ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ποια μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ;

Σε αυστηρό ύφος και με αρκετά υπονοούμενα τόσο για την «συμπτωματική» παρουσία του ηγετικού στελέχους του «Ρουβίκωνα» στο σημείο, την ώρα της συμπλοκής του αστυνομικού με τον πολίτη, όσο και για την υιοθέτηση των καταγγελλομένων από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα» ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσυκλετιστή. Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του Ρουβίκωνα, ο μοτοσυκλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. 

Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.

Σε ότι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί.

Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν. Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση».

Απάντηση του Γ. Ραγκούση

"Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην ορμπανικού τύπου δημοκρατία.

Με την ανακοίνωσή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης, επιχειρεί πλέον απαγορεύσει την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Αντί να δώσει στη Βουλή τις απαντήσεις που νομίζει σωστές, τόλμησε να μας εγκαλέσει γιατί της υποβάλλαμε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για ένα σύνολο παραβατικών συμπεριφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εμείς λοιπόν μετά τη χυδαία και αντιδημοκρατική αντίδραση της κυβέρνησης όχι απλώς επαναλαμβάνουμε τις ερωτήσεις που καταθέσαμε αλλά επιμένουμε :

Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό;

Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;

Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου στο οποίο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί και που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα;

Όσο για τις φθηνές ανοησίες περί Ρουβίκωνα, είναι οι ίδιοι οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης που μπορούν να αποδείξουν πως αυτές δεν ισχύουν. Απλούστατα διότι έχουν «τελειώσει» τον Ρουβίκωνα από 8 Ιουλίου 2019, όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά".

Γ.WEB: Το βίντεο δείχνει καθαρά ότι ξυλοκοπείται ο πολίτης από αστυνομικούς  οι οποίοι τον έχουν πετάξει στην άσφαλτο , ενώ οι υπόλοιποι τραμπουκίζουν κατά των υπολοίπων περαστικών που έδειξαν ενδιαφέρων και τους απομακρύνουν. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του 2020 , και δεν μπορεί να ενεργούν κατ' αυτόν τον τρόπο χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης.

Είναι σαφές ό,τι έχουν εντολή να ξυλοφορτώσουν κάθε πολίτη που βρεθεί στον διάβα υπουργών της κυβέρνησης και δεν τους αρέσει η ''φάτσα'' του. Αυτό το συμπέρασμα απορρέει σε εμάς.

Η ελληνική κοινωνία, η οποία διαμορφώνει κάθε φορά την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεων, πρέπει να καταλήξει τι (''σκατά'') πρέπει να ισχύει στη χώρα μας , γιατί στη θέση του ατόμου που ξυλοφορτώνουν μπορούσε να είναι ο κάθε ένας από εσάς. 

Το επιχείρημα ''ελέγχου'' αποκλείεται να ευσταθεί , διότι από τη πλευρά του Υπουργείου αναφέρετε ''συμπλοκή αστυνομικού με πολίτη'', ενώ στο συμβάν παρευρίσκονται όπως βλέπετε στο βίντεο και έτεροι αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι δεν φαίνονται για αστυνομικούς ''ελέγχου''. Αστυνομικοί συνοδείας φαίνονται.

Αν όντως οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο , όπως επικαλούνται από το υπουργείο, θα ζητούσαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ βλέπουμε καθαρά τι διαδραματίζεται.

Αυτές οι εικόνες παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα.


Όπως γράφει η σελίδα του Καλαϊτζίδη στο F.B με ημερομηνία 27/04/2020: Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας.

Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες με ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου, πιθανώς Υπουργού.

Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές.
Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει.

Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον "επίσημο" έφυγε κατ' ευθείαν.

Έχουν ξεφύγει τελείως τα πράγματα.Εντελώς όμως.

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Προχθές , παραλίγο να με σκοτώσουν δυο λιμουζίνες με φιμέ τζάμια οι οποίες πέρασαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την διασταύρωση των οδών Μεσογείων και Κύπρου με κατεύθυνση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το γεγονός στην μία λιμουζίνα να βρίσκεται ο υπουργός, η ο υφυπουργός, η ακόμα κάποιος στρατηγός, δεν δικαιολογεί τις ενέργειές τους. Κάποια στιγμή ο Ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι φέρονται απαράδεκτα και να τους τιμωρήσει. Γιατί τόση βιασύνη, τους κυνηγά κάποιος ; 

Λόγω των μέτρων του κορωναϊού δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση , και όμως έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι και με πατημένες τις κόρνες πέρασαν από την Μεσογείων και οδηγήθηκαν στην πύλη του υπουργείου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ποια μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">