ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οικογένεια Μητσοτάκη: Επίσημοι λομπίστες των βιομηχανικών αιολικών πάρκων ?

Το Πράσινο Ταμείο μετατρέπεται σε μηχανισμό στήριξης του αιολικού λόμπι στη χώρα μας, εγκρίνοντας πρόγραμμα ύψους 130.000 ευρώ, ώστε να καμφθεί η εναντίωση των τοπικών κοινωνιών στο ανεξέλεγκτο στήσιμο χιλιάδων ανεμογεννητριών ανά την επικράτεια.

Την υλοποίησή του αναλαμβάνουν το Ινστιτούτο EPLO και το Φόρουμ «Συγκλίσεις», που ιδρύθηκε από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του νυν πρωθυπουργού.
Με στόχο έναν κόσμο με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια ! Μηδέν + Μηδέν + Μηδέν = 0 , ενώ  6.000.000,00 + 4.000.000,00 + 130.000,00 = 10.130.000,00 € )
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Convergences Greece Forum- «Συγκλίσεις» και του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) που έκανε και τη σχετική πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ιδρύτρια του φόρουμ «Συγκλίσεις» είναι η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Με αυτή του την απόφαση το Πράσινο Ταμείο, αν και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μετατρέπεται σε μηχανισμό στήριξης του αιολικού λόμπι στη χώρα μας, αφού το πρόγραμμα, εκτός της αναστροφής του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί για τα αιολικά, αποσκοπεί στην αποσόβηση του ενδεχομένου παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξαιτίας παρανομιών που έχουν καταγγελθεί σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση των αιολικών στη χώρα μας.

Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο πάντως ένα νομικό πρόσωπο του δημοσίου, πόσο μάλλον φορείς που συνδέονται άμεσα με τον Πρωθυπουργό, να δημιουργούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κινήματα που εκφράζουν βάσιμες και σοβαρές αντιρρήσεις ώστε να επωφεληθούν οι εγχώριες και ξένες εταιρίες που συνωστίζονται για την εκμετάλλευση των αιολικών πάρκων.

Η σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, έγινε στις 10 Ιουνίου και σύμφωνα με το σχετικό πρακτικό, ο σκοπός της ανάθεσης περιγράφεται, δίχως περιστροφές:

«Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης κοινής πρωτοβουλίας ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ και EPLO/ISD για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων στην εγκατάσταση Αιολικών έργων, με τρόπο ισόρροπο και κοινά αποδεκτό, η ανάγκη για οργανωμένα επόμενα βήματα είναι ιδιαίτερα επιτακτική: 

οι αντιδράσεις κλιμακώνονται, με σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές, και πολιτικές διαστάσεις, ενώ οι πιέσεις από την ΕΕ είναι πολύ πιθανό να ενταθούν (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) μέσω παρεμβάσεων προς την Κομισιόν των αντιτιθέμενων. 

Η παρούσα πρόταση προγράμματος αποσκοπεί στην ανάπτυξη των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με παράλληλη διασφάλιση του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συναίνεσης και τη διατήρηση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, καθώς και την διατύπωση προτάσεων για το ενδεδειγμένο μίγμα λύσεων και τεχνολογιών».

Συνολικός Προϋπολογισμός: €130.000» και λαμβάνοντας υπόψη την υπ’ αριθμ. 697/04-02-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΚ046Ψ844-ΟΩΜ) Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Έγκριση Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» και διάθεση πίστωσης ποσού 6.000.000,00 € για την υλοποίησή του και συγκεκριμένα τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 : ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Π/Υ: 4.000.000,00 € καθώς και τις δεσμεύσεις – εντάξεις χρηματοδοτήσεων του Πράσινου Ταμείου, από το σχετικό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα για το 2020.




Ποιοι είναι οι φορείς:

Το Πράσινο Ταμείο είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που ιδρύθηκε το 2010, αποτελεί συνέχεια, παλαιότερου φορέα με σκοπό τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη προγραμμάτων για ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, η στήριξη της περιβαλλοντικής πολιτικής της χώρας. Χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους ενώ κατά καιρούς έχουν απορροφηθεί πόροι, όπως τα πρόστιμα από τη διατήρηση των ημιυπαίθριων χώρων.

