ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Η Νέα Δημοκρατία των δυο μέτρων και σταθμών !

Η Νέα Δημοκρατία των δυο μέτρων και σταθμών

Την ίδια χρονική περίοδο , κατά την οποία οι διοικούντες , καθώς και οι αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας , και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος , υπονομεύουν αδιάλειπτα το ψήφισμα - εντολή πέραν των 4.500 χιλιάδων δημοτών Γλυφάδας για δημιουργία τοπικού καναλιού , έτερα στελέχη του κόμματός τους εγκρίνουν από την Περιφέρεια Αττικής το ποσό των 210.040,65 € (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) με βασικό σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργίας και των υποδομών της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου με τον δ.τ. ATTICA TV.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Από το 2014 , έπειτα της εκλογής του τέως ευρωβουλευτή Γ. Παπανικολάου στο Δήμο Γλυφάδας ξεκίνησε τοπικά η ευνοιοκρατία υπέρ των ''γαλάζιων'' υποστηρικτών του δημάρχου , με παρανόμως ανανεούμενες συμβάσεις διαρκείας, ενώ οι αιτήσεις του υποφαινόμενου για τηλεοπτικό κανάλι - Δημοτικό Μέσο - έχουν ημερομηνία το 2004 εκλογής του Κ. Καραμανλή.

Ας εξετάσουμε , σύμφωνα όσων θα διαβάσετε στη συνέχεια, ποια είναι η Νέα Δημοκρατία, των δυο μέτρων και σταθμών, και ειδικότερα ποιοι είναι οι Καραμανλικοί διοικούντες τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τοπικό μέσο στη Γλυφάδα

Εμείς λειτουργήσαμε έπειτα της κατάθεσης πλήρους φακέλου για αδειοδότηση του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' το 1991 , ενώ εκπέμπαμε στα ερτζιανά από την δεκαετία του 70.

Οι διώξεις - κατασχέσεις αντί αρωγής των αρμοδίων και του Δήμου

Το 1999 είναι γνωστό ότι έκλεισαν με βίαιο τρόπο τη λειτουργία μας, διότι δεχτήκαμε καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση με Δήμαρχο Γλυφάδας τον Σ. Λανδράκη και σύσσωμη την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Γλυφάδας. Ασφαλώς κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη.

Έχοντας αυτό το δεδομένο , το 2005 , έπειτα της εκλογής του Κώστα Καραμανλή, και έχοντας δυο επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας , κ. Στεφανόπουλου, ο οποίος καλούσε την τότε κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού να μας αδειοδοτήσει, δεχτήκαμε έτερη καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση.

Ορόσημο το 2005 στις δικαστικές προσφυγές μας

Έπειτα αυτών των ενεργειών, τη περίοδο 1999 - 2005 , οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται δημόσια, κατέθεσα σειρά αιτήσεων προς την κυβέρνηση Καραμανλή για τηλεοπτικό κανάλι, και πλήρη φάκελλο - μελέτη - αίτηση για δημοτικό μέσο στην τότε δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας με δήμαρχο τον Σ. Σφακιανάκη

Ο κ. Γιάχος τέως πρόεδρος του Δ/Σ του δήμου και νυν αιρετός ασφαλώς θυμάται την επίσκεψη της επιτροπής κατοίκων στον 4ο όροφο του Δημαρχιακού μεγάρου, καθώς και την επίδοση φακέλου - μελέτης - αιτήσεως στον κ. Σφακιανάκη , διότι σε εμάς είναι ακόμα φρέσκια η ανάμνηση με τον ίδιο στον προθάλαμο , και τον κ. Αγγούρη στα ενδότερα των γραφείων.

