ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προ των πυλών απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα, (γενικό lockdown), είναι το μέτρο το οποίο έχει στο τραπέζι η κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα.

H συμπεριφορά των πολιτών το Σαββατοκύριακο θα κρίνει αν η Ελλάδα θα εφαρμόσει κι αυτή το αυστηρό μέτρο που έχουν πάρει κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μετά την εικόνα των πολιτών να εγκαταλείπουν την Αθήνα , σχηματίζοντας «ουρές» στα διόδια, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να επιβάλει το μέτρο της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας ακόμη και τη Δευτέρα.

Οι μόνοι που συμμορφώθηκαν σε ένα βαθμό στα αυστηρά μέτρα και τις προειδοποιήσεις ήταν όσοι έμειναν Αθήνα. Στην περιφέρεια χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της αστυνομίας ώστε να απομακρύνει κόσμο από πλατείες και πάρκα.

Η κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση αυστηρών μέτρων κυκλοφορίας, φέρνοντας ουσιαστικά τη χώρα, ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Γαλλία κλπ).

Στα μέτρα , αν τελικά ισχύσει η απαγόρευση ,  θα περιλαμβάνονται απαγόρευση κυκλοφορίας σε πάρκα, πλατείες, ανοιχτούς χώρους και σε οποιονδήποτε χώρο μπορεί να συναθροιστεί ο κόσμος. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ελεγχόμενης ροής της κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς.

Τέλος, όπως διαπιστώσαμε το βράδυ του Σαββάτου, σε τοπικό επίπεδο δήμου Γλυφάδας, η πλειονότητα των κατοίκων επέδειξε σύνεση στα μέτρα και δεν υπήρχαν άσκοπες μετακινήσεις.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προ των πυλών απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">