ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: 83 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος της Μαριάννας Λάτση από την πώληση των μετοχών της

Επενδυτικά κεφάλαια της Brevan Howard καθώς και ο συνιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων, Τρύφων Νάτσης και η σύζυγός του, Δέσποινα Νάτση είναι οι επενδυτές που απέκτησαν τις μετοχές της Lamda Development, οι οποίες πουλήθηκαν τις περασμένες ημέρες από την εταιρεία Consolidated Lamda Holdings (CLH), στο πλαίσιο της εξόδου της Μαριάννα Λάτση από την εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και από το έργο στο Ελληνικό. 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 η Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων, «σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το Νόμο 3556/2007 και τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ, έκαστος όπως ισχύει, ότι σύμφωνα με την από 27 Ιουλίου 2020 TR1 γνωστοποίηση, που υπέβαλε η εταιρεία Brevan Howard Capital Management Limited (BHCML), η οποία έχει έδρα στο Jersey, είναι αδειοδοτημένη και ρυθμίζεται από την Jersey Financial Services Commission, οι ακόλουθα αναφερόμενοι, Brevan Howard TN Macro Master Fund Limited (BTN), Brevan Howard Master Fund Limited (BHM) και Brevan Howard Multi-Strategy Master Fund Limited (BMS) και κος Τρύφων και κα Δέσποινα Νάτση κατείχαν την 24 Ιουλίου 2020 συνολικά 11,233,029 κοινές μετοχές με δικαιώματα ψήφου στην Εταιρεία, ήτοι, 6,36% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. «Στην ως άνω γνωστοποίηση διευκρινίζεται ότι η BHCML διαχειρίζεται τα κεφάλαια BHM, BTN και BMS, τα οποία συνολικά την 24 Ιουλίου 2020 είχαν στην κυριότητά τους 2,8291% των δικαιωμάτων ψήφου, ενώ ο κος Τρύφων Νάτσης και κα Δέσποινα Νάτση είχαν στην κυριότητά τους κατά την ως άνω ημερομηνία 3,5267% των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία.

Οι κος Τρύφων Νάτσης και κα Δέσποινα Νάτση συνδέονται με την BHCML, ώστε αθροιζόμενα ο έλεγχος και ιδιοκτησία από την BHCML και τον κο Τρύφωνα Νάτση και την κα Δέσποινα Νάτση ξεπέρασε το όριο, που πρέπει να γνωστοποιηθεί. Τα BHM, BTN και BMS κεφάλαια έχουν έδρα στα Cayman Islands με δικά τους διοικητικά συμβούλια. Το κάθε ένα από αυτά έχει ως δικαιούχους άλλα τροφοδοτικά κεφάλαια, ένα στα Cayman Islands και ένα στο Delaware. Αυτά τα τροφοδοτικά κεφάλαια, που έχουν κοινά διοικητικά συμβούλια με τα κεφάλαια BHM, BTN και BMS, έχουν ως δικαιούχους τους επενδυτές των τροφοδοτικών κεφαλαίων. Τα κεφάλαια BHM, BTN και BMS έχουν διορίσει ως διαχειριστή τους την BHCML. Τα φυσικά πρόσωπα κος Τρύφων Νάτσης και κα Δέσποινα Νάτση έχουν στην κυριότητά τους μέσω του κοινού λογαριασμού μετοχές της εταιρείας. Ο κος Τρύφων Νάτσης είναι συνιδρυτής της Brevan Howard και ασκεί διακριτική ευχέρεια όσον αφορά στις επενδύσεις των κεφαλαίων BHM, BTN και BMS», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Orilina Properties: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για μετοχές Λάτση και Ελληνικό

Η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Develοpment, τόσο ως εταιρεία όσο και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «σε απάντηση των αναληθών, ανακριβών και προσβλητικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που αφορούν τη δήθεν εμπλοκή της εταιρείας μας στην αγορά μετοχών της εταιρείας Lamda Develοpment, διευκρινίζονται τα κάτωθι:

Η εταιρεία ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, λειτουργεί δε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπό τις διατάξεις του Ν. 2778/1999 «περί Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας – Εταιρριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και άλλες διατάξεις». Η εταιρεία ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Develοpment, ουδέποτε κατείχε ή κατέχει μετοχές της εν λόγω εταιρείας.

