ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι άχρωμες


Δίνουμε δυναμικό παρόν στις εκλογές του Μαΐου αναφέρουν από την «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας» τονίζοντας ότι οι « Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι άχρωμες αποτελούν μια μεγάλη πολιτική μάχη».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Πριν την ανακοίνωση να τονίσουμε από το δικό μας μετερίζι ότι τα αποτελέσματα της κομματικής - πολιτικής - αυτοδιοικήσεως τα ζούμε επί 42 ολόκληρα χρόνια σε μια Πόλη όπως είναι η Γλυφάδα στην οποία τα αστικά κόμματα εξουσίας , καθώς και οι συνεργαζόμενοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ , καθορίζουν ποίο κόμμα θα είναι διοίκηση στον Δήμο.

Έχουμε τα βασικά δεδομένα κομματικού Δήμου επί σειρά τετραετιών στην Γλυφάδα με εκατοντάδες εξυπηρετήσεις ημέτερων, φίλων, συγγενών, καθώς και των αυλοκολάκων , στους οποίους οι εκάστοτε κομματικές διοικήσεις επιδεικνύουν μέριμνα ώστε να προκύψουν συμβάσεις δεκάδων και εκατοντάδων ευρώ.

Θέτουμε ευθέως το ερώτημα στην «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας» , οι έμμισθοι με τα χρήματα όλων των δημοτών , στους οποίους οι διοικούντες - στελέχη αστικών κομμάτων - ανανεώνουν τις συμβάσεις επί τέσσερα χρόνια δημοσιοποιούν τα δελτία τύπου των τοπικών παρατάξεων η ακόμα τις καταγγελίες παρατάξεων και δημοτών ;

Έπειτα από 4.500 χιλιάδες ψήφους στις εκλογές του 2014 για Δημοτικό μέσο όλων των δημοτών τι έχει ισχύσει στον Δήμο Γλυφάδας ;

Τουλάχιστον προσωπικά για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση εγκληματούν σε βάρος των δημοτών, καταλύοντας την τοπική δημοκρατία, την αναλογικότητα, τον πλουραλισμό, και την πολυφωνία.

Υπερτονίζουμε ότι εμείς είχαμε μια πρόταση την οποία ψήφισαν πέραν των 4.500 χιλιάδων κατοίκων στις δημοτικές εκλογές του 2014 και επί τέσσερα χρόνια δεν έχουμε κανένα εισόδημα με απόρροια σοβαρή βλάβη της υγείας μας, ( Θα δρομολογηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ), στον αντίποδα παρατρεχάμενοι και ημέτεροι της ΝΔ βρέθηκαν με συμβάσεις των 150.000 χιλιάδων ευρώ καθώς και με συμβάσεις των 3.500 χιλιάδων μηνιαίως.

Καλύπτουν την τοπική κοινωνία με πλουραλισμό, πολυφωνία, αναλογικότητα ;

Τα συμπεράσματα δικά σας , διότι είναι ξεκάθαρο ότι αν γίνει διοίκηση το ΚΚΕ θα στηρίξει τους τοπικούς κομμουνιστές, το ΚΙΝΑΛ τους Πασόκους, ο ΣΥΡΙΖΑ τους συριζαίους, όπως η ΝΔ επί τέσσερα χρόνια έχει καταλύσει την τοπική Δημοκρατία, την διαφάνεια και την νομιμότητα προς χάριν των προσωπικών ιδιοτελών σκοπιμοτήτων και των μικροπολιτικών συμφερόντων των στελεχών και ημετέρων της και είναι σαφές ότι *πρόκειται για εγκληματική οργάνωση

* Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται δημόσια , και δεν αποτελεί δική μας ορολογία έχει τεθεί δημόσια δια στόματος κυβερνητικού πολιτικού και σύμφωνα όσων ισχύουν επί τέσσερα χρόνια στον Δήμο Γλυφάδας επαληθεύεται στον απόλυτο βαθμό σχετικά με τους διοικούντες οι οποίοι δεν τήρησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. 

* Έπρεπε να πέσει η αυταρχική διοίκηση Κόκκορη ώστε να προκύψει μια υποδεέστερη ανομίας και κατάλυσης της νομιμότητας, της διαφάνειας, και της εκπροσωπήσεως των δημοτών ; 

* Ο Κώστας Κόκκορης φέρει ευθύνη διότι δρομολόγησε την είσοδο του Παπανικολάου στον δημοτικό θώκο. Μη ξεχνάτε τις φωτογραφίσεις με τον ευρωβουλευτή Παπανικολάου την περίοδο που ήταν ακόμα Δήμαρχος, καθώς επίσης, την άρνηση Κόκκορη να στηρίξει την δημιουργία ενός τοπικού μέσου όλων των δημοτών με το επιχείρημα οικονομικής ζημίας του Δήμου ! Οι ημέτεροι της ΝΔ με τις παχυλές συμβάσεις δεν αποτελούν ζημία των δημοτών ; 

«Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας» Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι άχρωμες

Στις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαΐου η «Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής» θα συμμετάσχει αυτόνομη, ενισχυμένη και διευρυμένη, για να συμβάλλει στην ενίσχυση μιας μαχητικής και αγωνιστικής παρέμβασης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και των αναγκών των δημοτών και των κατοίκων της Γλυφάδας από τη κυβέρνηση και τη τοπική διοίκηση, συντασσόμενη με τους ανθρώπους του μόχθου που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας και χτυπιούνται καθημερινά από την κρίση. 