Ενδεχόμενος η εμπλοκή του κ. Γιάχου ως παρουσιαστή εκπομπών αυτοδιοικητικού χαρακτήρα , σε έτερο ιδιώτη ιδιοκτήτη site , ο οποίος διατηρούσε τοπικό κανάλι στην Βάρκιζα , και κεραίες αναμεταδοτών σε επίπεδο Δήμου Γλυφάδας, (!) , μπορεί να του θολώνει την μνήμη. Ασφαλώς ο Δήμος Γλυφάδας είχε συνάψει συνεργασία με τον δημότη Βάρκιζας, ενώ αδιαφορούσε επιδεικτικά για τους δημότες Γλυφάδας. 

Κυρίως, δεν υφίστατο καμία ανομία έχοντας ένας ιδιώτης - ιδιοκτήτης site και καναλιού κεραιοσυστήματα εντός δημοτικών κοιμητηρίων στον Δήμο 3Β , καθώς και σε εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα

Την τραγωδία την ζήσαμε πριν αρκετά χρόνια, την φάρσα την ζήσαμε πρόσφατα σχετικά με τον ''σωτήρα'' της Γλυφάδας , (και τους έτερους ''σωτήρες'') , ο οποίος ερχόταν να πετύχει όσα δεν επιχειρούσε ο τέως δήμαρχος , και αμέσως έπειτα των εκλογών άλλαξε μέχρι και το λογότυπο της παρατάξεως του διότι ήταν επιλήψιμο δικαστικά, όπως αφαίρεσαν το κανάλι στο πρόγραμμα της Συριζαϊκής παράταξης, και τώρα προέχει η δικαστική οδός.

Ο χρόνος βασικός μάρτυρας

Με βασικό δεδομένο την ίδρυση του δημοτικού μέσου ATTICA TV το 2008 , και σύμφωνα με όσα προηγήθηκαν , είμαστε βέβαιοι ότι μπορείτε να κρίνεται ποια είναι η ΝΔ και τα στελέχη της, διότι ο Δήμαρχος Γλυφάδας στήριξε την εκλογή Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο κ. Σφακιανάνης είχε στηρίξει το 2014 την εκλογή Παπανικολάου.

Προφανώς στον απείρως φτωχότερο δήμο Ασπρόπυργου Αττικής, των 30.000 χιλ. κατοίκων, που ίσχυσε δημοτικό μέσο οι δημότες εκπροσωπούνται από ικανούς δημάρχους - αιρετούς, ενώ στην Γλυφάδα παρελαύνουν οι πλέον ακατάλληλοι, οι οποίοι εξυπηρετούν τους σκοπούς και τις βλέψεις τους δια των Ιδιωτών με τα χρήματα των δημοτών.

Ο Δήμος για τους δημότες και όχι για τους Ιδιώτες

Εν αναμονή των ενεργειών του δήμου Γλυφάδας, για έτερο ιδιοκτήτη site , ο οποίος επιχειρεί με την υποστήριξη δημάρχων και δημοτικών αρχών των όμορων δήμων δημιουργία καναλιού από την Γλυφάδα σε βάρος της εντολής μας πέραν των 4.500 χιλιάδων κατοίκων.

Δείτε τις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του αποφασίζει κατά πλειοψηφία :

Α) Εγκρίνει τη σκοπιμότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου ATTICA TV, για την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος παροχής υπηρεσιών αναφορικά με την ανάληψη και εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών. 

Β) Εγκρίνει τη σύναψη και τους όρους του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης Δήμου Ασπροπύργου ATTICA TV, για την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος παροχής υπηρεσιών αναφορικά με την ανάληψη και εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών, συνολικού προϋπολογισμού 210.040,65 € (μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Άρθρο 1. ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 

1.1 Η σύμβαση οριζόντιας συνεργασίας αφορά την εκπόνηση και εφαρμογή ενός Προγράμματος συνεργασίας και παροχής υπηρεσιών αναφορικά με την ανάληψη και την εκτέλεση τηλεοπτικών παραγωγών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ασπροπύργου και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου – ATTICA TV και με δ.τ. ATTICA TV, νομίμως εκπροσωπουμένων, με βασικό σκοπό την αναβάθμιση της λειτουργίας και των υποδομών της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου με τον δ.τ. ATTICA TV και μέσω αυτής του Δήμου Ασπροπύργου σε συνδυασμό με την τηλεοπτική ενημέρωση, πληροφόρηση, προβολή και προώθηση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου : 

α) Να ενισχυθεί γενικότερα η προβολή της Αττικής μέσω της παρουσίασης των αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής. 

