ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η εικόνα της Covid -19 σε Ροδόπη και Ξάνθη

Η εικόνα της Covid -19 σε Ροδόπη και Ξάνθη

150 δωρεάν έλεγχοι 44 θετικά
150 δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιήθηκαν χθες στην Ξάνθη απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου και προέκυψαν 44 θετικά (29,3%). Αφορούν σε είκοσι έξι άνδρες και τέσσερις δεκαοκτώ γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

Γρήγορα Τεστ από τον ΕΟΔΥ
ΔΩΡΕΑΝ, rapid tests θα πραγματοποιούνται στην Κομοτηνή από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00. Τα συνεργία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Κομοτηνής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική διαδρομή, ώστε με τον πλέον λειτουργικό και ασφαλή τρόπο, να πραγματοποιείται η είσοδος και η έξοδος, από το σημείο. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειάς τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, αποστέλλοντας sms με αριθμό 1 στο 13033, για τη μετακίνησή τους.
Αρνητικά 62 δείγματα στο Δήμο Αρριανών
Και τα 62 δείγματα γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) που ελέγχθηκαν στο προσωπικό του Δ. Αρριανών από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικά. Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος εφιστά την προσοχή όλων στην τήρηση αυξημένων μέτρων προστασίας και στην πιστή τήρηση των κανόνων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ για να προστατεύσουμε την υγεία όλων σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.
Έλεγχοι και Παραβάσεις στην αν.Μ.Θ.
(69) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης βεβαιώθηκαν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη την Κυριακή κατά τη διάρκεια ελέγχων από την αστυνομία και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.
Επίσης, (10) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκανδιοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 150 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Έρευνα
Το κάπνισμα μεταφέρει νανοσωματίδια του κορονοϊου
Το κάπνισμα ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους μπορεί να μεταφέρει νανοσωματίδια του ιου. Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, «τα σωματίδια του καπνού είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερα από αυτά του κορονοϊού και μπορούν να εισχωρήσουν μεταφέροντάς τον ακόμη και από απόσταση μεγαλύτερη των δύο μέτρων σε εξωτερικό χώρο μέσα από τη μάσκα που φοράμε». Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ποιότητα της μάσκας που φοράμε . «Σε χώρους με έντονο ιικό φορτίο όπως είναι ο χώρος ενός σουπερμάρκετ , ο οποίος δεν αερίζεται καλά, μια υφασμάτινη μάσκα δεν προστατεύει αρκετά, ενώ μια χειρουργική μάσκα προστατεύει περισσότερο, αλλά όχι απόλυτα» , επισημαίνει ο καθηγητής.

Υγεία –Κορονοϊος
1 κρούσμα στη Ροδόπη και 8 στην Ξάνθη
1388 επιπλέον κρούσματα με κορονοϊο δηλώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ 94 εκ των οποίων στην αν.Μ.Θ. Στην ΠΕ Ροδόπης μόλις ένα (1) και οκτώ (8) στην ΠΕ Ξάνθης. Αναλυτικότερα στην αν.Μ.Θ. εντοπίστηκαν: • 19 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου, • 51 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης και • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/i-eikona-tis-covid-19-se-rodopi-kai-xanthi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η εικόνα της Covid -19 σε Ροδόπη και Ξάνθη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">