ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η νέα εποχή Μητσοτάκη για την χώρα


Δεδομένου ότι πρέπει να αναδειχτούν στα κορυφαία αξιώματα πρόσωπα από ένα ευρύτερο κοινωνικό και ιδεολογικό φάσμα που έχουν ξεχωρίσει στον τομέα τους , ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε την κ. Αικατερίνη Σακελαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο ευχαρίστησε λέγοντας ότι επιτέλεσε τα καθήκοντά του, με σεβασμό στο Σύνταγμα σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία.

Μητσοτάκης - Παυλόπουλος

Όσοι πάντως γνωρίζουν το παρασκήνιο, λένε με νόημα, ότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του πρωθυπουργού να προτείνει εκ νέου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα τον Πρ. Παυλόπουλο.

Η χημεία τους άλλωστε δεν ήταν ποτέ καλή, ενώ ο κ. Μητσοτάκης, το 2015 ως βουλευτής της Ν.Δ. πήγε κόντρα στην κομματική γραμμή και δεν τον ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από το δικό μας κοινωνικό μετερίζι τίθεται το εξής ερώτημα: Στο εγγύς μέλλον μπορεί να ισχύσει κάτι αντίστοιχο και για την κ. Αικατερίνη Πιστόλη , σημερινή εισαγγελέα Εφετών , δεδομένης της ιδιαιτερότητας της στις διώξεις κατά της κοινωνίας και όσων πρωτοστάτησαν για την Ιδιωτική Ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας ;

Ο ευτελής θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Προσωπικά , όσα χρόνια και να περάσουν , πρόκειται να ξεχάσω , η ακόμα και όσοι συμπολίτες μας είναι ενήμεροι πρόκειται να ξεχάσουν , τις τρεις επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας που καλούσε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα τον τότε υπουργό τύπου και ΜΜΕ Θ. Ρουσόπουλο να διευθετήσει το ζήτημα της αδειοδοτήσεως του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , ενώ το 2005 , αμέσως μετά τις επιστολές του προέδρου , δεχτήκαμε καταχρηστική δίωξη κατάσχεση από το Α/Τ Γλυφάδας ;

Η ''πολιτική'' στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας

Ο ξενόφερτος ''ταχυδρόμος'' αστυνομικός του * Α/Τ Τερψιθέας , ο οποίος μοίραζε σε τοπικό επίπεδο τις κλήσεις και τα εντάλματα στους κατοίκους της Γλυφάδας , αιρετός του δήμου μια δεκαετία και βασικός συντελεστής της κακοδιοικήσεως επιλεκτικών εξυπηρετήσεων αντί ορθότητας και τήρησης του αυτοδιοικητικού μοντέλου.

Στον αντίποδα ο έτερος ταχυδρόμος , ο οποίος επί πολλά χρόνια μοίραζε την αλληλογραφία στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας , και ήταν το άτομο το οποίο δια χειρός μου έφερε τρεις φορές τις επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας , Κ. Στεφανόπουλου , άφαντος.

Στην αυγή της δεκαετίας του 20 , η νέα εποχή Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας είναι το καθεστώς που άφησαν πίσω τους όσοι κυβέρνησαν τη χώρα μας ως ''ντελιβεράδες'' του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής. Αν κάνουμε κάποιο λάθος ας προκύψει διάψευση με σαφείς παρεμβάσεις σε όσα ημιτελή θέσπισαν όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Το καθεστώς προηγμένων χωρών και της Ελλάδας 

Πως έχουν κυλήσει 20 χρόνια από το καθεστώς θεσμοθέτησης το 2000 αδειοδοτήσεων στις Η.Π.Α όλων των τοπικών κοινωνικών σταθμών , ( lower power ) , ενώ η δική μας χώρα παραμένει τριτοκοσμική προς χάριν των ομίλων και των κομματικών φίλων ;

Αν έπρεπε μονολεκτικά , η με λίγες λέξεις , ως δημότης - πολίτης να αναφέρω την προσωπική μου άποψη αναφορικά με τον θεσμό της Δημοκρατίας στη χώρα μας , καθώς και την εμπλοκή της Δικαιοσύνης στα κορυφαία αξιώματα, θα έλεγα: ΝΤΡΟΠΗ. Αιτιολόγηση θα διαβάσετε πιο κάτω. 

