ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

GLYFADA WEB: Χρειάστηκαν 30 χρόνια για την ολοκλήρωση ψηφιακών δικαιολογητικών

Τη δυνατότητα να εκδίδουν αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, γάμου, και συμφώνου συμβίωσης από τον υπολογιστή, ή το κινητό τους, έχουν από σήμερα οι πολίτες, μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ: Απαιτήθηκαν 30 χρόνια , από τους πλέον ''ικανούς'' της πολιτικής και των κομμάτων στη χώρα μας, ώστε να εφαρμόσουν όσα περάσαμε δημόσια - ραδιοφωνικά - πριν από τρεις δεκαετίες ! Τόση ικανότητα. Να έχουμε συνολικά , εικόνα, ποιοι καταλαμβάνουν τις καρέκλες. Εσείς που διαβάζεται το κείμενο , την περίοδο των προτάσεών μας δεν ζούσατε, και όσοι ζούσαν , ήταν προσαρμοσμένοι στα δεδομένα εκείνης της εποχής. Ουρές, αιτήσεις, χαρτομάνι, ταλαιπωρία, από γραφείο σε γραφείο, κ.α., συνέθεταν το πάγιο σκηνικό της χώρας μας, ενώ η Ψηφιακή σύγκλυση - ο εκσυγχρονισμός - αποτελούσε διακήρυξη και όνειρο θερινής νυκτός.
Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά εμπλουτίζουν τη λίστα των εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας εδώ και τρεις εβδομάδες – δηλαδή τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Σε σύντομο χρόνο θα διατίθενται επίσης για έκδοση μέσω της πλατφόρμας τόσο το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, όσο και το απόσπασμα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

Η υπηρεσία παρέχεται με τη συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Διευκρινίζεται ότι αυτήν τη στιγμή τα διαθέσιμα προς έκδοση αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων είναι όσα έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί μετά τις 8/5/2013. Για τα προγενέστερα αυτής της ημερομηνίας αποσπάσματα πρόκειται να ανακοινωθεί εναλλακτική διαδικασία έκδοσης.

Περαιτέρω, από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά τόσο για τους ίδιους προσωπικά, όσο και για τα ανήλικα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους. Έτσι, δίνεται τέλος σε μια σημαντική εκκρεμότητα για τους γονείς, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικά δημοτολογίου και αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για όσα πρόσωπα μέχρι 18 ετών είναι συνδεδεμένα στο ΑΦΜ τους.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες λειτουργίας, το reg.services.gov.gr έχει εκδώσει περισσότερα από 66.000 πιστοποιητικά δημοτολογίου.

Υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση εκδίδονται κατά προσέγγιση 5.900.000 πιστοποιητικά δημοτολογίου και 550.000 αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων στη χώρα. Από αυτά, περίπου τα μισά αφορούν σε νέα γεγονότα ζωής ενώ τα άλλα μισά αποτελούν επανέκδοση ληξιαρχικών πράξεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: GLYFADA WEB: Χρειάστηκαν 30 χρόνια για την ολοκλήρωση ψηφιακών δικαιολογητικών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">