ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οικονομικά σκάνδαλα καταγγέλλονται στον δήμο Γλυφάδας

Οικονομικά σκάνδαλα καταγγέλλονται στον δήμο Γλυφάδας και πλέον το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και εκτός του δήμου σε σειρά media τηλεοπτικά - διαδικτυακά.

Διασπάστηκε εν μέσω καταγγελιών για διασπάθιση δεκάδων (!) εκατομμυρίων ευρώ, επί δημαρχίας Γιώργου Παπανικολάου, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Γλυφάδας, με αποχώρηση πολλών δημοτικών συμβούλων, βασικά των κορυφαίων σε σταυρούς των προηγούμενων δημοτικών εκλογών!

Η πλέον ηχηρή αποχώρηση με βαριές καταγγελίες για «κουμπάρους του δημάρχου» που ευνοήθηκαν με εργοληψίες, ήταν αυτή του Γιάννη Τζούβελη, πρώην προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και ισχυρού πολιτικού παράγοντα σε ολόκληρη την Γλυφάδα.

Άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν ή αποστασιοποιήθηκαν από την δημοτική πλειοψηφία, καταγγέλλοντας οικονομικά σκάνδαλα, είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Στέλιος Θεοδοσόπουλος, η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, ο οικονομολόγος Νίκος Νικολάου κλπ.

Σε βάρος του νυν δημάρχου Γ.Παπανικολάου, έχουν κατατεθεί δεκάδες μηνύσεις για βαριά αδικήματα, όπως πλαστογραφία των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και οικονομική κακοδιαχείριση.

Καταφανώς έπειτα από μια αποτυχημένη διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας από την παράταξη του Κώστα Κόκκορη η διοίκηση Παπανικολάου τεσσάρων ετών χωλαίνει ακόμα περισσότερο.

Εμείς έχουμε τα στοιχεία από την τοπική κοινωνία της διαμορφωμένης δυσαρέσκειας αναφορικά με τα τέσσερα χρόνια διοικήσεως του Γ. Παπανικολάου.

Σειρά συμπολιτών μας δεν πείθονται πλέον από την προπαγάνδα των ημετέρων, των κουμπάρων,  και των φροντισμένων,  για τον ''καλό δήμαρχο''.

Οι συμπολίτες μας αναζητούν και βρίσκουν την αλήθεια και όσα πραγματικά ισχύουν στον Δήμο Γλυφάδας.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς καλούμε δημόσια, ακόμα και την ύστατη στιγμή, σήμερα και το αμέσως προσεχές διάστημα, ο δήμαρχος να καλύψει το ψήφισμα 4.500 χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας, και παράλληλα εκλογέων, εν όψει της προεκλογικής περιόδου, για διαφάνεια, πλουραλισμό, πολυφωνία.

Εννοούμε το μέσο όλων των δημοτών το οποίο δεν λειτουργεί επί 4 χρόνια, διότι σε λίγους μήνες ο δήμαρχος και οι ''προστάτες'' θα ανακαλύψουν ποια είναι η ετυμηγορία των συμπολιτών μας.

Κεντρικό τοπικό Debate στον Δήμο Γλυφάδας, μεταξύ όλων των υποψηφίων Δημάρχων, και σειρά από Δημόσιες συζητήσεις των τοπικών ζητημάτων με όλους τους υποψηφίους - όλων των παρατάξεων υπό την Αιγίδα του Δήμου

Χρειάζεται να οδηγηθούμε σε πολιτισμένες δημοτικές εκλογές με πλουραλισμό, πολυφωνία, αναλογικότητα, και όχι με τα βαρίδια και τα δεδομένα των ''προστατών'' οι οποίοι πρεσβεύουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αυτοί δεν υπηρετούν ούτε πρεσβεύουν το κοινωνικό σύνολο των συμπολιτών μας. 

Εμείς αξιώνουμε από την δημοτική αρχή να διαβάσει προσεκτικά τι ψήφισαν πέραν των 4.500 χιλιάδων συμπολιτών μας , να μας καλέσει , να το θεσπίσουμε και να το ιδρύσουμε , και σε λίγους μήνες να καθίσουν όλοι οι υποψήφιοι σε ένα τραπέζι διαλόγου.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συζητήσουν δημόσια τα τοπικά ζητήματα , με τη συμμετοχή των κατοίκων Γλυφάδας δια μέσω τηλεφώνου - διαδικτύου,  και παρουσία όσων ενδιαφερόμενων τοπικών δημοσιογράφων επιθυμούν να συμμετάσχουν θέτοντας τα ερωτήματα στους υποψηφίους των παρατάξεων.

Οι ''προστάτες'' χρησιμοποιούν τα δικά τους ''μέσα'' , ενώ εμείς αξιώνουμε όσα ήδη έπρεπε να τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου για πραγματική τοπική Δημοκρατία, διότι τα κονδύλια που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή είναι όλων των δημοτών , τα τοπικά ζητήματα , επίσης, είναι όλων των δημοτών, οι εκλογείς είναι όλοι οι δημότες, και είναι αυταπόδεικτο ότι λείπει το μέσο όλων των δημοτών ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ/ΕΣ ΑΠΟ 4.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, άρα ο δήμαρχος και τα βαρίδια - ''προστάτες'' αξιολογούνται και κρίνονται. 

# Ακόμα και την ύστατη στιγμή η διαφάνεια θα επιδράσει θετικότερα στο ήδη αρνητικό διαμορφωμένο κλίμα σε κοινωνικό επίπεδο. Εσείς επιλέγεται , διότι αν συντηρείται το χθες - είστε το χθες του Δήμου Γλυφάδας.

# Ως διοίκηση του Δήμου θεωρείται σωστό το 2019 να γεμίσει η Πόλη της Γλυφάδας από αφισορύπανση και παρανομίες σε πλατείες, κολώνες, στύλους, γραμματοκιβώτια πολυκατοικιών - οικιών, παρμπρίζ αυτοκινήτων, κ.α.; Εσείς επιλέγεται , διότι αν συντηρείται το χθες - είστε το χθες του Δήμου Γλυφάδας.

Υ.Γ: Ως πολίτες θεωρείται ορθό να ισχύουν τα Debate ανάμεσα στους υποψηφίους όλων των αστικών κομμάτων εν όψει των Εθνικών εκλογών και το ανάλογο να μην ισχύει στην τοπική αυτοδιοίκηση δεδομένου ότι οι υποψήφιοι , κυρίως είναι στελέχη των ιδίων αστικών πολιτικών κομμάτων ;

Δεδομένου ότι διατείνομαι για την ευθύτητα η οποία με διέπει , στους Ο.Τ.Α τα αστικά πολιτικά κόμματα πράττουν πλιάτσικο διαρκείας ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οικονομικά σκάνδαλα καταγγέλλονται στον δήμο Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb