ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον Οργανισμό για κακοδιαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Η απόσυρση των ΗΠΑ ισχύει από τη Δευτέρα και έχει υποβληθεί στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

«Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας», τόνισε με tweet του ο Μενεντέζ, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ανακοινώσει τον τερματισμό της σχέσης των ΗΠΑ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 29 Μαϊου και ξεκαθάρισε πως η Ουάσιγκτον θα ανακατευθύνει κεφάλαια από τον ΠΟΥ προς άλλους οργανισμούς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο υπερβαίνουν τα 11,691 εκατομμύρια και οι νεκροί είναι 540.062 .

Οι ΗΠΑ χορήγησαν με 1.6 δισ. δολάρια την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax, για να εξασφαλίσουν 100 εκ. δόσεις πιθανού εμβολίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">