ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Την ώρα της πυρκαγιάς η ''πυρασφάλεια'' Γλυφάδας έκανε βόλτες !

Σύμφωνα με μαρτυρίες που διαθέτουμε την ώρα της πυρκαγιάς στους πρόποδες του Υμηττού στο Δήμο Γλυφάδας η ''πυρασφάλεια'' Γλυφάδας έκανε βόλτες , ορισμένοι εξ αυτών στις παραλίες , και έτεροι σε πλατείες , καφενεία και καφετέριες.

Μελισσοκόμος επιχειρώντας να καπνίσει τα μελίσσια του δημιούργησε την εστία της φωτιάς με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Την πυρκαγιά , η οποία έκαψε  δυο στρέμματα έκτασης η οποία είχε αναδασωθεί στο παρελθόν , έσβησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και παρέμβαση ο 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ελληνικού, αλλά και οι Εθελοντικές Ομάδες Δασοπυρόσβεσης των  Δήμων Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, καθώς και της Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.

Γιάννης Κουρδομένος: Από τη δική μας πλευρά τίθεται ευθέως ένα και συγκεκριμένο ερώτημα: Έχοντας το βασικό δεδομένο , να έχουμε περάσει πριν από δεκαετίες δημόσια την αναγκαιότητα ειδικού εξοπλισμού - θερμικές κάμερες στον Υμηττό της Γλυφάδας, καθώς και κέντρο πυρασφάλειας - πυρόσβεσης , δεν γελοιοποιείται ο κατασκευαστής παιδικών χαρών και αναπλάσεων πλατειών, όταν αντί του Δήμου Γλυφάδας παρεμβαίνουν από τους γειτονικούς Δήμους εντός των ορίων της Γλυφάδας ;

Εμείς δεν ταυτιζόμαστε ούτε με το ΣΠΑΥ , ούτε με τους έτερους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής μας , απλά επισημαίνουμε την καθολική απουσία του Δήμου σε συγκεκριμένους τομείς , εντός των ορίων του δήμου Γλυφάδας , και ασφαλώς όπως γνωρίζεται αποδεικνύεται έπειτα από χρόνια αρκετών δημοσιευμάτων μας , ότι η αδράνεια του Δημάρχου Γλυφάδας να υιοθετήσει τις προτάσεις μας τον γελοιοποιεί σήμερα.


Όσοι επιθυμείτε ανατρέξτε στην ύλη μας και δείτε την ημερομηνία αναρτήσεως αιτήσεως προς το Δήμο Γλυφάδας να τοποθετήσει κοντέινερ στον Υμηττό της Τερψιθέας - Άνω Γλυφάδας.

Εμείς έχουμε την βεβαιότητα ότι τόσο οι αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας, όσο και αρκετοί συμπολίτες μας είχαν δει την αίτηση , διότι δέσποζε επί αρκετά μεγάλο διάστημα στην προμετωπίδα του site.

Δήμαρχε Γλυφάδας, πάτε πίσω την τοπική δημοκρατία, πάτε πίσω την προστασία της πόλης μας, πάτε πίσω την τεχνολογική ανάπτυξη, πάτε πίσω και τον Πολιτισμό.

Η προσδοκία η δική μας ήταν , αντί του ''φαρμακοτρίφτη'' , και έτερων ''εθελοντών'' , εν έτη 2020 να ολοκληρωθούν επιτέλους όσα αποτελούσαν πάγιες - θεμελιώδεις προτάσεις μας για αναβάθμιση της πόλης μας , και χωρίς κοντέινερ στον Υμηττό, χωρίς θερμικές κάμερες, κέντρο ελέγχου, και οργάνωση , ο δήμος Γλυφάδας μένει πίσω από το σύνολο των υπολοίπων, και αυτό απεδείχθη προχθές.


pyrkagia anoglyfada2
pyrkagia anoglyfada1
Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης ο οποίος υιοθέτησε όσα αναφέραμε πριν από πολλά χρόνια , για θερμικές κάμερες , και κέντρο πυρασφάλειας , τοποθέτησε και κοντέινερ στον Υμηττό , και αθωώθηκε έπειτα της προσφυγής του Δασάρχη. Ο δήμαρχος Γλυφάδας, ακολούθησε την γνωστή τακτική αδράνειας και αναλγησίας εις βάρος των αιτημάτων μας. Ποιος έσβησε την πυρκαγιά προχτές στη Γλυφάδα ; Ποιος αυταπόδεικτα προηγείται τεχνολογικά και οργανωτικά; Τουλάχιστον ντροπή . . . 


Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά , διότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και επαληθεύονται όλα . . . Ο υποφαινόμενος, εκτός των πτυχίων, δαπάνησε και πραγματικές extra 400 ώρες ώστε να διαθέτει και πιστοποίηση αναφορικά με τα συστήματα ασφαλείας. Οι επιλεγμένοι σας κ. διοικούντες - αιρετοί μπορείτε να μας πείτε τι διαθέτουν ;

Σε έτερο τοπικό δημοσίευμα αναγράφεται: Εύλογα διερωτάται κανείς , τι γίνονται τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που διατίθενται σε γραφεία , στο πυροφυλάκιο , στους εθελοντές , στα υλικά και στα οχήματα από το ταμείο του Δήμου Γλυφάδας , αφού η φωτιά ήταν μέσα στο σπίτι τους και ήταν εξαφανισμένοι όλοι τους

Εύκολο ερώτημα για τους κατοίκους της Γλυφάδας , και ασφαλώς και για το σύνολο των αναγνωστών. Οι διοικούντες - αιρετοί Γλυφάδας διαμορφώνουν όρους εκλογικής πελατείας , με τα χρήματα του συνόλου των δημοτών καλύπτουν επιλεκτικά - μονομερώς - τις αξιώσεις ορισμένων , δαπανούν υπέρογκα ποσά χωρίς να υφίσταται τεχνολογική υποδομή και οργάνωση, ( θερμικές κάμερες - κέντρο ελέγχου), και αυταπόδεικτα αν δεν υπήρχε ο πυροσβεστικός σταθμός Ελληνικού προφανώς θα είχε γίνει στάχτη για πολλοστή φορά ολόκληρος ο Υμηττός της Γλυφάδας .

Σε αυτή τη περίπτωση μη ηθελημένα πυρκαγιάς υπήρχαν παρόντες να ειδοποιήσουν άμεσα , ενώ η πυρασφάλεια Δήμου Γλυφάδας ήταν παντελώς απούσα ,  αν η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει μετά τα μεσάνυχτα ποιες θα ήταν οι συνέπειες ; ( Έχετε καλή ''οπτική'' συνολικά του Υμηττού ; Μήπως υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα ''σκοτεινά σημεία'' ; )



Το μέλλον της πυρασφάλειας 

Όσο οι αιρετοί θα διαμορφώνουν τους όρους εκλογικής πελατείας , καταλύοντας επί της ουσίας την ισχύ όσων πρέπει να ισχύουν στο τόπο μας, εμείς θα σας περάσουμε σε λίγες λέξεις το μέλλον. Ένα υπερσύγχρονο drone εφοδιασμένο με θερμική κάμερα και τηλεπικοινωνιακό υλικό αποστολής data , προγραμματισμένο στην ακτίνα δράσης του , ( χωρίς χειριστή ) , από την δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή της επόμενης ημέρας θα ''χτενίζει'' τον Υμηττό. 

# Έχουμε στον Γλυφάδα web το copyright , και την τεχνογνωσία υλοποίησης , η μήπως το έχετε εσείς ; Άλλωστε όσα γράφουμε στο παρόν τα έχουμε μεταδόσει πριν από δεκαετίες , χωρίς την συμβολή του δήμου. 

Καλή εκλογική πελατεία  . . . στους υποψηφίους δημάρχους - αιρετούς διότι επί σειρά δημοτικών διοικήσεων σύγχρονη υποδομή πυροπροστασίας δεν απέκτησε ο Δήμος Γλυφάδας. Το σύνολο των παρατάξεων αρκείται σε ημίμετρα ενώ έχουν πιστωθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ , και είναι να αναρωτιέται κάθε συμπολίτης μας , έφεραν αποτέλεσμα οι πρακτικές όλων των διοικήσεων μέχρι σήμερα ; Οι αιρετοί έχουν εικόνα ποιο είναι το μέλλον , η στη χώρα μας όλα μεταφράζονται σε εκλογική πελατεία ;

# Για όσους ασχολείστε με drone - ''παιχνίδια'' - το εν λόγω δεν έχει καμία σχέση με drone διάρκειας πτήσης 20 λεπτών. Το μέγεθός του προσεγγίζει τα δυο μέτρα ενώ οι κινητήρες του διαθέτουν και ειδικού σχεδιασμού γεννήτριες ώστε η αυτονομία της πτήσης να διαρκεί πέραν των οκτώ ωρών. 

Αντί επίλογου 

Αιρετοί του δήμου Γλυφάδας, συνεχίστε στο ''ίδιο μήκος κύματος'' , των ''ραδιούργων'' και ''ραδιοενεργών'' υπονομεύσεων,  χωρίς να καλύπτεται όσα αποτελούν τις προτάσεις των δημοτών, και ασφαλώς αντί για θερμική κάμερα μπορεί να δοκιμάσουμε οτιδήποτε άλλο !! 

Όπως γνωρίζεται και οι ''άλλοι'' μας έσπειραν τον κορωναϊό , σε πλανητικό επίπεδο , και αρκετοί από τους ''άλλους'' αυτή τη περίοδο έγιναν πολυεκατομμυριούχοι εις βάρος μας. Αναλογιστείτε ποιοι είναι ; Δια της περιφοράς , και γίνεται η μάσα της χρονιάς . . ., ενώ οι πολυεθνικές και οι φαρμακοβιομηχανίες χαρίζουν επιλεκτικά τα εκατομμύρια . Στον αντίποδα δέκα εκατομμύρια ευρώ χαρίστηκαν σε μια χούφτα οικογένειες για την πλύση εγκεφάλου ''μένουμε σπίτι'' , όσο οι έτεροι και οι ημέτεροι μεγιστοποιούσαν τα κέρδη τους.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Την ώρα της πυρκαγιάς η ''πυρασφάλεια'' Γλυφάδας έκανε βόλτες ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">