ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η ανυπαρξία του χρυσοπληρωμένου Γκρίλλα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη, προωθεί μέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. Πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ.).

Στο Δήμο Γλυφάδας τα τελευταία χρόνια δημαρχίας Κόκκορη - Παπανικολάου έχουν δαπανηθεί περίπου 100.000 χιλιάδες ευρώ χωρίς να υφίσταται επαρκές δίκτυο WIFI στην πόλη μας, και κανείς δεν γνωρίζει που κατέληξαν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ.


Είναι σαφές ότι επί δημαρχίας Κώστα Κόκκορη έγινε δωρεά στο Δήμο ένα υποτυπώδες σύστημα το οποίο τοποθέτησαν πάνω στο Δημαρχείο Γλυφάδας , ενώ είχαν πιστωθεί περισσότερα από 30.000 χιλ. ευρώ.


Επί διοικήσεως Γ. Παπανικολάου το ποσό σαφώς είναι μεγαλύτερο χωρίς να υπάρχει επάρκεια κάλυψης της πόλης μας σε πλατείες κ.α. δημόσιους χώρους.


Όπως γράφουν τοπικά είναι σαφής η ανυπαρξία του εθνικού μας κουμπάρου και κολλητού του Δημάρχου στη Γλυφάδα κ. Γκρίλλα, που με μοναδικό προσόν τα προαναφερόμενα παίρνει παράτυπα 2.500 το μήνα για να μας φέρει Ευρωπαϊκά προγράμματα στη πόλη. 

Αυτά που έφερε μέχρι σήμερα με την "επιστημονική" του κατάρτιση και που ήδη έχει ανταμειφθεί νόμιμα (για άλλα... δεν γνωρίζουμε) στα πέντε χρόνια με το ποσόν των 150.000 ευρώ είναι ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ

Έτσι για να γνωρίζουμε για το πως οι ξενόφερτοι βλέπουν την Γλυφάδα. Επίσης σε κάποιους χώρους κεντρικούς της Γλυφάδας που υπολειτουργεί το WI FI το έχουμε χρυσοπληρώσει. Τώρα ποιοι τα τσέπωσαν, το αφήνουμε στη λογική σας. 

Και είναι τόσο "τεράστια" η εξειδίκευση του κ. Γκρίλλα που ούτε τα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα της Ε.Ε. είναι σε θέση να ενημερώσει. Για τέτοιο επιστημονικό εγκέφαλο μιλάμε που τον ταΐζει η Γλυφάδα ελέω Παπανικολάου.

Δωρεάν κουπόνι σε Δήμους για δωρεάν WIFI

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκ. € και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 6.000 - 8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη. Η χρηματοδότηση των δικαιούχων γίνεται με τη χορήγηση δελτίου (voucher) το οποίο εξαργυρώνεται από την ΕΕ, μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου.

Δικαιούχοι είναι οι δήμοι της χώρας. Κάθε δήμος μπορεί να λάβει ένα μόνο δελτίο για όλη τη διάρκεια της δράσης, δηλαδή δήμοι που έχουν επιλεγεί να λάβουν δελτίο στο πλαίσιο συγκεκριμένης πρόσκλησης δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τυχόν μεταγενέστερες προσκλήσεις (δήμοι που υπέβαλαν αίτηση αλλά δεν έλαβαν δελτίο, μπορούν να ξαναδοκιμάσουν σε περίπτωση επόμενης πρόσκλησης). Για το τρέχον έτος η αξία του δελτίου είναι 15.000 € και καλύπτει το κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης. 

Ο δικαιούχος αναλαμβάνει τα λειτουργικά έξοδα του δικτύου (μηνιαία συνδρομή σε τηλεπικοινωνιακό πάροχο και συντήρηση εξοπλισμού). Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιούν το δελτίο WiFi4EU για τη μερική χρηματοδότηση έργου μεγαλύτερης αξίας συνεπώς, οποιεσδήποτε δαπάνες εξοπλισμού και εγκατάστασης πέραν της αξίας του δελτίου θα καλύπτονται από άλλους πόρους που θα εξασφαλίζει ο δήμος και θα αποδίδονται στον προμηθευτή. Το κάθε δελτίο θα πρέπει να εξαργυρωθεί εντός 18 μηνών από την απόκτησή του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η ανυπαρξία του χρυσοπληρωμένου Γκρίλλα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">