Το παρόν προσυπογράφεται απ’ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίοι προσωπικά ούτε κατείχαν ούτε κατέχουν μετοχές της εταιρείας Lamda Develοpment.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 στη Βουλή εκτυλίχθηκε άγρια αντιπαράθεση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με το ποιος απέκτησε τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση από την επένδυση στο Ελληνικό. Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι μετοχές που πούλησε η Μαριάννα Λάτση από τη συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού κατέληξαν σε εταιρεία που συμμετέχουν ο αδελφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Στέλιος, ενώ στα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας βρίσκεται ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος, αλλά και η Μιράντα Ξαφά. «Pρέπει ο Υπουργός να πει στο σώμα σε ποιο fund μεταβίβασε τις μετοχές της η κ. Λάτση, διότι εδώ μιλάμε για επικίνδυνες καταστάσεις, για σύγκρουση συμφερόντων καραμπινάτη».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος έκανε λόγο για fake news. «Υπάρχει ένα ελβετικό fund, σε αυτό συμμετέχει ένας Έλληνας που λέγεται Νάτσης, μόνιμος κάτοικος Ελβετίας. Αυτό το fund αγόρασε ένα κομμάτι των μετοχών της κ. Λάτση. Επίσης, μετοχές αγόρασαν άλλα δύο funds του εξωτερικού. Αυτός ο Έλληνας που είναι συνιδιοκτήτης του ελβετικού fund έχει βάλει χρήματα ο ίδιος σε ένα ελληνικό fund που λέγεται Οριλίνα. Σε αυτό το ελληνικό fund είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, ο κ. Στέλιος Ζαββός και η κυρία Ξαφά. Το fund Οριλίνα δεν έχει αγοράσει μετοχές της κ. Λάτση. Ένας από τους επενδυτές του Οριλίνα για δικό του λογαριασμό έχει αγοράσει μετοχές της κυρίας Λάτση. Άρα, fake news… Καμία σχέση ο κ. Ζαββός, ο κ. Σαμαράς και η κ. Ξαφά με τις μετοχές της κ. Λάτση στο Ελληνικό».


Οι πληροφορίες για την αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση κάνουν λόγο για μία συνειδητή ενδοοικογενειακή απόφαση διαφοροποίησης των επενδυτικών επιλογών της κόρης του Γιάννη Λάτση και της Εριέττας Τσουκαλά η οποία παραχώρησε τις μετοχές που διατηρούσε μέσω της Consolidated Lamda Holdings (CLH), στη Lamda Development.

Σε πρώτο πλάνο για την κ. Λάτση είναι η ναυτιλία, εξ ου και αποφάσισε να μην συμμετάσχει εφεξής στο project του Ελληνικού. Το έργο μάλιστα έχει ωριμάσει τόσο ώστε η αποχώρησή της να μην δημιουργήσει κλυδωνισμούς και δεύτερες σκέψεις στους επενδυτές. Ακόμα και να υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, αυτές διευθετήθηκαν σε κλίμα συνεννόησης.

Εδώ και καιρό άλλωστε η οικογένεια Μαριάννας Λάτση έχει αποχωρήσει από τις τραπεζικές δραστηριότητες του Ομίλου, κρατώντας κυρίως τα ηνία της ναυτιλιακής εταιρείας του ομίλου Latsco Shipping Ltd  με επικεφαλής τον κ. Πάρι Λάτση-Κασιδόκωστα. Το Real Estate εξάλλου έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και η αλήθεια έιναι πως το Ελληνικό είναι τουλάχιστον ως έργο χρονοβόρο με τις συνθήκες να μεταβάλλονται από καιρού εις καιρόν.

Την ίδια ώρα οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση ξεκαθάρισαν μέσω ανακοίνωσης της CLH ότι “διατηρούν τη συμμετοχή τους στη Consolidated Lamda Holdings (CLH) και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού”.

Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή 24/7, στο πλαίσιο συμφωνίας των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) πώλησε πακέτο μετοχών 8,9 εκατομμυρίων μετοχών της Lamda Development προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development και στο έργο του Ελληνικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες το 1ο πακέτο των 5.000.000 μετοχών που πουλήθηκε, μεταβιβάστηκε στο βρετανικό fund Brevan Howard.

Τα 2 επιπλέον πακέτα συνολικού ύψους 3,9 εκατ. μετοχών, έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιον μεταβιβάστηκαν αν και εκτιμάται οτι τα αγόρασε και πάλι το Brevan Howard του κ. Τρύφωνα Νάτση που έχει δείξει διάθεση επένδυσης σε ακίνητα στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια. H συναλλαγή και των 3 πακέτων έγιναν από την Credit Suisse και την Eurobank.


Από σήμερα θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη διάθεση συμπληρωματικού πακέτου 5.992.760 μετοχών της Lamda Development. Συνολικά, θα μεταβιβαστούν από πλευράς οικογένειας Μαριάννας Λάτση 14,89 εκατ.μετοχές της Lamda Development, που αντιστοιχούν στο 8,43% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι συναλλαγές η Consolidated Lamda Holdings θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Development, διατηρώντας τον έλεγχο επί της Lamda Development.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την ρευστοποίηση των περίπου 14.900.000 εκατ. μετοχών η κ. Λάτση θα αποκομίσει 83,440 εκατ. ευρώ.

Επισήμανση: Σε καλή μεριά τα 83 εκ. ευρώ , καθώς επίσης, καλά κέρδη στο σύνολο των υπολοίπων από τον ληστεμένο Βόσπορο , ο οποίος μεθοδευμένα επί Χούντας απαλλοτριώθηκε - ληστεύτηκε από τους Ιδιοκτήτες του - ώστε ετεροχρονισμένα να χαριστεί στους φερόμενους 'επενδυτές'. 

Είναι άλλο ένα κύριο θέμα ελλειμματικής δικαιοσύνης στη χώρα μας, καθώς και αποκαταστάσεων από τη πλευρά αστικών πολιτικών κομμάτων , κυρίως των ληστοσυμμοριτών.

Η κοινωνία μας παρακολουθεί πόσους εξαγόρασε η οικογένεια Λάτση, καθώς ποιοι είναι, και τι πράττουν για μια χούφτα δολάρια. Εννοούμε πόσο άτιμοι μπορούν να γίνουν ορισμένοι , και εν συνεχεία να διατείνονται ό,τι συμβάλουν την κοινωνία θετικά , είτε ότι ενημερώνουν. Είναι εντελώς αστείο, ως γελοίο φαινόμενο, διότι δεν ενημερώνουν όπως απαιτείται.

ΒΟΣΠΟΡΟΣ: Εκατό οικογένειες έχασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, οι οποίες διέμεναν σε μια συνοικία επί 50 ολόκληρα χρόνια, και όταν πλέον αποδεσμεύτηκε ο χώρος καμία κυβέρνηση δεν προέβη σε αποκαταστάσεις. Επί χούντας απαλλοτριώθηκαν, ενώ με την αποκατάσταση των πολιτικών, και όχι της δημοκρατίας, δεν προέκυψε καμία αποκατάσταση.

Δεν έχω τόπο

Οι φερόμενοι ''δημοκράτες'' , διαμόρφωσαν ένα μέλλον στο οποίο δεν έχουμε τόπο, δεν έχουμε γενέτειρα , δεν έχουμε ιστορία , και αν μας ρωτήσουν ποιος είναι ο τόπος μας τι να δείξουμε; Το mall του Λάτση, η μήπως κανένα ουρανοξύστη ιδιοκτησίας νεόπλουτου Άραβα η Κινέζου ; 

Ο Μητσοτάκης έχει τόπο

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τα περιουσιακά του στοιχεία στην Κρήτη, διαθέτει και το σπίτι στην Γλυφάδα, δίπλα από τον απαλλοτριωμένο Βόσπορο, όμως ούτε είδε , ούτε άκουσε το ελάχιστο. Το αντίστοιχο και για τον κ. Τσίπρα.

