ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πιο γρήγορος κοκκινολαίμης

Ένας κοκκινολαίμης έγινε ο πρώτος που παρακολουθείται από τους επιστήμονες κατά τη χειμερινή μετανάστευσή του από τη Γερμανία στη Βρετανία, λόγω της ταχύτητάς του.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail το πτηνό πέταξε πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα και μάλιστα μέσα στο σκοτάδι, προκειμένου να αποφύγει την... ανίχνευση από τους θηρευτές του.

Όπως ανέφεραν, μάλιστα, εντυπωσιασμένοι οι επιστήμονες, χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια τακτική, που χρησιμοποιούσαν οι πιλότοι των βομβαρδιστικών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ή, πιο σωστά, οι πιλότοι χρησιμοποίησαν την τακτική των κοκκινολαίμηδων.

Γ.Κ:  Όπως σας ανέφερα χθές στην ραδιοφωνική μετάδοση του SKY RADIO 93.4 - γειτονιάς - ένας κοκκινολαίμης έχει μεταναστεύσει στο κήπο μας , και δείχνει ότι δεν φοβάται ιδιαίτερα τον άνθρωπο.
Συγκεκριμένα χθές πετώντας αστραπιαία βρέθηκε σε απόσταση λίγων εκατοστών από το πρόσωπό μου , με επεξεργάστηκε , ( κοίταξε ) , και στη συνέχεια βρέθηκε πάνω σε μια ελιά στην οποία υπάρχει στο εσωτερικό της μια φωλιά πουλιών, που ενδεχομένως έχει βρει καταφύγιο. 
Διαπίστωσα ότι είναι ταχύτατοι οι κοκκινολαίμηδες , όμως στην εν λόγω αυλή κατοικεί και ένας γάτος - επίσης ταχύτατος - ο οποίος μέχρι σήμερα έχει εξολοθρέψει στην κυριολεξία  περισσότερα από πέντε περιστέρια , τα οποία τα βρήκαμε νεκρά , όμως όπως φαίνεται δεν έχει πετύχει να εξολοθρέψει τον κοκκινολαίμη !             
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πιο γρήγορος κοκκινολαίμης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">