ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έναρξη της σχολικής χρονιάς

Άνοιξαν τα σχολεία της χώρας σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθούν τους μαθητές τους. Στη Γλυφάδα όπως είθισται συνεχίζεται το ίδιο πλαίσιο , των ευεργετημένων της διοικήσεως , και της φανφάρας. 

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Εμείς από τον ''Γλυφάδα Web'' ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές/ιες και τους γονείς, καθώς και στους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας την έμφαση που δίνουμε για ανεξαρτητοποίηση της τοπικής αυτοδιοικήσεως, του Ο.Τ.Α, από τα αστικά πολιτικά κόμματα, δεδομένου ότι η πολιτική , εκτός του Δήμου, είναι παρούσα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  όπως θα δείτε στη συνέχεια , ενώ εμείς πληρώσαμε και πληρώνουμε το τίμημα διακηρύσσοντας ότι ο δήμος ανήκει σε όλους τους δημότες αντί των αστικών κομμάτων.

''Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που ήταν ζητούμενο για δεκαετίες'' 

Η παρανομούσα και καταχρηστική διοίκηση Παπανικολάου για άλλη μια χρονιά έκανε δημόσιο θέαμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς , και συγκεκριμένα , ο για λίγους μήνες ακόμα δήμαρχος, Γ. Παπανικολάου, ανέφερε «Κάθε χρόνο, από το 2015 μέχρι και σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού του Δήμου Γλυφάδας είναι «κλειδωμένο» για έργα υποδομής στα σχολεία. 

Έργα αναβάθμισης όλων των υποδομών, έργα ποιοτικής συντήρησης και φροντίδας», όμως εμείς έχουμε το σύνολο των στοιχείων της ''φροντίδας'' σε ημέτερους , αυλικούς, και κολλητούς, οι οποίοι διαβιούν από τα χρήματα όλων των Γλυφαδιωτών και βρίσκονται σε προνομιακή θέση έναντι της πλειονότητας των κατοίκων οι οποίοι επί δεκαετίες παρέχουν τέλη και φόρους.

Τα έργα ζητούμενο επί δεκαετίες τα οποία επικαλείται ο τέως ευρωβουλευτής και στέλεχος της ΝΔ, τα βλέπουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, από μια διοίκηση η οποία στράφηκε κατά των δημοτών, και επί τέσσερα χρόνια υπηρετεί μια σειρά ημέτερων, κολλητών, παραταξιακών, γνωστών, καθώς και ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών, στους οποίους κάνει προώθηση ο Δήμος Γλυφάδας, ενώ γνωρίζει τόσο ο Παπανικολάου, όσο και οι αυλικοί του, ότι τελούν ληστεία αδικώντας κατάφωρα το τόπο μας και τους δημότες Γλυφάδας. ( Σαφώς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο από *''ξενόφερτους'', και ειδικότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.)

Σε λίγους μήνες οι συμπολίτες μας καλούνται να επιλέξουν είτε την πραγματική αλλαγή σελίδας, για το τόπο και τους δημότες/ισες, είτε τα προσωπικά οφέλη των αστικών κομμάτων και των αυλικών τους.

Νέα σχολική χρονιά

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Νέα βιβλία θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

Εκ μέσης καρδίας, καλή και ευλογημένη χρονιά» ήταν η ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, που συνοδεύει τα μηνύματα που απέστειλε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τόσο προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και λυκείων όσο και προς τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αθήνας.

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Για τρίτη χρονιά τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ελλείψεις

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις, σημειώνει το Τμήμα Παιδείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με τα βιβλία στην ώρα τους και τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους. Φέτος ακόμη καλύτερα και πιο έγκαιρα από ποτέ.

"Ο νέος αριθμός ρεκόρ πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (19.480) πριν την έναρξη των μαθημάτων είναι σημαντικό μέτρο για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος. Τα αυτονόητα βεβαίως, που όμως τα είχαμε λησμονήσει όχι μόνο τα «μνημονιακά» χρόνια αλλά και πολλά από τα προηγούμενα χρόνια της «ευμάρειας».

Είμαστε λοιπόν αισιόδοξοι στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, γιατί έγιναν πολλά αυτά τα 3,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο χώρο της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τον αγιασμό στο ειδικό σχολείο Ραφήνας, τον οποίο τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, παρακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνομίλησε με τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους δασκάλους του σχολείου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Θέλω να πω στα παιδιά αυτά με τις ειδικές δεξιότητες να έχουν παραγωγική χρονιά. Το σχολείο αυτό κάνει σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την εθνική καταστροφή. Ας κρατήσουμε αυτό το μήνυμα εθνικής αναγέννησης. «Κάθε οργανωμένη κοινωνία κρίνεται από την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης που εξέφρασε για μία ακόμα φορά την ανάγκη προσλήψεων σε τακτικό προσωπικό στα ειδικά σχολεία.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το 2o δημοτικό σχολείο Ραφήνας.

Δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και καλή δύναμη στον αγώνα και την προσπάθεια για την κατάκτηση της γνώσης. Ευχόμαστε καλή δύναμη στους γονείς, που μοιράζονται μαζί μας την αγωνία τα παιδιά τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια, για το παρόν και το μέλλον τους, να βάζουν υψηλούς στόχους, να τους κατακτάνε.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς, που έχουν κρίσιμη ευθύνη για τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς.

Ξέρουμε καλά.

Έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει η “κανονικότητα” στα σχολεία, για την οποία μιλά υποκριτικά η κυβέρνηση. Τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν, τα σχολεία έχουν σοβαρά προβλήματα υποδομών, τα σχολικά βιβλία είναι κακογραμμένα, γεμάτα ανακρίβειες και ψέματα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο για ένα Λύκειο ακόμα πιο ταξικό και ανταγωνιστικό. Δε θα της περάσει. Η μάχη της λαϊκής οικογένειας, για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, για τα παιδιά της μπορεί να γίνει νικηφόρα. Οι αγωνίες και τα όνειρα των μαθητών μπορούν να βρουν διέξοδο.

Με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές σε κάθε σχολείο, σε κάθε σωματείο, σε συλλόγους γονέων, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία, που θα ‘χει το νου της στο παιδί.

Εδώ είναι η ελπίδα.

* ''Ξενόφερτος''. Η αντίληψη που διέπει τα στελέχη των αστικών κομμάτων στον Ο.Τ.Α είναι παντελώς ξένη για το δήμο, ο οποίος αποτελείται από χιλιάδες κατοίκους, οι οποίοι τόσο πολιτικά, όσο και ιδεολογικά, ακόμα και οικονομικά, διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους, όμως πρέπει να εκπροσωπούνται

Άγνωστη λέξη στο Δήμο Γλυφάδας , διότι μέχρι σήμερα έχουμε τις αποδείξεις παραποίησης από τη πλευρά τόσο των δεξιών, όσο και των αριστερών οργανώσεων κομμάτων. Δεν υφίσταται εκπροσώπηση , υφίστανται κυρίως προσωπικά , πολιτικά , κ.α. συμφέροντα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έναρξη της σχολικής χρονιάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">