ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απρόκλητη βία των ΜΑΤ χθες - Καταγγελίες πολιτών και τουριστών

Απρόκλητη βία των ΜΑΤ χθες - Καταγγελίες πολιτών και τουριστών!Χωρίς να προηγηθεί πρόκληση των διαδηλωτών!

Η χθεσινή πορεία κατά της αύξησης των ενοικίων στο Κουκάκι λόγω του Airbnb σημαδεύτηκε από επεισόδια έξω από το ΑΤ Ακρόπολης.

Σύμφωνα με την αρχική επίσημη ενημέρωση οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα, με τα ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Ωστόσο, οι μετέχοντες στην πορεία καθώς και κάτοικοι της περιοχής, διαψεύδουν αναφέροντας πως οι διαδηλωτές δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση.

Ο δημοσιογράφος Χριστόφος Κάσδαγλης ανάρτησε βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook γράφοντας:

"Μόλις έμαθα ότι στη γειτονιά μου στο Κουκάκι έγινε νωρίτερα ειρηνική διαδήλωση σχετικά μικρής κλίμακας με θέμα την Airbnb και τις επιπτώσεις της στη ζωή της συνοικίας. Η αστυνομία υπεραντέδρασε με μεγάλη βιαιότητα και το θέμα πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολύ κακό δείγμα γραφής που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του δόγματος περί ασφάλειας και τάξης. Κακό ποδαρικό και για τον κ. Χρυσοχοΐδη. 

Έχω κι άλλες πληροφορίες αλλά επειδή είμαι μακριά και δεν τις έχω διασταυρώσει επιφυλάσσομαι. Όποιος ξέρει περισσότερα ας ενημερώσει. Ποστάρω κι ένα βιντεάκι που μου έστειλαν, το οποίο δίνει μια μικρή γεύση. Το περιστατικό εξελίσσεται γωνία Βεΐκου και Δράκου, 50 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται παρεμβαίνει και ένας τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν το έργο τους".



Κοπέλα που μετείχε στη διαδήλωση, κατήγγειλε επίσης μέσω facebook πως όταν η πορεία των κατοίκων πέρασε από σειρές παρατεταγμένων ΜΑΤ μπροστά απο το Α.Τ. Ακρόπολης, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς με γκλοπ, δακρυγόνα και κρότου-λάμψης.
Για το βίντεο-ντοκουμέντο σημειώνει πως καταγράφεται την ώρα που έχει απομακρυνθεί η πορεία μετά την "επίθεση", όπως αναφέρει.
Η ίδια καταγγέλλει ακόμη πως μετά την "απρόκλητη επέμβαση των ΜΑΤ" ένας διαδηλωτής βρέθηκε με "ανοιγμένο κεφάλι, μές στα αίματα, πεσμένος στο πεζοδρόμιο, και αλληλέγγυοι προσπαθούν να τον προσεγγίσουν ώστε να βεβαιωθούν ότι θα γίνουν οι στοιχειώδεις ενέργειες : ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ, στοιχεία . Ένα δείγμα για το πώς αντέδρασαν τα ΜΑΤ σε αυτές τις προσπάθειες είναι το παρακάτω. Ο άνθρωπος μάθαμε ότι τελικά φορτώθηκε σε περιπολικό. Φέυγοντας πίσω, ούτε 5 άτομα, μας πέταξαν και ένα δακρυγόνο στην πλάτη δωράκι".
Άλλη κάτοικος της περιοχής έγραψε πως "σε μια ειρηνική διαδήλωση παιδιών γύρω στα 20, από αυτές που είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων μας, βρέθηκαν από το πουθενά άντρες των ΜΑΤ(;;) και όχι απλά τους κυνήγησαν αλλά, μπροστά στα μάτια μας, στο πιο κεντρικό σημείο του Κουκακίου, πέταξαν επάνω τους καρέκλες, κρότους λάμψης και δακρυγόνα.
Επειδή φώναζαν κατά αυτού που τους(μας) αναγκάζει να πληρώνουμε 500 ευρώ για ένα σπίτι 30 τετραγωνικών στην γειτονιά που μεγαλώσαμε".
Αναφέρει πως η κινητοποίηση ήταν ειρηνική και πως χτυπήθηκαν δύο διαδηλωτές.
Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό ξεκίνησε όταν άτομα επιτέθηκαν με πέτρες στο ΑΤ Ακρόπολης ενώ από την επίθεση, όπως ανακοινώνει η ΕΛΑΣ, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί και διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Από τα επεισόδια υπήρξε μία προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ για τον προσαχθέντα υπάρχουν καταγγελίες που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος στο πρόσωπο και στο σώμα. O άνδρας που συνελήφθη είναι Γάλλος υπήκοος.

Σημείωση του Γ.Κ: Δεδομένης της ''αλλαγής'' σε επίπεδο διακυβέρνησης εμείς απέχουμε και δεν θα δημοσιοποιούμε για τις επόμενες 90 ημέρες , όμως καταδικάζουμε κάθε κυβερνητική ενέργεια η οποία στρέφεται κατά της κοινωνίας.

Όπως έχουμε αναφέρει ραδιοφωνικά την επόμενη βδομάδα καταθέτουμε αιτήσεις στα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση για σχέδιο νόμου ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ των κοινωνικών μέσων ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ, όπως ισχύει σε πλειάδα προηγμένων χωρών , και σε ενδεχόμενο απραξίας η απαξίας προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη και στο Ε.Δ.Α.Δ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απρόκλητη βία των ΜΑΤ χθες - Καταγγελίες πολιτών και τουριστών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">