Συμμετέχουμε γιατί επιλέγουμε να αποτελέσουμε μέρος της φωνή όλων αυτών που δεν ακούγονται, των φτωχών, των άνεργων ή εργαζόμενων για 400 ευρώ, των μεταναστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον. Για αυτό και συμβάλλουμε στην οικοδόμηση ενός αγωνιστικού κέντρου στην πόλη που αποτελεί χώρο συνάντησης εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας, συμβάλλει στην οργάνωσή τους και δίνει έμφαση στην προώθηση των εργατικών αγώνων και διεκδικήσεων, στην προώθηση του λαϊκού πολιτισμού αλλά και έχει ενεργό ρόλο στην πάλη ενάντια στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού και τη φασιστική απειλή. 

Συμμετέχουμε θέλοντας να συσπειρώσουμε όλες και όλους που έχουμε συναντηθεί στους αγώνες για την υπεράσπιση του Υμηττού με την «Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους», για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού σε πάρκο υψηλού πρασίνου ενάντια στην καταστροφική επένδυση του Λάτση με τη «Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό», σε συνελεύσεις κατοίκων ενάντια στα μνημόνια και τα χαράτσια, για το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις, για την αντιμετώπιση της δράσης της χρυσής αυγής και των φασιστικών συμμοριών, του ρατσισμού και του φασισμού. 

Συμμετέχουμε γιατί πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι οι αγώνες τους λαού και των εργαζομένων των τελευταίων ετών, ενάντια στα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν κυβερνήσεις - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - κεφάλαιο, οι αγώνες για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., την κατάργηση των μνημονίων και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που τα συνοδεύει δεν έχουν υποσταλεί. 

Συμμετέχουμε γιατί οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες καθώς προωθούν την κυρίαρχη πολιτική τοπικά. Στήριξαν και στηρίζουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, το «Σχέδιο Καποδίστρια» και το «Πρόγραμμα Καλλικράτη» παλιότερα αλλά και το «Πρόγραμμα Κλεισθένη» σήμερα. Προωθούν στο όνομα της «ανάπτυξης» και της εισροής επενδυτών την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά και τις υπηρεσίες, στηρίζουν τις νέες αντιδραστικές σχέσεις εργασίας στους δήμους. Ειδικά στη Γλυφάδα, η δημοτική αρχή όταν δεν κωφεύει για το ξεπούλημα των «Αστεριών» ή για την παραχώρηση ακινήτων στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, προωθεί την καταστροφή του Υμηττού θριαμβολογώντας για το νέο νεκροταφείο. 

Συμμετέχουμε γιατί θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή τόσο του κυβερνητικού μονόδρομου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάθε επίδοξου διαχειριστή της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, που τους γνωρίζουμε καλά (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΚινΑλ και της ακροδεξιάς – φασιστικής Χρυσής Αυγής), στη συνολική καταδίκη της ΕΕ και της ΟΝΕ, όσο και στην αποδυνάμωση των τοπικών διαχειριστών της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Συμμετέχουμε γιατί είναι ανάγκη η ύπαρξη μίας άλλης αριστεράς που δεν παρακαλά για «χάρες» την κυβερνητική εξουσία, δεν φαντασιώνεται μία «φιλολαϊκή διαχείριση» της πολιτικής που εκπορεύεται από την Ε.Ε., αλλά ούτε παραπέμπει στις καλένδες της «λαϊκής εξουσίας». 

Συμμετέχουμε στις εκλογές θέλοντας - προεκλογικά και μετεκλογικά - να αναδείξουμε τα προβλήματα, να καταρρίψουμε το μύθο του μονόδρομου αυτής της πολιτικής, για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κυρίως έξω από αυτό, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων της πόλης μας και για να συνδράμουμε στην οργάνωση των αναγκαίων σήμερα ανυποχώρητων και νικηφόρων αγώνων. 

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης, συμμετοχής και ένταξης στην παράταξη της ριζοσπαστικής, αντιδιαχειριστικής, αντιμπεριαλιστικής, αντικαπιταλιστικής και αντι-ΕΕ Αριστεράς στη Γλυφάδα, σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του κινήματος της περιοχής που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά που θα συμβάλλει στη συλλογική οργάνωση του κόσμου της εργασίας, μια αριστερά ρήξης και ανατροπής, αντίπαλου δέους στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. 

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από συνελεύσεις και εκδηλώσεις όπου θα ολοκληρωθεί η προγραμματική και εκλογική διακήρυξη της κίνησης, θα αποφασιστεί ο/η επικεφαλής και η πρώτη πλαισίωση του ψηφοδελτίου. 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι άχρωμες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">