ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Δημοτική Συνεργασία»: Ερωτήματα για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης

Στο συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του οικονομικού έτους 2017 από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης τέθηκαν ερωτήματα τα οποία ωστόσο έμειναν αναπάντητα.

Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ήταν ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2017 δεν παρουσιάζουν - ως οφείλουν - τις χορηγίες που έχει πάρει ο δήμος και οι οποίες ανέρχονται σύμφωνα με κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Εντέλει οι χορηγίες διαχειρίζονται ερήμην της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου; Τα σχετικά στοιχεία δεν τέθηκαν σε γνώση των ορκωτών λογιστών;

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τις απαιτήσεις εργαζομένων ή τρίτων από το δήμο για τις οποίες εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Στην έκθεση των ορκωτών γίνεται μια αόριστη αναφορά χωρίς να εκτιμάται το ύψος των ποσών που πιθανόν θα υποχρεωθεί ο δήμος να καταβάλει.

Οι οικονομικές καταστάσεις του δήμου σε σχέση με τα δύο αυτά ζητήματα, δεν συνάδουν με τους ισχύοντες κανόνες σύνταξής τους και τα αποτελέσματα της χρήσης του 2017 και πιθανότατα των προηγουμένων χρήσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο δήμαρχος κατά τη συνήθη ταχτική του επιτέθηκε σε όλους όσοι έθεσαν τα παραπάνω ζητήματα αραδιάζοντας διάφορα ποσά τα οποία αυτός γνώριζε, αλλά όχι οι ορκωτοί λογιστές.

Κατόπιν αυτών οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Συνεργασίας και της παράταξης «Ξανά η Πόλη Μπροστά» με επιστολή τους προς τον ορκωτό λογιστή ζήτησαν συνάντηση θέτοντας υπόψη του τα γεγονότα. 

Ότι δηλαδή στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν από τη διοίκηση ποσά εκατομμυρίων ευρώ τα οποία δεν αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις όπως επίσης και οι απαιτήσεις τρίτων. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον ΣΟΛ (Σύλλογο Ορκωτών Λογιστών), στην οικονομική υπηρεσία του δήμου και στο δήμαρχο.

Το θέμα θα έχει ασφαλώς συνέχεια!

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τόσο στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, όσο και στον Δήμο Γλυφάδας υπάρχουν χορηγοί οι οποίοι χρηματοδοτούν Δήμο καθώς και τους αιρετούς με συγκεκριμένες προσδοκίες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα από το Εφοπλιστικό λόμπι και τις Ραδιοτηλεοράσεις. 

Οι τηλεοπτικές χορηγίες των Εθνικών καναλιών

Στον δήμο Γλυφάδας  προέκυψε ένας δήμαρχος σύμφωνα με τα ζητούμενα και την χορηγία του Αλαφούζου του Κυριακού κ.α. 

Τα εν λόγω τηλεοπτικά κανάλια στις δημοτικές εκλογές του 2014 προέβαλαν μόνο έναν υποψήφιο στον Δήμο Γλυφάδας ! Δημοκρατία μπανανίας και ΜΜΕ Ζουλού !

Είναι δικαίωμα - αναφαίρετο - του κάθε ενός να έχει την ιδεολογία και τα πιστεύω του. Γα εμάς απαιτεί επιβεβλημένη ανάγκη να προκύψουν ανεξάρτητοι - ''πολυσυλλεκτικοί'' οργανισμοί τοπικής αυτοδιοικήσεως διότι έχουμε τα στοιχεία πόσες δεκαετίες εξυπηρετήθηκαν και εξυπηρετούνται μια χαρά τα συμφέροντα στελεχών αστικών κομμάτων χωρίς να εκπροσωπείται το σώμα της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμα και οι δεξιοί στην τοπική αυτοδιοίκηση , για τα συμφέροντα των ημετέρων τους γίνονται εν μέρει ''κομμουνιστές'' , με συμβάσεις , δομές , κ.α. Δείτε όσα ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας για σειρά στελεχών αστικών κομμάτων οι οποίοι έχουν σειρά από πηγές εσόδων. Επάξια ; Δικαιωματικά ;

Για την κοινωνία του παρόντος, η οποία έχει απολέσει τα χαρακτηριστικά ορθής κρίσεως και λειτουργίας χρειαζόταν συνολικά να στηρίξουμε τον Λάτση να διευρύνει τις δραστηριότητές του στο Ελληνικό και να βάλουν λουκέτο σειρά από μικροί επιχειρηματίες φανατικά υποστηρικτές της διαπλοκής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Δημοτική Συνεργασία»: Ερωτήματα για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">