ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της 24ωρης της ΑΔΕΔΥ- Συμμετέχουν επίσης ΠΟΕΔΗΝ, ΜΜΕ


Δύσκολη ημέρα η σημερινή, για τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό, στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. 

Τα σωματεία του Τραμ αποφάσισαν στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού και να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά προγραμματίζουν συγκεντρώσεις έξω από τα νοσοκομεία στις 8 το πρωί.

Επίσης συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, οπότε θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Κανονικά θα εκτελούνται όλες οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω αναστολής των κινητοποιήσεων, που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι ηλεκτρονικοί και άλλοι κλάδοι εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε η ΟΛΜΕ και οι δημοσιογράφοι σε όλα τα ΜΜΕ με στάση εργασίας απο τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι.

www.ert.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της 24ωρης της ΑΔΕΔΥ- Συμμετέχουν επίσης ΠΟΕΔΗΝ, ΜΜΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">