ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα επιδότηση 50.000 € προβλέπεται να δοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ

Νέα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 50.000 € προβλέπεται να δοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς από το δικό μας μετερίζι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την συνδρομή τους , τόσο τις παρατάξεις του Δήμου Γλυφάδας , του παρόντος και του διοικητικού παρελθόντος , οι οποίες επέδειξαν ιδιαίτερη μέριμνα για σειρά στελεχών τους , και απ' όσο γνωρίζουν οι συμπολίτες μας συμμετείχαν και συμμετέχουν στα ΕΣΠΑ επί σειρά ετών, όσο και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Δεδομένης αυτής της τεράστιας ευγνωμοσύνης στους εμπλεκόμενους με τα κοινά και τις τοπικές παρατάξεις , θα συμμετάσχουμε στις Δημοτικές εκλογές , διότι επί 42 ολόκληρα χρόνια , και κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες , ισχύος των ΕΣΠΑ , επί διακυβερνήσεων ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ , εμείς γνωρίζουμε μόνο την ύπαρξη των προγραμμάτων , καθώς και τους ωφελημένους/ες. 

Διαθέτουμε τα στοιχεία του αριθμού συμμετεχόντων τόσο στα ΕΣΠΑ , όσο και στις ισχύουσες ΚΟΙΝΣΕΠ , οι οποίες ιδρύθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ουκ ο λίγες είναι και οι ιστοσελίδες που επιδοτούνται ως ΚΟΙΝΣΕΠ , για την ανεξάρτητη και αντικειμενική τους δημοσιογραφία.

Παραθέτουμε τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη περίοδο για εσάς που θα απολαύσετε τα ΕΣΠΑ , διότι εμείς θα κατέβουμε στις Δημοτικές εκλογές , ώστε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη των αστικών κομμάτων και τους συμπολίτες μας στα έδρανα του Δήμου για την προσφορά τους , τόσο σε εμάς , όσο και σε χιλιάδες συμπολιτών μας.

Νέα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 50.000 € προβλέπεται να δοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

ΕΣΠΑ: Επιδότηση 100% για Δήμους και Εταιρείες Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων.

«Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», επιδοτούνται κατά 50%, επενδυτικά σχέδια από 50.000 έως 400.000 € για την ποιοτική αναβάθμιση μεσαίων επιχειρήσεων.

ΕΣΠΑ 2019 : 50% έως 65% Επιδότηση για Κομμωτήρια, Κουρεία, από 20.000 - 200.000 €

O ΟΑΕΔ επιδοτεί επιχειρήσεις για να προσλάβουν νέους πτυχιούχους - Με μισθούς ως 800 ευρώ.