β) Να προβληθεί το πρόγραμμα, η ειδησεογραφία, οι εκδηλώσεις (λόγου, πολιτισμού, αθλητικές), οι αναπτυξιακές δραστηριότητες της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με τις καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητές της. 

γ) Να πληροφορηθεί ειδικότερα, το κοινό για την δημιουργία ή εκμετάλλευση αναψυκτηρίων, επιμορφωτικών κέντρων, συνεδριακών κέντρων, εκθεσιακών κέντρων, αθλητικών κέντρων, την εκτέλεση επιμορφωτικών και άλλων συναφών προγραμμάτων, την προβολή κάθε δραστηριότητας που σχετίζεται με την αναβάθμιση την ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Αττικής. 

δ) Να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η λειτουργία και η ποιότητα των δομών της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεόρασης του Δήμου Ασπροπύργου με δ.τ. ATTICA TV, στον οποίο (Δήμο) ανήκει και με απόφαση του οποίου συστάθηκε. 

ε) Να ενισχυθεί η προβολή των αναγκών των κατοίκων του Δήμου Ασπροπύργου αλλά και εν γένει των αναγκών των κατοίκων όλης της Περιφέρειας Αττικής. Και άλλες ενέργειες όπως προβλέπονται από την νομοθεσία για την λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Τηλεόρασης ειδικού σκοπού. 

1.2 Η παρούσα προγραμματική Σύμβαση Οριζόντιας Συνεργασίας περιλαμβάνει μία συμφωνία που δεσμεύει τους Συμβαλλομένους για κάθε επέκταση του ως 9 άνω αναφερομένου Προγράμματος Τηλεοπτικών Παραγωγών ή/και Αιτήματος Τροποποίησης.



Τιμητικό διάταγμα με επιγραφή του 313-312 π.Χ. στην οποία αναφέρεται ότι ο δήμος Αιξωνής - σημερινός Δήμος Γλυφάδας , τιμά τους χορηγούς Αυτέα και Φιλοξενίδη.

Η χορηγία αποτελούσε έναν πολύτιμο κοινωνικό και πολιτισμικό θεσμό, όπως διακηρύσσει και το ψήφισμα της Αιξωνής (σημερινού Δήμου Γλυφάδας): "στην γενναιοδωρία των χορηγών βασίζεται η καλλιτεχνική δραστηριότητα". Πρόκειται για τιμητικό ψήφισμα σε στήλη του 313/2 π,Χ. για δύο χορηγούς, τον Αυτέα και τον Φιλοξενίδη, οι οποίοι "καλώς και φιλοτίμως εχορήγησαν".

Η λέξη "χορηγία" είναι βαρυσήμαντη και περικλείει τις έννοιες γενναιοδωρία, δοτικότητα, αφθονία, διότι το μόνο αντάλλαγμα για τον χορηγό-ευεργέτη ήταν και είναι αποκλειστικά και μόνο η "τιμητική" πίστωσή του από την πολιτεία και την κοινωνία για την κοινωνική ευποιία του.

Οι επιχορηγήσεις στις τέχνες δεν είναι ανακάλυψη των νεότερων χρόνων. Η τέχνη έχει ανάγκη χρημάτων για να μπορέσει να ευδοκιμήσει και συχνά άνθισε επιχορηγούμενη από ανθρώπους και φορείς σε διάφορες συνθήκες και εποχές. Ήδη από την αρχαιότητα για παράδειγμα οι δραματικοί αγώνες προϋπέθεταν για την πραγματοποίησή τους την ύπαρξη Χορηγίας (που ήταν η μία από τις τέσσερις λειτουργίες της Πολιτείας – Οι άλλες τρεις ήταν η τριηραρχία, η γυμνασαρχία και η σίτιση).