Το EPLO/ISD είναι το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου με στόχο την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας μέσω της χρηστής διακυβέρνησης,

Οι ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ/Convergences Greece Forum είναι σύμφωνα με τους υπεύθυνους μια πλατφόρμα που συνενώνει οργανώσεις, οργανισμούς, εταιρίες, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, «με στόχο έναν κόσμο με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια!» όπως αναφέρουν. Ιδρυτής και Πρόεδρός του είναι η αδερφή του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με εσάς, γνωρίζω τι συμβαίνει με εμάς αναφορικά με την αδερφή Κυριάκου και Ντόρας Μητσοτάκη , η οποία δραστηριοποιείται σε μια πλατφόρμα που συνενώνει οργανώσεις, οργανισμούς, εταιρίες, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, με στόχο έναν κόσμο με Μηδέν Αποκλεισμό , Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα , Μηδέν Φτώχεια !

Μάλλον τυχαίο είναι και αυτό. 

Αναμένουμε ακόμα ''το κόσμο με μηδέν αποκλεισμό και μηδέν φτώχεια'' από τις πολιτικές που εφαρμόζει επί ένα χρόνο ο Μητσοτάκης και η ΝΔ , όμως είναι ξεκάθαρο  ό, τι οι επονομαζόμενες  ''ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ'' , καθώς και η αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας , αντί των συμβατικών ρυπογόνων μορφών ενεργείας, δέσποζαν πριν από δεκαετίες στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις του κατασχεμένου επί διακυβέρνησης ΝΔ ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ο οποίος δεν αδειδοτήθηκε , επίσης, επί διακυβέρνησης ΝΔ. 

Μάλλον τυχαίο είναι και αυτό. 

Όπως αναφέρουμε σε προηγούμενο άρθρο , η κλιματική αλλαγή η οποία επιδρά δραστικά κατά του κλίματος και του περιβάλλοντος , καθώς και της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου , έχει σημείο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα, και στη χώρα μας, την αδράνεια αξιοποιήσεως των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας. Καθόλου τυχαίο αυτό.

Αναφορικά με τα εκατομμύρια ευρώ, θα διαμορφώσουν όσα επικαλείται η αδερφή του πρωθυπουργού ; Το αναφέρω διότι πριν από δεκαετίες οι προτάσεις περιελάμβαναν την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον  Υμηττό, και βρέθηκαν πλειάδα έτερων ''προστατών'' , που προστάτευαν τον Υμηττό, ο οποίος αντί αξιοποιήσεως κάηκε επανειλημμένα.

Βέβαια, αυτοί κάνουν τη ''δουλίτσα'' τους, είτε με καμένο τον Υμηττό, είτε και με ορισμένες αναδασώσεις οι οποίες γίνονται, είτε ακόμα με χρήματα των Ο.Τ.Α τα οποία αξιοποιούνται για την ''ποιότητα ζωής'' των κατοίκων. 

Ασφαλώς οι πύργοι - κολώνες της ΔΕΗ , καθώς και τα κεραιοσυστήματα των ραδιοτηλεοράσεων και του Ο.Τ.Ε , δεν προκαλούν καμία δυσαρμονία στο περιβάλλον. Το πρόβλημά τους ήταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , καθώς επίσης, να χαρακτηριστεί Β' Κέντρο Εκπομπής ο Υμηττός στα όρια Ελληνικού - Γλυφάδας, δεδομένου ότι υφίστανται οι κεραίες του Ο.Τ.Ε.

Σημείωση: Από την αρχή υπήρχε σκοπιμότητα, διότι πουθενά αλλού, σε παγκόσμια κλίμακα, και σε επίπεδο Ελλάδας, όταν επίσημο κέντρο εκπομπής είναι ο Υμηττός - Βουνό, δεν χρησιμοποιείς για τις ανάγκες κάλυψης ραδιοτηλεοράσεων περιοχή που διαχωρίζεται από Θάλασσα. Εννοούμε την Αίγινα

Η ''προστασία'' του Περιβάλλοντος 

Η λήψη έπρεπε να γίνεται από τον Υμηττό, όμως κάποιοι φρόντισαν να μην ισχύσει ο Υμηττός στα όρια της Γλυφάδας, και ευρύτερα ως Β' Κέντρο Εκπομπής. Ποιοι λέτε να είναι , και γιατί ο Ο.Τ.Ε δεν πήγε τα κεραιοσύστήματά του στην Αίγινα , '' που είναι καλύτερα '' , και χρησιμοποίησε τον Υμηττό στη Γλυφάδα , στη Βούλα κ.α. ;

