ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας από τις 06.00 της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018.

O glyfadaweb.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και παράλληλα καταγγέλλουμε κυβέρνηση και διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας αξιώνοντας σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και ίσα δικαιώματα. 

Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η κυβέρνηση , όσο και η διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας , λειτούργησαν μονομερώς , και ειδικότερα στο Δήμο Γλυφάδας καλύπτουν επί τέσσερα χρόνια με αναννεούμενες συμβάσεις  μια σειρά ημέτερων , κολλητών , και ''κουμπάρων'' , ενώ στον αντίποδα έχουν την αξίωση όλοι οι υπόλοιποι να αναδημοσιεύουν δελτία τύπου του Δήμου σε καθεστώς πενίας !

Λυπούμαστε ιδιαίτερα διότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Παππάς έχει αναφέρει δημόσια αρκετές φορές '' άλλο το ένα , άλλο το άλλο '' αναφορικά με τα διαδικτυακά μέσα - σελίδες , χωρίς να μπορεί να γίνει κατανοητό από τη πλευρά μας , διότι ακόμα και στο Μητρώο OnLine Media που καθιέρωσε το υπουργείο , εμείς έχουμε διαπιστώσει ότι δεκάδες σελίδες είναι στην πλατφόρμα του blogger.

Τι σημαίνει για ένα τεχνοκράτη '' άλλο το ένα , άλλο το άλλο '' ;

Μπορούμε να πούμε '' άλλο το ένα , άλλο το άλλο '' αναφορικά με τον πολίτη ( αυτόν που έχει πολιτικά δικαιώματα ), και σήμερα δεν πολιτεύεται , όμως αύριο επιλέγει να πολιτευτεί ; ( Το συγκεκριμένο δευτερόλεπτο δεν πολιτεύομαι , όμως το επόμενο δευτερόλεπτο πολιτεύομαι , άρα είμαι πολιτικός ). Τι θα πει κ. υπουργέ ''άλλο το ένα άλλο το άλλο'' από την στιγμή που ο πολίτης είναι ο εν γένει πολιτικός ;  Ο πολίτης ο οποίος επιλέγει και δημοσιογραφεί επί 40 χρόνια είναι Δημοσιογράφος.

Η διαφάνεια και η δημοκρατία στο καναβάτσο από τους επαγγελματίες του κομματικού σωλήνα

Οι έμμισθοι με τα χρήματα όλων των δημοτών στο Δήμο Γλυφάδας με τις αναννεούμενες συμβάσεις τεσσάρων ετών , τι ήταν πριν τις συμβάσεις ; Δεν ήταν ακριβός στη δική μας θέση ; 

Υπάρχει μια σαφής και κορυφαία διαφορά. Εμείς στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχαμε μια πρόταση για τοπικό μέσο - διαβούλευσης - συζητήσεων των τοπικών ζητημάτων , καθώς και κάλυψης των Δ/Σ , η οποία έλαβε 4.500 χιλιάδες ψήφους των κατοίκων, ενώ στον αντίποδα , οι συμβάσεις των ημετέρων και των ''κολλητών'' έγιναν παρασκηνιακά από τον Γ. Παπανικολάου. 

Η νέα δημοκρατία με άτομα σαν τον Γ. Παπανικολάου και με αυτού του τύπου πρακτικές αξιώνει να κυβερνήσει τη χώρα; ( Εννοούμε την κατάλυση της λαϊκής εντολής προς χάριν ιδιοτελών και άλλων συμφερόντων - σκοπιμοτήτων αντί του πραγματικού πλουραλισμού - πολυφωνίας - και αναλογικότητας. )

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 22/11/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης μετέχουμε ενεργά στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων όλης της χώρας, μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τα συνεχιζόμενα αντιλαϊκά μέτρα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στα «υποκατώτατα» δικαιώματα. ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την έμπρακτη αποκατάσταση όλων των βίαια καταστρατηγημένων εργασιακών ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

Η αύξηση της ανεργίας, η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, μαζί με την επιβολή νέων έμμεσων και άμεσων φόρων δημιουργούν αδιέξοδο και επιβάλλουν την οχύρωση του κλάδου και την αναδιάταξη των δυνάμεών μας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ενημέρωσης, της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

Η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν είναι αίτημα μόνο όσων έχουν καταφέρει να μείνουν στο επάγγελμα αλλά και των χιλιάδων συναδέλφων που αγωνίζονται να ξεφύγουν από την ανεργία ανεχόμενοι τις δυσμενέστερες εργασιακές συνθήκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και ίσα δικαιώματα

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

Στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ) από τις επιθέσεις των εργοδοτών.

Προαγωγή της Κοινωνικής Ασφάλισης µε την εγγύηση του Κράτους. Δωρεάν δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους

Άµεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019 και άµεση επιστροφή των παράνοµων µειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδομάτων γιορτών και επιδοµάτων αδείας

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων

Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.

Μόνιµη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας – ρητή απαγόρευση πλειστηριασµού της.

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματος, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργία.

Ελεγκτικοί Μηχανισµοί: Ποσοτική και ποιοτική αναβάθµιση της υπηρεσιακής ικανότητας των ελεγκτικών µηχανισµών του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν και διασφαλίσουν την 24ωρη απεργία της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018. Συμμετέχουμε όλοι δυναμικά και ενωτικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις για:

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ: ΣΣΕ που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ για όλους, δημοκρατική και αξιόπιστη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ».

Απεργία και σε τράπεζες αύριο Τετάρτη

Κλειστές θα είναι ορισμένες τράπεζες αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου λόγω της Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε την συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην γενική απεργία της 28ης Νοεμβρίου με αποτέλεσμα υποκαταστήματα των τραπεζών να είναι αύριο κλειστά.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες απαιτούν με την απεργία, την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χώρα μας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb