούς,
- τα αγνοούμενα διαφημιστικά έσοδα,
- η αποφυγή της στελέχωσης της Νομικής Υπηρεσίας με μόνιμους δικηγόρους,
- το ξεχαρβάλωμα της Πολιτικής Προστασίας με τον παραγκωνισμό του κ. Θεοδοσόπουλου,
- τα τεράστια ποσά για την φύλαξη των μαρινών,
- οι τιμωρητικές συμπεριφορές σε στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου επειδή επιμένουν να τηρούν τη νομιμότητα,

Υπάρχουν και πολλά, μα πάρα ακόμη θέματα, που λίγο πολύ, όλοι οι συνάδελφοι τα συζητάμε μεταξύ μας.

Κύριε Δήμαρχε και κ. Πρόεδρε εάν για όλα τα όσα προανέφερα έχετε κάποιες απαντήσεις και δικαιολογίες, τι έχετε να πείτε για τις βαρύτατες καταγγελίες για τις εικονικές συνεδριάσεις, που μας έχετε εμπλέξει εν αγνοία μας, ότι ήμασταν παρούσες και παρόντες σε δήθεν πραγματοποιηθείσες κανονικές δημόσιες συνεδριάσεις και μάλιστα ότι υπερψηφίσαμε και τις πλαστές αποφάσεις που εκδόσατε;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μας εμπλέξετε σε αυτές τις παρανομίες;

Και αφού κάποιοι συνάδερφοι έχουν καταπιεί τον αμίλητο, εγώ θα μιλήσω για το άτομό μου.

Με ποιο δικαίωμα κ. Παπανικολάου και κ. Παναγάκο με εμφανίζετε και με καταγράφετε ως παρούσα, σε 37 μηδέποτε πραγματοποιηθείσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο αυτό, αλλά κι ότι υπερψήφισα 69 πλαστές αποφάσεις που εκδώσατε;

Διαμαρτύρομαι για όλα αυτά τα πρωτοφανή ψέματα και απαιτώ να μου προσκομίσετε έστω και ένα ηχητικό η βιντεοσκοπημένο ντοκουμέντο που να επιβεβαιώνει την παρουσία μου ή την απουσία μου από όλες αυτές τις εικονικές και σκηνοθετημένες από εσάς, δημόσιες δήθεν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια κύριοι, γιατί τόσους μήνες που έχει αποκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, δεν δίνετε εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και παριστάνεται τη σφίγγα;

Η μήπως δεν γνωρίζετε ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα, καθώς και έρευνα από το Σώμα

Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;

Το μόνο που καταφέρνετε με την παρατεταμένη και ένοχη σιωπή σας, είναι να μας θυμίζετε την ρήση “ο κόσμος το' χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι”.

Επειδή λοιπόν το όνομά μου αναγράφεται εν αγνοία μου καταχρηστικά και παράνομα, στα πλαστά αποσπάσματα των δήθεν πρακτικών κι ότι δήθεν συμμετείχα σε όλες αυτές τις εικονικές συνεδριάσεις, σας ζητάω να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο μας, καθώς και της προσωπικής μου υπόληψης, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Κύριε Παπανικολάου λυπάμαι που θα το πω, αλλά σας εμπιστευτήκαμε και εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη μας με τον πιο χειρότερο τρόπο.

Πιο πολύ όμως λυπάμαι γιατί συμβάλαμε όλοι για να εμφανίζεστε στην κοινωνία με το φωτοστέφανο της ηθικής, της νομιμότητας και του δημοκράτη, ενώ στην πράξη συμπεριφέρεστε σαν ένας τοπικός Ερντογάν.

Οι αξίες μας κύριε Παπανικολάου είναι εντελώς διαφορετικές, γι' αυτό και μου είναι αδύνατον να συνεχίσω να συμπορεύομαι μαζί σας, συγκαλύπτοντας έστω και έμμεσα τις παρανομίες σας.

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τα όσα προανέφερα είναι αυτονόητο ότι αποχωρώ από την παράταξή σας, δηλώνοντας ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Με τιμή

Βασιλική (Βάνα) Μπάρμπα

Δημοτική Σύμβουλος Γλυφάδας
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η Βάνα Μπάρμπα αποχωρεί από την παράταξη του Δήμαρχου κ. Παπανικολάου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">