ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έίδηση "βόμβα" στον χώρο του φωτισμού: Έκπτωτη κηρύχθηκε από τον δήμο Ρόδου η Κοινοπραξία «OTE-Globiled-Στήριξης Τεχνική» για το έργο των LED

Έκπτωτο κήρυξε χθες η Οικονομική Επιτροπή Ρόδου, σε έκτακτη συνεδρίασή της, τον ανάδοχο για το έργο των LED του Δήμου, που είναι η Εταιρία «ΟΤΕ Α.Ε.-GLOBILED Μ ΕΠΕ-ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.»

Η Οικονομική Επιτροπή ειδικότερα αφού έλαβε υπόψιν της την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου (Ε.Π.Π.Ε.) κι αφού πρώτα άκουσε την άποψη της αναδόχου, όπως διατυπώθηκε προφορικά με την παρουσία εκπροσώπων της κατά την χθεσινή συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2020 και εγγράφως με υπόμνημά της την 27η Ιανουαρίου 2020, αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση, διαπιστώνοντας ότι συντρέχουν οι λόγοι έκπτωσης της αναδόχου του έργου.

Εντέλλει δε τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, για την ενεργοποίηση της σχετικής κατά τον νόμο διαδικασίας.

Επί του θέματος, σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ρόδου αναφέρει τα εξής: "Σε έκτακτη συνεδρίαση συνήλθε σήμερα (σ.σ. χθες) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, με μοναδικό θέμα συζήτησης την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης (Ε.Π.Π.Ε.) του Έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας, στο Δήμο Ρόδου», για έκπτωση της αναδόχου κοινοπραξίας.

Η Οικονομική Επιτροπή εξέτασε την απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου, το σχετικό υπόμνημα της αναδόχου κοινοπραξίας, που από της 27ης Ιανουαρίου εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, επί της εισηγήσεως της Επιτροπής Παρακολούθησης και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αναδόχου κοινοπραξίας που παρέστησαν στην συνεδρίαση και παρουσίασαν αναλυτικά τα επιχειρήματά τους.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου ομόφωνα, διεπίστωσε ότι, συντρέχουν οι λόγοι έκπτωσης της αναδόχου κοινοπραξίας και έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου. Για λόγους προστασίας του συμφέροντος δημοσίου και των δημοτών της Ρόδου, η Οικονομική Επιτροπή, έδωσε την εντολή στον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου να ενεργοποιήσει την κατά τον νόμο προβλεπόμενη διαδικασία, για την έκπτωση της αναδόχου κοινοπραξίας.

Σημειωτέων ότι, κατά την χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε και η έκπτωση του Συμβούλου Υποστήριξης του ανωτέρου έργου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αδιαπραγμάτευτη η αφοσίωσή μου στο Δημόσιο Συμφέρον και στην προάσπιση των συμφερόντων των Ροδιτών. Ο σεβασμός στις ανάγκες της καθημερινότητας των Ροδιτών, είναι η Φωτεινή Οδός της νέας Δημοτικής Αρχής.

Σε ένα έργο 25 Εκατομμυρίων Ευρώ, ομολογώ ότι περίμενα να βρω κανόνες τάξης, προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και σεβασμού του Ροδιακού λαού».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Άλλα ισχύουν στην Αττική, και συγκεκριμένα στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης , και άλλα στην Ρόδο. Δεν σας προκαλεί έστω εντύπωση ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έίδηση "βόμβα" στον χώρο του φωτισμού: Έκπτωτη κηρύχθηκε από τον δήμο Ρόδου η Κοινοπραξία «OTE-Globiled-Στήριξης Τεχνική» για το έργο των LED Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">