Προσωπικά δεν έχω κάτι εις βάρος της κ. Σακελαροπούλου , έχω προσωπικά και προηγούμενα για τον χώρο στον οποίο υπηρετεί χωρίς να υφίσταται πραγματικά δικαιοσύνη. 

Η Δικαιοσύνη χωρίς δικαιοσύνη 

Δεν μπορεί ένας πολιτειακός παράγοντας, ( Δικαιοσύνη ), να γίνεται μοχλός υπηρέτησης μιας χούφτας οικογενειών διαπλοκής καταλύοντας το Ελληνικό Σύνταγμα , ενώ στον αντίποδα να διώκει επί δεκαετίες όσους πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο , διότι η εκάστοτε κυβέρνηση , αντί Συνταγματικού νόμου και αδειοδοτήσεων , έπειτα από αιτήσεις , υπηρετούσε και υπηρετεί ολιγαρχικά συμφέροντα. 

Το Ε.Σ.Ρ και οι δικαστές πρόεδροι 

Μη ξεχνάτε ότι οι κυβερνήσεις και στο Ε.Σ.Ρ δικαστές διόριζουν να διοικούν , και έπειτα σειράς ΑΙΤΗΣΕΩΝ μας διαπιστώσαμε περί τίνος πρόκειται. Οι υποστηρικτές της ΝΔ έλαβαν άδειες και βεβαιώσεις λειτουργίας , το αντίστοιχο και την περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Επί ΣΥΡΙΖΑ ασχολήθηκαν με τους λίγους ολιγάρχες , υποστηρικτές τους και μη , και φτάσαμε στο παρόν , το οποίο μόνο νέο δεν λογίζεται. 

Η επίπλαστη δημοκρατία

Αν για εσάς λογίζεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όσα έχουν ισχύσει , και συνεχίζουν να ισχύουν σε βάρος μας , να την χαίρεστε με ανώτατους Πολιτειακούς παράγοντες. Εμείς έχουμε τα πειστήρια μιας ζωής παντελούς ελλείμματος δημοκρατίας - ισοπολιτείας - ισονομίας - δικαιοσύνης, και άλλωστε ο κ. Στεφανόπουλος δεν ήταν Πρόεδρος Δημοκρατίας ; 

Ο διακοσμητικός ρόλος του Προέδρου Δημοκρατίας

Τι επικράτησε το 2005 επί διακυβέρνησης της ΝΔ ; Εισακούστηκε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας η έπρατταν κατά το δοκούν αστυνομία και δικαιοσύνη ; Ποιος είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, διακοσμητικός ; 

Ο Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ 

Ο Υπουργός εκείνης της περιόδου Θ. Ρουσόπουλος έκανε παιχνίδι με τους ολιγάρχες , η σύζυγος Μάρα Ζαχαρέα διατελούσε εργαζόμενη σε διαπλεκόμενο , και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , καθώς και η κοινωνία , δεν είχαν καμία υπόσταση μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα. Ασφαλώς αυτά αδυνατεί να τα γνωρίζει η υποψήφια του Κ. Μητσοτάκη , με την συναίνεση Τσίπρα - Γεννηματά. 

Να χαίρεστε τους θεσμούς σας και τα αξιώματά σας , διότι  η επίπλαστη ''δημοκρατία'' σας έχει τεράστια κενά. Σας ευχόμαστε να τα διορθώσετε , αν και σήμερα δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι εφικτό. Πιο εφικτό είναι να συνεχίζεται το πελατειακό σύστημα , το οποίο είναι δεδομένο , και κυρίως στους Ο.Τ.Α.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

* Α/Τ Τερψιθέας ίσον αναίτια καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση το 1999 κατά του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , για λόγους γνωστούς στους ξενόφερτους , οι οποίοι επί δεκαετίες νέμονται το Δήμο και κακοδιοικούν κατά τον αυτοχθόνων με γνώμονα τα ιδιοτελή τους συμφέροντα , καθώς επίσης , έτερων ξενόφερτων στο ρόλο κλακαδόρων , κολάκων , αυλικών , και βασικών συνεργατών.

* Η κ. Αικατερίνη Πιστόλη συνέβαλε κατά της κοινωνίας με διώξεις - κατασχέσεις το 1983 - 1984 που δίναμε τον αγώνα για Ιδιωτικά μέσα , πλουραλισμό , πολυφωνία στη χώρα μας , άρα ως δικαστικός λειτουργός πρέπει να τύχει ανάλογης θέσεως της κ. Αικατερίνης Σακελαροπούλου. 

Ο κανόνας δεν είναι η τήρηση του γράμματος του νόμου ; 

Το γράμμα του νόμου εφάρμοσε ετεροχρονισμένα ημών το 1987  η Νέα Δημοκρατία δια μέσω του Μιλτιάδη Έβερτ , του Κούβελα , κ.α. με τους παράνομους δημοτικούς σταθμούς ; Εκεί γιατί δεν επενέργησαν αστυνομία και Δικαιοσύνη ; Τίθεται στη κρίση σας , όμως ΝΤΡΟΠΗ που ακόμα και σήμερα , το 2020 , όλες οι κυβερνήσεις δεν έχετε θεσπίσει όσα απαιτούνται για την κοινωνία, και κυρίως τεράστια * ΝΤΡΟΠΗ για τη τοπική κοινωνία της Γλυφάδας. 

* Σε ορισμένες περιπτώσεις , πρόκειται για άτομα χωρίς ουσιαστικό αξιακό και ιδεολογικό υπόβαθρο , των δυο μέτρων και σταθμών , και των 800 ταχυτήτων. Επί του ιδίου ζητήματος σε μια χώρα Δημοκρατίας ισχύει το ίδιο καθεστώς , και σύμφωνα με όσα διαβάσατε , και ασφαλώς γνωρίζεται , η Δημοκρατία στη χώρα μας είναι επίπλαστη διότι περνά μέσα από το φίλτρο συμφερόντων τα οποία αλλοιώνουν βασικές αξίες και παραμορφώνουν τους θεσμούς. 

* Δεν ντρέπεστε ψηφίζοντας στο δήμο Γλυφάδας όσους αποδεδειγμένα καταλύουν Σύνταγμα , θεσμοθετημένα , κώδικες , κ.α. , προς χάριν της ιδιοτέλειας και των ημετέρων τους ; Επί δεκαετίες άλλοι αγωνίστηκαν, άλλοι διώχθηκαν , άλλοι πλήρωσαν και πληρώνουν , άλλοι δέχθηκαν σειρά κατασχέσεων , και άλλοι απολαμβάνουν ; ΝΤΡΟΠΗ .

ΔΗΜΟ - ΚΡΑΤΙΑ Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό , ασκείται από τον λαό , και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Καλείστε γνωρίζοντας όσα έχουν ισχύσει επί δεκαετίες κατά ημών , να μας παρέχετε έστω ένα στοιχείο - απόδειξη υπηρέτησης των συμφερόντων μας από το σύνολο των εκλεγμένων σας σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Ένα στοιχείο, απλά ένα , δεν θα μας παρέχετε έστω ένα ; Εμείς σας παρείχαμε πιο πάνω τουλάχιστον τρεις διώξεις - κατασχέσεις , εσείς μπορείτε να μας παρέχετε ένα ώστε να επικαλείστε τη Δημοκρατία η οποία έχει εκπέσει στη βάση της επιλεκτικής συμφεροντολογίας ;

