ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τοπική Επικαιρότητα

Μερικά από τα θέματα της τοπικής επικαιρότητας τα οποία απασχολούν τους κατοίκους αντί των δελτίων τύπου - πυροτεχνήματα από τη πλευρά του δημάρχου , τα οποία αναπαράγουν σειρά έμμισθων - χρηματισμένων καθώς και επιδοτούμενων πάνω και κάτω από τραπέζια.

Τσουβέλης και Θεοδοσόπουλος επιχειρούν δια της πλαγίας έπειτα της 'ανεξαρτητοποίησης' τους να ιδρύσουν νέα παράταξη !

Αυτοί οι δύο  ήταν αντιδήμαρχοι του Παπανικολάου δρούσαν ως εξουσία και επί τέσσερα δεν ήξεραν το τι γίνεται στο Δήμο Γλυφάδας !!! Ο κ. Θεοδοσόπουλος απολάμβανε τα προνόμια και τις οικονομικές απολαβές ως αντιδήμαρχος και τοπάρχης στην πολιτική προστασία αποσπώντας με την συγκατάθεση του δημάρχου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ακόμα και τώρα δεν γνωρίζουμε που πήγαιναν.

Ο δε κ. Τζούβελης τα χρόνια της αντιδημαρχίας του δεν έβλεπε, δεν άκουγε δεν αντιλαμβανόταν τίποτα, βέβαια ασκούσε καθημερινά δημόσιες σχέσεις σε καφενεία και καφετέριες συναλλασσόμενος με εξυπηρετούμενους της διοικήσεως οι οποίοι εν καιρώ μνημονίων απέκτησαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Είναι αυταπόδεικτο ότι επιχειρείται η απαξία αρκετών δημοτών Γλυφάδας, και ειδικότερα του τοπικού τύπου από τη πλευρά αρκετών μπουμπουκιών των αστικών κομμάτων, διότι θεωρούν ότι με δημόσιες σχέσεις σε καφενεία και καφετέριες θα έχουν στο τσεπάκι τους το σύνολο των δημοτών Γλυφάδας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα ενδέχεται να επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Γλυφαδιωτών ώστε την δεύτερη Κυριακή των εκλογών να γίνουν το αποκούμπι του παρανομούντα δημάρχου. Άλλωστε το αίμα νερό δεν γίνεται, διότι ανήκουν στην ΝΔ.


Η πλειονότητα όσων μετείχαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά άπαιχτοι - Χαρακτηριστική περίπτωση ο Στάθης Παναγούλης τον οποίο επέλεξε ο ίδιος ο Τσίπρας να ''κοσμεί'' το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ !

Την εμφάνισή του στο κλειστό του Σπόρτιγκ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Κινήματος Αλλαγής για τον ένα χρόνο από την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος που συνδιαμορφώθηκε στο Συνέδριο του περασμένου Μαρτίου, έκανε και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.

Σημειώνεται, πως ο ανεξάρτητος βουλευτής, που διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο του 2015, κάνει το τελευταίο διάστημα κινήσεις προσέγγισης και φαίνεται να έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Έπειτα από τέσσερα χρόνια αρπαχτών και ανομίας στο Δήμο Γλυφάδας - ενόψει προεκλογικής περιόδου ξύπνησε ο Κόκκορης και εξέδωσε δελτίο τύπου. ( Τέσσερα χρόνια - παράλληλα όλων των υπολοίπων παρατάξεων και ''σωτήρων'' της Γλυφάδας δεν έβλεπε τίποτα !)

Μετά το μέγα θέμα των παράνομων δια περιφοράς Δημοτικών Συμβουλίων που έκανε η Δημοτική Αρχή και βρίσκονται υπό έλεγχο στη δικαιοσύνη, ακυρώθηκαν ως παράνομα τα Δημοτικά Συμβούλια στις 7 Σεπτεμβρίου 2018. Η αδυναμία σύγκλισης των Δημοτικών Συμβουλίων, λόγω της αδυναμίας της Δημοτικής Παράταξης του Δημάρχου να κάνει απαρτία, έχει φτάσει στο να γίνεται σχεδόν ένα συμβούλιο το μήνα!

Θέλουμε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι μετά το 1.500.000 ευρώ που δόθηκε για δέντρα και τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοραστούν Ι.Χ. αυτοκίνητα προς ιδία παράνομη χρήση, η διοίκηση τρέχει να κατοχυρώσει τις εκδρομές των ΚΑΠΗ στο δεύτερο μειοδότη, μετά από ένσταση του, η οποία έγινε αποδεκτή. Γιατί δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία από την αρχή;

Προτίθεται να διαθέσει 63.000 ευρώ για την έκδοση βιβλίου για τη Γλυφάδα, χωρίς καμία συνεννόηση με τον συγγραφέα του κλασικού βιβλίου της Γλυφάδας, συμπολίτη μας, Θωμά Δρίκο. Σήμερα τέτοιο κόστος για έκδοση βιβλίου, θα μπορούσε να καλύψει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα εγκυκλοπαίδειας!!

Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας ότι η κατασκευή των πεζοδρομίων είναι ανταποδοτική και το κόστος επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των ωφελούμενων ακινήτων. Το παραπάνω ως διευκρίνιση, γιατί γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτών. Μήπως σκέφτεται η διοίκηση πονηρά, ότι ο λογαριασμός θα φτάσει μετά τις εκλογές;

Η αδρανοποίηση σε θέσεις «ψυγεία», χωρίς αντικείμενο, ικανών υπαλλήλων, με μόνο λόγο ότι δεν είναι αρεστοί στη διοίκηση, είναι απαράδεκτη! Ζητάμε άμεσα την ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

Tέλος εποχής για το αρχοντικό της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, στη Γλυφάδα





Ένα από τα πιο όμορφα παλιά, ιστορικά σπίτια της Γλυφάδας, δεν υπάρχει πια. Είναι αυτό της επίσης ιστορικής οικογένειας Βαρβιτσιώτη, που κατεδαφίστηκε. 

Το σπίτι στην οδό Βάου / Β.Τσιτσάνη είχε κατασκευαστεί στη δεκαετία ’30 και απο αυτό πέρασαν τρεις γενιές πολιτικών.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τοπική Επικαιρότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">