ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Το ένσημο του Μάρτη»: Τραγούδι για όσους μένουν εκτός αποζημίωσης

Ο γνωστός μουσικός, συνθέτης και εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Ηπείρου, Δημήτρης Μυστακίδης, καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει εκτός κάθε βοηθήματος για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού τους περισσότερους καλλιτέχνες, με ένα χασάπικο.

Το τραγούδι, με τίτλο «Το ένσημο του Μάρτη» περιγράφει τους όρους που έθεσε η κυβέρνηση για την χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ, όροι που εξαιρούν τη συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών, ενώ περιέχει τον χαρακτηριστικό στίχο «Κι έμεινα απ’ το επίδομα εκτός, και τώρα καραντίνα πώς θα βγάλω». 

Ο Δημήτρης Μυστακίδης δεν είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει εκφράσει την πικρία και την αγανάκτησή του για τη διαχείριση του ζητήματος από την κυβέρνηση, αλλά είναι ο πρώτος που φτιάχνει ολόκληρο τραγούδι για το θέμα.

Σημειώνει, δε, ότι «μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, φωτιστές, αλλά και όλοι οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο θέαμα-ακρόαμα που εξαιρούνται από το επίδομα των 800€, μπορεί για τους αρμόδιους να είναι αόρατοι, αλλά δεν ζουν σαν αερικά».


Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Αναλογιστείτε τι σημαίνει το αντίστοιχο να ισχύει επί χρόνια !!! Άλλοι πρωτοστάτησαν για τις ραδιοτηλεοράσεις , άλλοι αγωνίστηκαν με σειρά διώξεων - κατασχέσεων για πλουραλισμό - πολυφωνία , άλλοι άσκησαν δριμεία κριτική στην προηγούμενη δημοτική αρχή - δήμαρχο,  και έτεροι λαμβάνουν συμβάσεις και χρήμα των δημοτών , καθώς επίσης , εξυπηρετούνται από την νεοδημοκρατική διοίκηση του δήμου και τον επαγγελματία της πολιτικής - δήμαρχο Γ. Παπανικολάου.  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Το ένσημο του Μάρτη»: Τραγούδι για όσους μένουν εκτός αποζημίωσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb