ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νερό στους αγρότες από το Φράγμα του Πηνειού

Νερό στους αγρότες από το Φράγμα του Πηνειού

Η διαχείριση του νερού από το φράγμα του Πηνειού για την άρδευση των καλλιεργειών σε Ηλεία και Δυτική Αχαΐα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και την συμμετοχή των προέδρων των ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστου Παλαιολόγου και Δημήτρη Κουλούρη. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση των δεδομένων καθώς επίσης εξετάστηκε η δυνατότητα να δοθεί νερό και στην Δυτική Αχαΐα. Από την πλευρά του ο κ Παλαιολόγος εξέφρασε τους ενδοιασμούς του κατά πόσο το νερό επαρκεί για να ποτιστούν και οι εκτάσεις της Αχαΐας.

Προγραμματική συμφωνία για την άρδευση και της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα του Πηνείου υπέγραψαν τη Δευτέρα οι Δήμαρχοι Σπύρος Μυλωνάς, Γιάννης Λέντζας Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Για το τμήμα της Δυτικής Αχαΐας, η συμφωνία αφορά στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων πόσιμου νερού από το διυλιστήριο της Αμαλιάδας, μέσω έργου «μαμούθ», το οποίο θα περιλαμβάνει αγωγούς από ορεινό σημείο, πάνω από τα Σπάτα και απο εκεί θα κατεβαίνει μέχρι τα πεδινά του Λαρισού.

Το έργο διαθέτει ήδη επικαιροποιμένη μελέτη του τ. Δήμου Λαρισού και θα υποβληθεί -υπό την μορφή αιτήματος χρηματοδότησης- στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Τρίτσης», για δαπάνη 11 εκατ. ευρώ, αν και με άλλα απαραίτητα δευτερεύοντα υποέργα, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 14 εκατ. ευρώ.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/pirgos/nero-stoys-agrotes-apo-to-fragma-toy-pineioy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νερό στους αγρότες από το Φράγμα του Πηνειού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">