ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διάγγελμα Μητσοτάκη - Απαγόρευση μετακινήσεων

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας πρόσθετα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωναϊού. 

Από το πρωί της Δευτέρας  θα μπορούν να βρίσκονται στο δρόμο μόνο όσοι κινούνται προς και από την εργασία τους , είτε όσοι έχουν βγει για να αγοράσουν φάρμακα και τρόφιμα , ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. 

Ακόμα θα μπορούν να βρίσκονται στο δρόμο όσοι  επισκέπτονται γιατρό ή πρόσωπο το οποίο χρειάζεται φροντίδα. 

Επίσης, όσοι ασκούνται ατομικά, ή ανά δύο, ή συνοδεύουν το κατοικίδιό τους. 

Επιτρέπεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, όσων βρίσκονται σε αστικά κέντρα.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής του θα πρέπει να βεβαιώνεται με έγγραφο του εργοδότη του , είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση. 

Έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε, με απλό και φιλικό για τον πολίτη τρόπο, να μπορεί να λαμβάνεται η σχετική βεβαίωση μέσω διαδικτύου ή με τηλεφωνικό μήνυμα ή ακόμη και να συμπληρώνεται και χειρόγραφα.

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό, και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Τρεις θα είναι οι εναλλακτικές μετακίνησης 1. Ένα έντυπο που θα αναφέρει 6 λόγους που επιτρέπεται να μετακινηθούμε. 2. Ένα SMS στο 13033. 3. Ένα χαρτί A4 το οποίο θα πρέπει να γράφει πάνω πού θα πάει κάποιος, και τι ώρα, μαζί με την ταυτότητα του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διάγγελμα Μητσοτάκη - Απαγόρευση μετακινήσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">