ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που βάζει φρένο στις διαδηλώσεις πραγματοποίησαν εργατικές και αριστερές οργανώσεις, με κεντρικό σύνθημα Ελευθερία στη Διαδήλωση.

Οι συλλογικότητες και τα κόμματα της Αριστεράς έχουν εκφράσει έντονες ενστάσεις για τις διατάξεις, κάνοντας λόγο ακόμη και για «χουντικής έμπνευσης» κατασκεύασμα.

Μετά τις υποτυπώδεις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το νομοσχέδιο κέρδισε την υποστήριξη του ΚΙΝΑΛ.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, με το τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» επιδιώκει να απαγορεύσει «δια νόμου» το δικαίωμα στη διαδήλωση που κατακτήθηκε με αγώνες από την εργατική τάξη και το λαό.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να επιβληθεί:

· Οι διαδηλώσεις να γίνονται μόνο με άδεια της ΕΛΑΣ, καθώς ο «οργανωτής» της διαδήλωσης θα πρέπει να έχει γνωστοποιήσει σε ειδική πλατφόρμα, χρόνο, μέρος και σκοπό(!) της κινητοποίησης. Οι μπάτσοι θα είναι πλέον «επίτροποι» στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς και θα αξιολογούν τους στόχους, τα αιτήματα το περιεχόμενο και τον σκοπό μιας κινητοποίησης.

· Η αστυνομία θα αποφασίζει για το που επιτρέπεται η συγκέντρωση, τι χώρο θα καταλαμβάνει, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η «μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νοσηλευτικά ιδρύματα». για να μπορεί να απαγορευθεί μια διαδήλωση έξω από υπουργείο, γιατί δήθεν θα παρακωλύει την πρόσβαση σε αυτό! ή νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι θα διεκδικούν Δημόσια Δωρεάν Υγεία!

· Υποχρεωτική δήλωση ατόμου – «οργανωτή» για κάθε διαδήλωση, ο οποίος είναι υπεύθυνος «για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση». Δηλαδή, θα μπορούν να φορτώσουν στον «οργανωτή» όλες τις «βλάβες» και τις ζημιές, που προκύπτουν από την αστυνομική καταστολή μιας διαδήλωσης.

Καλούμε σε συντονισμό ενάντια στο νομοσχέδιο – γύψο στις διαδηλώσεις και εργατικούς αγώνες για την αποτροπή της ψήφισης και την ανατροπή του.

Αντιδράσεις κατά του νομοσχεδίου 

Με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 8 Ιουλίου πραγματοποιεί πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30πμ, στην Πλατεία Κοραή, ενώ την Πέμπτη 9 Ιουλίου, καλεί σε συγκέντρωση στις 19:00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με θέμα των κινητοποιήσεων, την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ: «Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων».

«Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει "εγκληματικό" και "επικίνδυνο"», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τη συμμετοχή της στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ανακοίνωσε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας «καλεί τα Σωματεία Μέλη του, και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Καλούμε την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τους αυτοαπασχολούμενους με τις ενώσεις τους, τη νεολαία με τους συλλόγους τους, τους μαζικούς φορείς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους».


Σημείωση: Δεδομένου ό,τι συμφωνεί το ΚΙΝΑΛ με την ψήφιση αυτών των μέτρων , για εμάς στο εξής δεν θα εμπεριέχεται στην θεματολογία μας. 

Ορισμένοι θα ανέφεραν ''σιγά μην τα βάψουν και μαύρα'' στο ΚΙΝΑΛ. '' Συγκυβερνούν με τη ΝΔ , και ο υπουργός που περνά το νομοσχέδιο στέλεχος τους είναι.''

Η Δημοσιογραφία είναι κάτι περισσότερο από την κάλυψη γεγονότων, και σήμερα στην πλειονότητα των ΜΜΕ είναι σχεδόν αδύνατον να έχεις μια εικόνα αν συμφωνούν η αν διαφωνούν με ορισμένες κυβερνητικές επιλογές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , καθώς και το ΚΙΝΑΛ , τείνουμε να έχουμε μια εικόνα ό,τι ταυτίζονται πλήρως με τον εκκεντρικό Elon Mask. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχθούν την κατάλυση των δικαιωμάτων τους και ευλαβικά να ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις για να διαδηλώνουν απέναντι τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">