ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δηλώσεις πολιτικών

Να τηρηθούν από τους πολίτες τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Να μην υπάρξει εφησυχασμός στη μάχη κατά του κορονοϊού, ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια καλύτερη πορεία, απ' ό,τι είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Δυστυχώς, είδαμε την Παρασκευή ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Βιώνουμε μία κατάσταση έκτακτη και κάνουμε ξανά έκκληση σε όλους: Εφόσον επέλεξαν να φύγουν από την Αθήνα ή από τα αστικά κέντρα και να πάνε στα χωριά τους, να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, δεν πρέπει να διασπείρουν τον ιό ακόμη και σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν είχαν κρούσματα. Θα είναι κάτι καταστροφικό». Προειδοποίησε πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στο έσχατο σημείο. Και αυτό επαφίεται σε εμάς. Στην ατομική μας ευθύνη και στη συλλογική μας ωριμότητα».

ΚΚΕ: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού βρίσκει την υφήλιο σε πρωτοφανείς συνθήκες λόγω πανδημίας κορονοϊού, που δεν γνωρίζει σύνορα. Αυτό το γεγονός επιβάλλει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης, αλλά και την απομόνωση εκείνων των φωνών που, με αφορμή και την πανδημία, προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας».

«Τα μέτρα, που με καθυστέρηση εξήγγειλε η κυβέρνηση για τα hot spots των νησιών, είναι ανεπαρκή και υπονομεύονται από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης λόγω της πολιτικής εγκλωβισμού που από κοινού έχουν προωθήσει η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε φυλακή της ΕΕ για τους ξεριζωμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη φτώχεια» .

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη η συμπεριφορά των πολιτών

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η παράταξη κάνει λόγο για ανεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών ως προς τα μέτρα που θεσπίστηκαν στη μάχη απέναντι στην πανδημία και τους ζητά να συμμορφωθούν με τους κανόνες.

Ο συνωστισμός σε εθνικές οδούς και λιμάνια αποτελεί πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού. Αντί να περιορίζεται, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του κορονοϊού.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορονοϊού. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της.

Βρούτσης: "Κανονικά θα δοθούν οι συντάξεις και τα αναδρομικά "

Μία καθησυχαστική για τους συνταξιούχους δήλωση έκανε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, "τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συντάξεων θα δοθούν κανονικά".

Σχετικά με την αποζημίωση των 800 ευρώ ο κ. Βρούτσης εξήγησε ποιοι είναι οι δικαιούχοι αναλυτικά και είπε ότι η καταβολή της θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.


Γεννηματά: "Μένουμε σπίτι"

"Μένουμε σπίτι" είναι το μήνυμα της προέδρου της ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, για τον κορονοϊό και για όσους κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Το παίρνουμε απόφαση. Δεν πάμε τον κορωνοϊό εκδρομή. Ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Να τον κρατήσουμε εντός των τειχών, για να τον νικήσουμε. Δίνουμε χρόνο στο ΕΣΥ για να αντέξει. Με αισιοδοξία & ατομική ευθύνη, θα ξεπεράσουμε κι αυτήν τη δοκιμασία".

Δένδιας: "Όλοι δημιουργηθήκαμε ίσοι"

Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη είναι διαφορετική, αλλά όλοι μας δημιουργηθήκαμε ίσοι, τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Όχι στον ρατσισμό: Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη είναι διαφορετική, αλλά όλοι μας δημιουργηθήκαμε ίσοι» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Γλυφάδα WEB: Ασφαλώς "όλοι δημιουργηθήκαμε ίσοι" όμως αυταπόδεικτα ορισμένοι γίνονται πιο ίσοι.

Αναφορικά με την ανευθυνότητα την οποία επισημαίνει το κόμμα της αντιπολιτεύσεως , θεωρούμε ότι υφίστατο επί πέντε ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης τους , διότι δεν απεδείχθη η τήρηση των απαρέγκλιτων ιδεωδών της αριστεράς. Ζήσαμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και την κατάλυση καταστατικών, διακηρύξεων, ιδεωδών, κ.α.

Σχετικά με την αποζημίωση, θεωρούμε ότι δρα άνισα σε σχέση με όσα δηλώνει ο υπουργός εξωτερικών , ( αναφορικά με την ισότητα ) , διότι οι δικαιούχοι είναι ένα τμήμα της κοινωνίας μας, ενώ οι επιπτώσεις του κορωναϊού πλήττουν το κοινωνικό σύνολο.

Η αλληλεγγύη, την οποία αναφέρει το ΚΚΕ , πρέπει να είναι καθολική επί του συνόλου των πολιτών, και δεν διαπιστώσαμε κάποια ανακοίνωση από τη πλευρά τους αναφορικά με την αποζημίωση η οποία παρέχεται σε ένα τμήμα του πληθυσμού.


Στοιχεία της εξάπλωσης του κορωναϊού σε όλες τις χώρες του πλανήτη


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δηλώσεις πολιτικών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">