Δεδομένου ότι η λέξη δημοκρατία εμπεριέχει το συνθετικό δημο - κρατια  , και λόγω του ότι βρισκόμαστε σε ένα δήμο , η δημοκρατία σήμερα οδηγεί στη δικτατορία των πολλών στο όνομα της ύπαρξής τους. Ρουσφετάκια , ημέτεροι , προμηθευτές , απ' ευθείας αναθέσεις , πακτωλός χρήματος των 100.000 χιλιάδων δημοτών ώστε να εξυπηρετούνται οι 5.000 χιλιάδες.

Μάξ Βέμπερ: Ο καπιταλισμός ουδεμία σχέση έχει με τη δημοκρατία.

Ο αποπροσανατολισμός με κάθε λογής κατασκευάσματα ιδεοληψιών , η ακόμα υποκουλτούρας , δεν αφήνει να φανεί ότι η οργανωμένη μειοψηφία διοικεί και ελέγχει την κοινωνική - πολιτική και οικονομική ζωή της πλειοψηφίας , επειδή απλά κυβερνά οργανωμένα.

Στην ουσία τους οι εκλογές , '' η γιορτή της δημοκρατίας'' , είναι μια αγοραπωλησία ψήφων στον ψευδότιτλο της επιλογής της διαχείρισης από μια αλλήθωρη μειοψηφία ειδικών της διακυβέρνησης.

Είναι μια καμουφλαρισμένη απάτη με στόχο τη συμμετοχή σε ένα έγκλημα για την επίτευξη της προαναφερόμενης.

Ανέκαθεν ήταν πολλοί αυτοί που ανέμεναν τον ''χαρισματικό ηγέτη'' που θα αλλάξει το ρου του τόπου, διαμορφώνοντας τους όρους για ένα καλύτερο συντελεστή πολιτεύματος - δημοκρατίας - όμως χαρισματικοί ηγέτες δεν υπάρχουν.

Ο όρος ''χαρισματικός/οι '' επινοήθηκε ώστε να αποθαρρύνει τη λαϊκή συμμετοχή από τον έλεγχο της εξουσίας , με το σόφισμα ότι η πλειονότητα της κοινωνίας δεν γνωρίζει , ενώ οι ''ειδικοί'' κατέχουν την γνώση , την αλήθεια , και την ικανότητα.

Αδιαμφισβήτητα κατέχουν τέτοια ''ικανότητα'' ώστε να καταλύεται η δημοκρατία προς χάριν μιας μειοψηφίας ημετέρων τους , και όσων βρίσκονται στις βαθμίδες εξουσιών. Βλέπετε ότι ο Κ. Μητσοτάκης προτείνει μια δικαστικό , ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα επέλεγε ένα άτομο από το υπόλοιπο μεγάλο φάσμα της κοινωνίας μας,  από την πλειονότητα. Το αντίστοιχο έπραξε και ο Α. Τσίπρας με την επιλογή Π. Παυλόπουλου.

Αν αναρωτιέστε γιατί καταλύεται η δημοκρατία , προφανώς δεν έχετε καταλάβει απολύτως τίποτα , άρα διαβάσατε ένα κείμενο χωρίς να συλλάβετε το μήνυμα. Την Δημοκρατία , Εθνική, Τοπική, αν υφίσταται , την ζουν - την βιώνουν συνολικά τα μέλη μιας κοινωνίας. 

Η Δημοκρατία δεν είναι ολίγον από γιουβέτσι , άρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί ορισμένοι τακτικιστές και τυμβωρύχοι οι οποίοι επικαλούνται ότι οι ίδιοι αξίζουν προνόμια , αξίζουν θέσεων , αξίζουν εξυπηρετήσεων , αξίζουν της προσοχής , ενώ στον αντίποδα οι υπόλοιποι δεν πρέπει να τύχουν του οτιδήποτε. 

