ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ζημία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον Δήμο με ενέργειες Δημάρχου

Καινοτομία του δημάρχου Γλυφάδας, και του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου, είναι με μη σύννομες ενέργειες να ακυρώνουν την υπηρεσία δόμησης ,(πολεοδομία), και στη συνέχεια να προσβάλλει παράνομα στο δικαστήριο ο ίδιος ο κ. Παπανικολάου την αυτοψία και το πρόστιμο που ετέθη στους επιχειρηματίες.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο ελέγχει τις δαπάνες των Δήμων επέστρεψε ως απαράδεκτο και χωρίς υπογραφή το  χρηματικό ένταλμα πληρωμής προς τους ιδιοκτήτες ακινήτου αφού διαπίστωσε στην συγκεκριμένη απόφαση  σοβαρές παρακάμψεις στη νομιμότητα και χωρίς την παρουσίαση κρίσιμων στοιχείων για την καταβολή του.
Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα, το οποίο διασταυρώθηκε για την εγκυρότητά του , ο Δήμαρχος Γλυφάδας γίνεται βασικός μοχλός ώστε να προκύψει ζημία του Δήμου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από κτήριο το οποίο μίσθωνε ο Δήμος Γλυφάδας για ΚΕΠ και κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση.

Πριν από 2,5 χρόνια  ζήσαμε  την παράνομη μετατόπιση του ΚΕΠ στην λεωφόρο Γούναρη. Έπειτα από καταγγελίες πήγε η πολεοδομία και έκρινε βάσει του Νόμου ο, τι το συγκεκριμένο κτίριο δεν πληρούσε τις νόμιμες διαδικασίες για να μεταφερθούν δημοτικές υπηρεσίες , και μάλιστα βρήκε παράνομα αρκετές κατασκευές. Όπως επιβάλλεται, έγινε η αυτοψία, σημειώθηκαν λεπτομερώς οι παράνομες κατασκευές και σημειώθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα στην εταιρεία που διαχειρίζεται το κτίριο.

Το ποσόν προστίμων προς τους ιδιοκτήτες ήταν της τάξεως των  846.328 χιλιάδων ευρώ που κάθε χρόνο αν δεν συμμορφωνόντουσαν οι ιδιοκτήτες θα πλήρωναν επιπρόσθετα 169.265 ευρώ ετησίως.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου πηγαίνει στα δικαστήρια την απόφαση της πολεοδομίας για να την ακυρώσει προς όφελος των ιδιοκτητών.

Την πράξη την ψήφισαν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής αβίαστα και χωρίς αιδώ ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ο δήμαρχος να προσβάλλει απόφαση της πολεοδομίας βάσει του Νόμου. Ο δήμαρχος δεν έχει ουσιαστική παρέμβαση στις εκδόσεις των αδειών αλλά μόνο διοικητική (πειθαρχικό).

Κατά περίεργο τρόπο, ο δικαστής αποφάσισε στην καταγγελία του δημάρχου ο,τι η πολεοδομία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της (μάλλον ο δικαστής ήταν και μηχανικός) και ακύρωσε το πρόστιμο για τις παραβάσεις του κτιρίου. 

Βλέποντας οι ιδιοκτήτες του ακινήτου την κίνηση ακύρωσης των προστίμων και της αυτοψίας την οποία καταγγέλλει ο κ. Παπανικολάου ( !!! ) πηγαίνουν τον Δήμο Γλυφάδας στα δικαστήρια  απαιτώντας αποζημιώσεις για τα χρόνια που οι ίδιοι κατήγγειλαν την σύμβαση με τον Δήμο.

Φυσικά ο Δήμος θέλοντας να αντικρούσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών όρισε δικηγόρο στην υπόθεση όμως ο δικαστής της Ελληνικής Δικαιοσύνης δικαίωσε τους ιδιοκτήτες και έδωσε εντολή να αποζημιώσει ο Δήμος Γλυφάδας τους ιδιοκτήτες.

Έτσι, αναγκάστηκε ο κ. Παπανικολάου από την τυφλή Ελληνική δικαιοσύνη, και αποφάσισε ο,τι πρέπει να υπακούσει στην απόφαση του δικαστή.

Φέρνει το θέμα της πληρωμής στους ιδιοκτήτες, πρώτα στην οικονομική επιτροπή, και μάλιστα πουθενά δεν αναφέρεται (τουλάχιστον σε κάποιο επίσημο έγγραφο στα εισηγητικά της υπόθεσης), πόσα χρήματα ζητούν οι ιδιοκτήτες από τον Δήμο.

Η αποζημίωση των ιδιοκτητών θα πρέπει να ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού η οικονομική επιτροπή έχει δικαίωμα έγκρισης μέχρι 60.000 ευρώ.

Έτσι, πάλι αναγκάζεται ο δήμαρχος να φέρει το θέμα για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς πάλι να υπάρχουν εισηγητικά πόσα είναι τα χρήματα , και ψηφίζεται ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες του ακατάλληλου κτιρίου, οι οποίοι αν βρισκόμαστε σε άλλη χώρα του πλανήτη θα πλήρωναν αντί να αποκομίσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των δημοτών Γλυφάδας.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο ελέγχει τις δαπάνες των Δήμων επέστρεψε ως απαράδεκτο και χωρίς υπογραφή το  χρηματικό ένταλμα πληρωμής προς τους ιδιοκτήτες ακινήτου αφού διαπίστωσε στην συγκεκριμένη απόφαση  σοβαρές παρακάμψεις στη νομιμότητα και χωρίς την παρουσίαση κρίσιμων στοιχείων για την καταβολή του.
Επισήμανση: Εκτιμούμε ότι υφίσταται ΔΙΑΠΛΟΚΗ , εσείς ; Τα χρήματα θα καταβληθούν έπειτα της απόφασης του Δ/Σ , και τελικά πόσα είναι , η απλά ''καθάρισε'' η οφειλή των ιδιοκτητών ακινήτου με παρέμβαση του Δημάρχου ; 
Το αναφέρουμε, διότι είναι γνωστό ό,τι ο Δήμαρχος Γλυφάδας προσφεύγει κατά των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ζημία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον Δήμο με ενέργειες Δημάρχου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">