Και το σύνολο των δικαστών έχει τόπο

Όλοι αυτοί που μας ρήμαξαν επί δεκαετίες διαθέτουν τόπο, διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία, ενώ στον αντίποδα, τα δικά μας με την δική τους συμβολή ληστεύτηκαν , και τίθεται το ερώτημα: Αν έστω και ένας ανώτατος δικαστής , είχε γεννηθεί στον απαλλοτριωμένο Βόσπορο, τι θα έπραττε σύμφωνα όσων ισχύουν στο Ελληνικό ;

Θα αποδεχόταν ο δικαστής ό,τι επί χούντας έχασαν οικογενειακός την ιδιοκτησία τους, όπως και άλλες 99 οικογένειες, και ό,τι συνολικά όλες οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν έπειτα από τους πραξικοπηματίες , καλώς έπραξαν με την ιδιωτικοποίηση υπέρ ενός επενδυτή ;

Το ΣτΕ και το δημόσιο όφελος

Αναφορικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ , έπειτα απο προσφυγές πεντακοσίων επωνύμων για έτερα ζητήματα του Ελληνικού, πλήν της απαλλοτριώσεως , ορθά έπραξαν οι Έλληνες Δικαστές κατά όσων είχαν κάνει την προσφυγή ; Το δημόσιο  συμφέρον υπηρετείται όταν η δικαιοσύνη αποφαίνεται υπέρ ενός , και θέτει εκτός εκατοντάδες ;

Δημόσιο συμφέρον

Δημόσιο είναι το συμφέρον, όταν υποκείμενό του είναι ο λαός, που έχει οργανωθεί με την έννομη τάξη σε κράτος. Συνεπώς, το δημόσιο συμφέρον έχει κοινωνικό χαρακτήρα και συνδέεται με την έννομη τάξη. Βάσει του αντικειμενικού κριτηρίου, το δημόσιο συμφέρον συμπίπτει με το συμφέρον όλων των μελών της κρατικής κοινωνίας, διότι αφορά την ικανοποίηση βασικών αναγκών που μπορούν να έχουν όλα τα μέλη αυτά (πχ εθνική άμυνα, τάξη, ασφάλεια, υγιεινή και υγεία, διατροφή, παιδεία, συγκοινωνία, επικοινωνία, οικονομική ανάπτυξη, προώθηση του τουρισμού, αξιοποίηση του εθνικού πλούτου, ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης, εξασφάλιση εργασίας στους πολίτες, προστασία του περιβάλλοντος, εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος της Χώρας). Επισημαίνεται ότι μεταξύ γενικού συμφέροντος, αφενός, που είναι η κοινή συνισταμένη του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου και συνιστά συνεκτικό κρίκο του συνόλου τούτου, ιδίως με το να καθορίζει τον ιδεατό γενικότερο προσανατολισμό της Πολιτείας και του δικαίου της, και δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου. Το δημόσιο συμφέρον δεν εκπορεύεται από το εν γένει κοινωνικό σύνολο, αλλά από την οργανωμένη θεσμικώς και υπό δημοκρατικούς όρους κρατική εξουσία, την Res Publica και ως φορέας του εμφανίζεται, κατά περίπτωση, το Δημόσιο, τα νπδδ και νπιδ του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κάθε φορά νομοθετικώς. Στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, πάντως, οι δύο όροι (γενικό και δημόσιο συμφέρον) φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται μάλλον εναλλακτικά, χωρίς, κατ’ αρχήν, εννοιολογική διαφοροποίηση και ως υποκείμενο του δημοσίου ή γενικού συμφέροντος συχνά αναφέρεται το κοινωνικό σύνολο (ΣτΕ ΠΕ 158, 159/1992). Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δημόσιο συμφέρον είναι αντίθετο προς συγκεκριμένα άμεσα συμφέροντα ορισμένων μελών της κρατικής κοινωνίας, καθοριζόμενα κατά το υποκειμενικό κριτήριο, ανεξαρτήτως του αν εξυπηρετεί ή όχι συγκεκριμένα συμφέροντα άλλων μελών της κρατικής κοινωνίας. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης (άρθρο 17 παρ. 2 επ. του Συντάγματος), όταν αυτή επιβάλλεται για λόγους εθνικής άμυνας (δηλαδή για λόγους δημόσιας ωφέλειας), είναι δυνατόν να βλάπτονται τα συμφέροντα ορισμένων προσώπων (των ιδιοκτητών των απαλλοτριουμένων ακινήτων), χωρίς να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα άλλων προσώπων. Αντίθετα, εάν η απαλλοτρίωση επιβάλλεται για την επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας που ανήκει σε ιδιώτες, εκτός από το δημόσιο συμφέρον που έγκειται στην προώθηση του τουρισμού, εξυπηρετούνται και τα συμφέροντα συγκεκριμένων ιδιωτών. Και στις περιπτώσεις, πάντως, που θίγονται ιδιωτικά συμφέροντα, τα ευρύτερα συμφέροντα των θιγομένων ιδιωτών συμπίπτουν με το δημόσιο συμφέρον ( εθνική άμυνα, προώθηση του τουρισμού ) , του οποίου η ικανοποίηση έβλαψε κάποιο συγκεκριμένο συμφέρον τους !!!

