ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιλ. Αχμέτ: Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ιλ. Αχμέτ: Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας όπως αυτές προβλέπεται να ισχύσουν με το νέο πτωχευτικό κώδικα προτείνουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με νέα τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για την γενικό τίτλο : «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζόμενων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Με την προτεινόμενη ρύθμιση εισάγεται παράταση προθεσμιών που αφορούν τους δανειολήπτες ως την 30η Απριλίου 2021, ενόψει των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών αλλά και των δυσχερειών κατά τη συγκέντρωση των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών λόγω των εκτάκτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19 και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με την πρώτη παράγραφο προβλέπεται η αναστολή της έναρξης εφαρμογής του Ν.4738/2020 για όλα τα άρθρα πλην αυτών που αφορούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.

Με τη δεύτερη παράγραφο προβλέπεται η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με τα συγκεκριμένα κριτήρια που προβλέπονται στο άρθρο 3 του Ν.4472/2017 (74 Α’).

Με την τρίτη παράγραφο προβλέπεται η μετάθεση των προθεσμιών που προβλέπονται στο Ν.4745/2020 ( 214 Α’) για την αίτηση επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Ν.3869/2010.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/il-achmet-anastoli-pleistiriasmon-protis-katoikias/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιλ. Αχμέτ: Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">