Δεδομένου ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει η δημιουργία μιας Κοιν.Σ.Επ , ώστε παράλληλα των άλλων συμπολιτών μας να απολαύσετε και εσείς τα προνόμια 
Δεκάδες επαγγελματικές και κοινωνικές κατηγορίες δυνητικών δικαιούχων μπορούν να συμμετάσχουν στην ίδρυση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ) και Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ).
Όπως αναφέρουν ειδικοί σύμβουλοι ως μέλη μπορούν να συμμετέχουν:
  • Δημόσιοι Υπάλληλοι
  • Άνεργοι
  • Συνταξιούχοι
  • ΑμεΑ
  • Μισθωτοί
  • Δημόσιοι φορείς
  • ΝΠΔΔ
  • ΝΠΙΔ
  • Εταιρίες
  • Ιδιώτες επιχειρηματίες (ανεξαρτήτως ειδικότητας)
  • Ιδιώτες με οφειλές
  • Ιδιώτες εργαζόμενοι (ανεξαρτήτως ειδικότητας)
  • Σύλλογοι
  • ΜΚΟ
Προνόμια και ιδιότητες συνεταιριστικών σχημάτων:
  1. Είναι επιλέξιμα στα περισσότερα προγράμματα επιδοτήσεων - χρηματοδοτήσεων εγχώριων και ευρωπαϊκών 
  2. Συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με την κεντρική διοίκηση και τους δήμους με ευνοϊκούς όρους
  3. Λαμβάνουν επιχορηγήσεις από το υπ. Εργασίας, το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας και από άλλα χρηματοδοτικά ιδρύματα
  4. Ειδική φορολογία με ελαφρύνσεις
  5. Είναι ΝΠΙΔ με περιορισμένη ευθύνη των μελών του
  6. Χωρίς τέλος επιτηδεύματος
  7. Χωρίς ασφαλιστικές εισφορές των μελών
  8. Προάγουν την έννοια του εθελοντισμού
  9. Μπορούν να διαχειρίζονται την κινητή και ακίνητη περιουσία των ΟΤΑ, NΠΔΔ και ΝΠΙΔ
  10. Το 35% των κερδών διανέμεται στους εργαζόμενους ως κίνητρο παραγωγικότητας.
Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που εξυπηρετούν, οι Κοιν.Σ.Επ. διακρίνονται σε 3 κατηγορίες:
Ένταξης: Αποσκοπούν στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ΑμεΑ, εξαρτημένοι, απεξαρτημένοι, οροθετικοί, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, ανήλικοι παραβάτες). Σε μια Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης, 40% κατ’ ελάχιστον των εργαζομένων θα πρέπει να ανήκει υποχρεωτικά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Κοινωνικής Φροντίδας: Αποσκοπούν στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, ΑμεΑ και άτομα με χρόνιες παθήσεις.
Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού: Αποσκοπούν στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην απασχόληση, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης. Ενδεικτικά, μπορούν να δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση, οι παροχές κοινής ωφέλειας, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.
Πόσοι χρειάζεται να συμπράξουν για να ιδρυθεί μια Κοιν.Σ.Επ.;
Για να ενημερωθείτε πληρέστερα για τις δυνατότητες που παρέχει ο συγκεκριμένος τύπος επιχείρησης καθώς και για τις ιδιαιτερότητές του, σας συστήνουμε να αναζητήσετε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας www.keko.gr, Κοραή 4, 3ος όροφος, Αθήνα 105 64, Τηλ.: 210 5271300, 210 5271309, e-mail: keko@mou.gr

Υ.Γ. Ελπίζουμε όσοι /ες παρακολουθείτε τις αναρτήσεις μας να έχετε εικόνα πόσα χρόνια δαπανήσαμε ανιδιοτελώς ώστε να έρθουν η ''ελπίδα'' ,  η ''δικαιοσύνη'' , και η ''αλληλεγγύη'', οι οποίες περιορίστηκαν για μικρό αριθμό ατόμων , ενώ σε εμάς επί τέσσερα χρόνια δεν επιστράφηκαν με κάποιο τρόπο ούτε όσα μας είχαν διώξει - κατάσχει και είχαμε δαπανήσει - χρεωθεί επί τρεις δεκαετίες , δεδομένου ότι ως ΓΛΥΦΑΔΑ WEB δεν έχουμε καμία σχέση διαπλοκής , τόσο με τις διοικήσεις - δημάρχους , όσο και με τα επιχειρηματικά , εφοπλιστικά , πολιτικά , κ.α. συμφέροντα.

# Πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά και την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας , και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο , διότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια μερίμνησε για τις συμβάσεις των 150.000 χιλ. ευρώ σε ορισμένους παραταξιακούς - κολλητούς ''χειριστές των ΕΣΠΑ'', τις συμβάσεις των 3.000 - 3.500 χιλιάδων ευρώ το μήνα , τις ομαδικές , την στήριξη σε συγκεκριμένες κατηγορίες οι οποίες είχαν προτεραιότητα , καθώς και όσους/ες των διοικούντων - παραταξιακών επέδειξαν ενδιαφέρων ώστε να απορροφήσουν ΕΣΠΑ για τους δικούς τους λόγους.

# Σημειώνουμε ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ παράλληλα των επιδοτήσεων ευρωπαϊκών και εγχώριων τυγχάνουν και δωρεών , προσφορών , χορηγιών , από τους Ο.Τ.Α , από φορείς , κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα επιδότηση 50.000 € προβλέπεται να δοθεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">