* Είναι ξεκάθαρο ότι φάσκουν και αντιφάσκουν, παρέχοντας όλα τα προνόμια σε μια κάστα κρατικού μονοπωλίου, και ελέγχου από τη πλευρά των κρατούντων, οι οποίοι ασφαλώς μπορεί να μην διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον παρά μόνον το δικό τους.

* Σε απορία κάποιου αναγνώστη μας εξηγούμε: Σπουδάσαμε ώστε να έχουμε την ικανότητα να ζήσουμε στο τόπο μας, όμως τόπο δεν έχουμε. Υλοποιήσαμε ένα τοπικό ραδιόφωνο ,καταθέτοντας σύννομα πλήρη φάκελο αδειοδοτήσεως, όμως όπως γνωρίζεται, βρέθηκαν ορισμένοι προνομιούχοι, και αντί να διασφαλιστούν τα προαναφερόμενα, για εμάς η Πολιτεία ''παρείχε'' απλόχερα σειρά διώξεων - κατασχέσεων, άρα δεν έχουμε ούτε βιοπορισμό.

Σε ποια χώρα ζούμε ;

Στον αντίποδα ένας εργάτης σε μια εφημερίδα, ο οποίος κάποια στιγμή απολύθηκε , βρέθηκε στη πόλη μας να παριστάνει τον ''εκδότη'' , και παράλληλα βρέθηκαν καλοθελητές, οι οποίοι παρανομούσαν στις δικές μας σύννομες αιτήσεις, να συνδράμουν τον εργάτη ο οποίος παρίστανε τον εκδότη !

Αντίστοιχα, βρέθηκαν μια σειρά άλλοι, να παριστάνουν τους δημοσιογράφους, τους εκδότες, τους φωτορεπόρτερ, κ.α. , και μια πλειάδα δήμαρχοι - αιρετοί του Δήμου Γλυφάδας , να παρέχουν τα χρήματα του συνόλου σε επιτήδειους γραφικούς τύπους.

Γραφικοί, επιτήδειοι, ''υποσχεσιολόγοι'' , ''εργάτες - εκδότες'', κ.α., βρήκαν τη γη της επαγγελίας στον Δήμο Γλυφάδας, συνδιαλέγονται και συστήνουν την μεταξύ τους διαπλοκή, ώστε να εξυπηρετούνται τα δικά τους προσωπικά - ιδιοτελή - συμφέροντα, και το δημόσιο συμφέρον να επαφίεται κυρίως στους δικαστές, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι οικία οικογενειακά τους πρόσωπα,  αδέρφια, πεθεροί, κ.α., και να ευελπιστείς στην συνέχεια ότι μπορεί να προκύψει το δημόσιο συμφέρον και η κάλυψη των βασικών υποχρεώσεων μιας πολιτείας από δαύτους.

Ελλάδα: Η χώρα της κατάλυσης των πάντων όλων

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: 83 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος της Μαριάννας Λάτση από την πώληση των μετοχών της Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">