Και έπειτα σου λένε ό, τι ενδιαφέρονται για ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμό ! Ποια ισχύς χρησιμοποιείται από την Αίγινα, και ποια ισχύ θα χρησιμοποιούσαν από τον Υμηττό τα Ραδιοτηλεοπτικά μέσα Ιδιωτών και της Ε.Ρ.Τ , η ακόμα η  DIGEA των ιδίων διαπλεκομένων ιδιοκτητών ; Είναι το ίδιο ; Εσείς που μας διαβάζεται κάντε ένα υπολογισμό χιλιομέτρων, η μιλίων, και το συμπέρασμα θα είναι ξεκάθαρο γιατί οι κεραίες των κατοικιών , έπειτα από την Αργυρούπολη, ''κοιτάζουν'' - στρέφονται ανάποδα.

Εμείς που ''δεν έχουμε πάει ποτέ στην Αίγινα'', δεν γνωρίζουμε τι ισχύς απαιτείται για εκπομπή, ώστε να καλύψεις τα νοτιοανατολικά προάστια, και τι ισχύς θα χρειαζόταν από τον Υμηττό. Ακριβώς το ένα δέκατο της ισχύος. Με βασικό δεδομένο ότι υπάρχει ρεύμα στον Υμηττό - Γλυφάδας - Βούλας κ.α., και μπορούν να λειτουργήσουν μικρούς αναμεταδότες - χαμηλής ισχύος , όπως ο Ο.Τ.Ε , γιατί χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα την Αίγινα ;

* Ελπίζω να έχετε μπει στο κλίμα, διότι η αυξημένη ισχύς πομπών ραδιοτηλεοράσεως συνεπάγεται σε μεγαλύτερη κατανάλωση άνθρακα , άρα ρύπανση του περιβάλλοντος. 

* Ο βασικός λόγος που την δεκαετία του 90 από τις τοπικές μεταδόσεις μας προτείναμε την ψηφιακή μετάβαση , καθώς και την ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ρ.Τ , η οποία καθυστέρησε μερικές μόνο δεκαετίες, υλοποιήθηκε με τα χρήματά μας, ( του Ελληνικού λαού - κοινωνίας ), και μας άφησε εκτός. Στη συνέχεια αυτών των πολιτικών Τσίπρας - Παππάς επεδίωκαν την παραμονή τους στην εξουσία ! 

* Μεταξύ μας ειλικρίνεια, διότι αριστερό κόμμα διακυβέρνησης, και σε αυτόν τον τομέα, θα υλοποιούσε μια πλατφόρμα δημόσιας ραδιοτηλεοράσεως παρέχοντας τη δυνατότητα να ακούγονται τα κομματικά,  τα πανεπιστημιακά,  τα κοινωνικά, και τα δημοτικά τοπικά μέσα, ώστε να προκύψει switch off των εκατοντάδων πομπών σε επίπεδο νομών της χώρας. Αυτή ήταν η πρότασή μας. Εφικτό, η ανέφικτο ; 

* Ακούμε ορισμένους οι οποίοι αξιώνουν να είναι γεμάτες όλες οι συχνότητες, και μάλιστα με πολλά KW , ώστε να μην ακούγονται οι Τουρκικοί και Βαλκανικοί σταθμοί. Και να ακούγονται , γνωρίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας μας Τουρκικά , η Βουλγάρικα, η οποιαδήποτε άλλη γλώσσα ώστε να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της δικής μας ; Προφανώς μας εμπαίζουν, όταν η πλύση εγκεφάλου γίνεται από Αμερικανικές πολυεθνικές στο διαδίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί η πλειονότητα. Αυτό σαφώς δεν το ''βλέπουν'' και δεν αξιολογείται. 

* Φεύγοντας από τη σελίδα μας κατευθείαν στον Αλαφουζέϊκό ραδιοτηλεοπτικό όμιλο ο οποίος ''προστατεύει'' το περιβάλλον. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οικογένεια Μητσοτάκη: Επίσημοι λομπίστες των βιομηχανικών αιολικών πάρκων ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">