ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κουκάκι: Αναζητείται ο ιερέας που προσέφερε μετάληψη

Στο Κουκάκι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, φέρεται ο ιερέας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αριχειπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστηκαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Παρόμοια περίπτωση κοινωνίας πιστών, φέρεται να υπάρχει και στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι κατά τόπους εισαγγελικοί λειτουργοί και έχουν σχηματιστεί σχετικές δικογραφίες. Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησαν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας.

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε απευθύνει με εγκύκλιό του αυστηρή προειδοποίηση για την πιστή εφαρμογή του νόμου σημειώνοντας εμφατικά ότι η τήρησή του γίνεται «αδιακρίτως του υπαιτίου προσώπου».

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κουκάκι: Αναζητείται ο ιερέας που προσέφερε μετάληψη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">