Ο Χορηγός αναλάμβανε το σύνολο των εξόδων της παραγωγής και ήλπιζε στη διάκριση της παράστασής του, χωρίς αυτή η διάκριση να συνεπάγεται άλλου είδους αντισταθμιστικά. ( Έτσι λειτούργησε επί σειρά ετών ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM, σε εποχές που οι έτεροι γέμιζαν τις τσέπες πίσω από την πλάτη των Γλυφαδιωτών με χρήματα που τους παρείχαν οι εκάστοτε Δήμαρχοι. Ενδέχεται να ξεχάσουμε πόσες χιλιάδες συμπολιτών μας θεωρούσαν ότι ο σταθμός ήταν του Δήμου και εμείς εργαζόμενοι με μισθούς από το Δήμο ; Ο Δήμαρχος Γλυφάδας γνωρίζει ό,τι όσα προαναφέρουμε τα έκανε στη πράξη για τους ''Σκούφηδες'' και τους ''Καραχάλιους'', όχι για όσους πρωτοστάτησαν στη πόλη. )

Αναλογιστείτε πως πρέπει να αποκαλούνται όσοι ξενόφερτοι δήμαρχοι - αιρετοί παρέλασαν επί δεκαετίες στο Δήμο Γλυφάδας , και συνολικά υπονόμευσαν δημότες οι οποίοι ανιδιοτελώς προσέφεραν επί δεκαετίες τα χρήματά τους για τοπική λειτουργία , και ασφαλώς δέχτηκαν και σειρά διώξεων - κατασχέσεων ως ''τιμητική διάκριση'', καθώς επίσης , αιτήθηκαν την συμβολή του Δήμου για οργανωμένο μέσο όλων των δημοτών και την αρνήθηκαν.

Αυταπόδεικτα από τους αυτόχθονες ίσχυε τοπικά εντελώς διαφορετικός Πολιτικός Πολιτισμός από τα ''νεα'' ήθη και έθιμα των ξενόφερτων , οι οποίοι όχι απλά δεν συνέβαλαν , αντιθέτως , διαμόρφωσαν όρους καπηλείας και υπονομεύσεων. ( Και μετά σου λένε ό,τι για όλα ευθύνεται ο Γιαννακόπουλος, ο οποίος αποκαλεί τον Δήμαρχο Αρχι . . . . . . )

Υ.Γ: Μας προκαλεί θλίψη το γεγονός ό,τι ο Δήμαρχος , ως ευφυής άνθρωπος συμπεραίνει  την ακεραιότητα του χαρακτήρα μας , και ό, τι κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να μας εξαγοράσει. Το αντίστοιχο και με κάποιους αιρετούς, και αυτό πολέμησαν ορισμένοι μέχρι σήμερα για λόγους δικής τους ιδιοτέλειας. Ο πήχης έπρεπε να πάει λίγο ψηλότερα , και δεδομένης της νεοελληνικής νοοτροπίας δεν πήγε. Εμάς δεν μας καλύπτουν οι τακτικές των ''επιθέσεων'' , το ζητούμενο ήταν το αποτέλεσμα. Άλλωστε ακομμάτιστοι είμαστε επί δεκαετίες, αχρωμάτιστοι είμαστε και σήμερα. Όσοι αρνήθηκαν το αποτέλεσμα θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα αποτελούν παρελθόν για τον Δήμο.

Υ.Γ 1: Εμείς πρωτοστατήσαμε, διαθέτουμε τα πειστήρια των αιτήσεων, τεχνογνωσία διαθέτουμε, εργασιακή εμπειρία επίσης, πληθώρα ανενεργών μηχανημάτων διαθέτουμε, και αναμένουμε την συμβολή Δημάρχου και αιρετών σε έτερο ιδιοκτήτη site για τις δικαστικές πλέον προσφυγές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Η Νέα Δημοκρατία των δυο μέτρων και σταθμών ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">