Αυτά τα φαινόμενα ζούμε επί δεκαετίες στο Δήμο Γλυφάδας , σε ένα δήμο σημείο αναφοράς λανθασμένων διοικητικών μοντέλων , και εναλλαγής φερόμενων ''ειδικών'' , αν και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί. 

Αν υπάρχει Εθνική Δημοκρατία ασφαλώς πρέπει να υφίσταται και Τοπική. Θα μας υποδείξετε ποια είναι στο Δήμο Γλυφάδας ; Πέντε δεκαετίες εξυπηρέτησης στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ , της ΝΔ , του ΚΚΕ , και του ΣΥΡΙΖΑ , δεν είναι αρκετές ; Υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας μας που δεν μετέχει και δεν ψηφίζει αυτά τα κόμματα ; Ποιοι διοικούντες αιρετοί , η αντιπολιτευόμενοι το εκπροσωπούν ; Δήμος ίσον το σύνολο.

Κυρίες και κύριοι οργανωμένοι των εξουσίων και των κοινών , αν φτάσατε μέχρι το τέλος αυτού του κειμένου , θεωρείται τον υποφαινόμενο ως άλλον ένα κοινότυπο ; 

* Ο οποιοσδήποτε κοινότυπος τύπος θα είχε αρκεστεί στην αναπαραγωγή της γνωστής πεπατημένης και των τετριμμένων τακτικών τις οποίες έχουν ακολουθήσει χιλιάδες. ( Τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο ). Στην εν λόγω περίπτωση αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε πράξει ιδεολογική καπηλεία για τον σφετερισμό της κοινωνίας μας για ιδίων όφελος. Το γεγονός πέντε δεκαετιών στις οποίες δεν έχει προκύψει η δικαίωσή μας κατάμαρτυρά θεσμικά κενά , προβληματική δημοκρατία , και την ακαταλληλότητα προσώπων. Των φερόμενων ''ειδικών''. 

Καλή βράβευση από τον εκάστοτε Πρόεδρο σε όσους και όσες εξυπηρετούν την προβληματική δημοκρατία κατά της Ελληνικής κοινωνίας και του δικαίου. 

Καλέσατε τους εξυπηρετούμενους - έμμισθους από τα Νότια προάστια και την Γλυφάδα για βραβεία; Πότε θα τους παρέχετε βραβεία για την προσφορά τους;

Εμείς, επί δεκαετίες ''τα λάβαμε'' τα βραβεία , μέσω διώξεων και κατασχέσεων , υπονομεύσεων , ύβρεων , λάσπης , συκοφαντιών , επιθέσεων , και αποστέρησης των συνταγματικών μας δικαιωμάτων σε μια χώρα που επικαλείστε την δημοκρατία και την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Είμαστε πλήρεις. 

Μοιράστε μεταξύ σας τα αξιώματα , και εμείς θα αναμένουμε τα πεπραγμένα όσων δεν εκπροσωπούνται. Αναμένουμε να δούμε αν σταδιακά κάθε ένας θα μετασχηματίζεται σε όσα αφόριζε , και αν θα γίνεται χειρότερος όσων αφόριζε για μια προσωπική εξυπηρέτηση. Αποκλειστικά για το τομάρι τους. Δηλ. όσα ζήσαμε μέχρι σήμερα από τους υποτιθέμενους ''ειδικούς'' και τους υποστηρικτές τους , διότι ούτε αξιώματα έχουμε να παρέχουμε , ούτε τα χέρια μας λερώθηκαν από το δημόσιο χρήμα σε αντιδιαστολή έτερων. Έχουμε όσα αδυνατούν να έχουν συνολικά όλοι αυτοί. Την αλήθεια. Την πραγματικότητα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η νέα εποχή Μητσοτάκη για την χώρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">